Delfinus prisijaukinęs šokėjas A.Liškauskas: „Man nuskilo!“

„Šiame projekte man tiesiog nuskilo“, – juokėsi Aurelijus Liškauskas (36 m.). Ne viename TV konkurse dalyvavęs šokėjas ir choreografas didžiausią džiaugsmą patyrė LRT šou „Delfinai ir žvaigždės“, kurio laimėtoju tapo praėjusį savaitgalį.

„Lietuvoje turbūt yra tik keliolika žmonių, kurie patyrė laimę plaukioti su delfinais“, – džiaugėsi A.Liškauskas.<br>E.Sabaliauskaitės nuotr.
„Lietuvoje turbūt yra tik keliolika žmonių, kurie patyrė laimę plaukioti su delfinais“, – džiaugėsi A.Liškauskas.<br>E.Sabaliauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

May 1, 2015, 7:46 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:06 AM

Linksmas, mėgstantis juokauti, kartais – kandus. Tokį šou „Kviečiu šokti“, „Aistrų pakrantė“, „Žvaigždžių duetai“, „Šok su manimi“ dalyvius vertinusį Aurelijų pažįsta žiūrovai, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Televizija gali būti būdas pasireklamuoti, pasirodyti. Gali septyniolika metų siekti pripažinimo, o televizijoje kartą pirstelėti – ir smirdės mėnesį“, – juokdamasis savo ekrano nuotykius apibūdino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis choreografas.

Tiesa, tai ne apie projektą, kuriame jis ir kiti žinomi žmonės ruošė ir rodė numerius su delfinais.

„Su kuo tai palyginti? Įsivaizduoju, kad panašus jausmas žengus Mėnulyje. Visoje Lietuvoje turbūt yra tik keliolika žmonių, kurie patyrė laimę plaukioti su delfinais. Tai išskirtinė galimybė. Norėčiau palinkėti visiems tai patirti, bet žinau, kad taip nebus“, – kalbėjo Aurelijus.

Televiziniams nuotykiams ne kartą ryžęsis vyras negali pasakyti, kokiame projekte pasirodyti būtų jo svajonė, bet prieš dalyvaudamas šou „Delfinai ir žvaigždžės" tvirtai žinojo, kad nenorėtų kovoti dainų ar šokių varžybose.

„O čia man viskas tiko. Pataikiau į dešimtuką. Juk kadaise, prieš dešimt metų, pats dirbau Klaipėdos delfinariume. Tiesa, šokėju, delfinų liesti tada man niekas neleido, bet vis pagalvodavau, kaip smagu būtų dirbti jų treneriu“, – prisiminė choreografas.

LRT šou dalyvavo daug įžymybių, bet visi galėjo jaustis lygūs. Nė vienas konkurentas negalėjo girtis, kad turi ypatingos bendravimo su delfinais patirties.

Projektas tikriausiai išskirtinis ir tuo, kad jo dalyvių nekamavo nuožmi konkurencija.

„Iš pradžių mintyse dar palinkėdavau, kad varžovas nugriūtų nuo plaukiančio delfino nugaros, o paskui ir tai dingo. Gal todėl, kad niekas nežinojo, koks bus pagrindinis prizas. O gal todėl, kad delfinai įkvepia būti nuoširdžiam.

Daug kalbama apie ypatingą delfinų ir žmonių ryšį. Po šio projekto man atrodo, kad tai tiesa. Didžiulis malonumas“, – dar neišblėsusiais įspūdžiais dalijosi Aurelijus.

Prizas, kurį laimėjo, buvo atskleistas tik projekto pabaigoje. A.Liškauskas keliaus į Portugaliją, kur su delfinais surengs pasirodymą tarptautiniame TV projekte.

Šioje šalyje dar nesilankęs laimėtojas džiūgavo, nors dar prieš keletą mėnesių pirmą sykį lipti į baseiną su delfinais buvo nedrąsu.

„Maždaug – eini į liūto narvą, nors tas liūtas ir be dantų. Delfinai – taikūs gyvūnai, visi tai žino, bet gali pagriebti už kojos ir temptis į dugną. Tada reikia nusiraminti, nepulti į paniką, stengtis pražiodyti, bet juk lengva tai pasakyti.

Kartą po repeticijos man taip ir nutiko. Apėmė baimė, bet delfinas greitai paleido. Buvo kitas delfinas, kuris visus dalyvius kandžiojo. Mane gal lietė mažiausiai, turbūt neskanus pasirodžiau.

Ir šiaip – kai delfinas žaisdamas sugriebia už piršto, lieka mėlynė. Bet džiaugsmas viską atperka“, – apie mažai kam tenkančią patirtį pasakojo A.Liškauskas.

Jei laimi šokių projektą, gali gauti įdomių pasiūlymų už pinigus suktis ant parketo, muzikinių TV šou laimėtojams padaugėja koncertų, o štai iš pramogų su delfinais praktinės naudos lyg ir nėra.

„Netiesa. Mus jau pakvietė vasarą dalyvauti programose, kurios vyks delfinariume, tad šiek tiek darbo bus. Kita vertus, į tokius projektus šiaip einama ne dėl naudos“, – sakė A.Liškauskas.

Žiūrovams bene labiausiai įsiminė jo parengtas numeris Adamsų šeimynėlės motyvais, tačiau pačiam Aurelijui geriausias pasirodė kitas pasirodymas.

„Tas psichonumeris pagal knygą „Skrydis virš gegutės lizdo“. Žinoma, televizijoje reikia daryti popsą, negalėjau perlenkti lazdos, čia negalima vaidinti alkoholikų, prostitučių, gyvenimu nusivylusių. Vis dėlto padariau neformatą ir žiūrovai turbūt to nesuprato. Nors man pačiam labiausiai patinka ekscentriški personažai, pikantiškos temos“, – juokėsi Aurelijus.

Jei moki prieš kameras greitai suraityti pokštą, būsi įdomus televizijai. Tuo choreografas jau spėjo įsitikinti.

Dėl aštrių šnekų „Šok su manimi“ komisijoje ir stiprios kritikos Rositai Čivilytei „Žvaigždžių duetuose“ Aurelijus pelnė išsišokėlio vardą, bet to nesigaili. Ir primena, kad televizinę tikrovę reikia skirti nuo kasdienybės.

„Manau, kai kur elgiausi pernelyg jaunatviškai, leidausi išprovokuojamas.

Pavyzdžiui, „Šok su manimi“ buvau kviečiamas tapti nuolatiniu vertinimo komisijos nariu, bet po pirmos laidos TV3 manęs griežtai atsisakė.

Kodėl? Galbūt stengiausi neatsilikti nuo Jurijaus Smorigino, bet nesupratau, kad projektui jo tokio vieno pakanka. Tai, ką Jurijus daro, yra jo duona. Jis turi savų užduočių. Jei sugebi iki to nusileisti ir užsidirbti dešimtis tūkstančių eurų, kodėl ne?

Ekrane kartais nudegi, išsišoki, prišneki „pievų“ bet nemanau, kad viena ištarta frazė gali pakeisti visą gyvenimą. Kartais smagu ekstremaliai paflirtuoti su televizija ir pasakyti tai, ko jai reikia.

O dėl Rositos – ji juk irgi yra ne vieną žmogų griežtai supeikusi, pasakiusi negražių dalykų, todėl atsiprašyti turbūt nereikia“, – šyptelėjo Aurelijus.

Kita vertus, televizija dabar tikrai nėra svarbiausias jo tikslas.

Su žmona dizainere Silvija Aurelijus augina devynerių metų dukterį Ilzę ir džiaugiasi, kad ji galbūt turi menininkės gyslelę.

„Ji ir šoka, ir piešia, ir teatro klasę lanko. Pamatysime, kaip bus, užaugs ir pati nuspręs, kuo nori tapti, bet man smagu“, – kalbėjo choreografas.

Ukmergėje gimęs Aurelijus jau daug metų namais vadina Klaipėdą ir su ja sieja savo išgalvotą žodį „miestonalizmas“.

Nuo bendrų darbų su žinomais uostamiesčio muzikos prodiuseriais Gintaru ir Mindaugu Bendžiais (Aurelijus filmavosi jų prižiūrimos grupės „Mochito“ klipe) iki noro kuo labiau sustiprinti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjų grupę – menininkas nuolat suka galvą, kaip prisidėti prie miesto prie jūros kūrybinio gyvenimo.

Atrodytų, kultūros ir pramogų gyvenimas sostinėje yra kur kas aktyvesnis, tačiau į Vilnių Aurelijaus netraukia.

„Niekur kol kas neketinu kraustytis. Klaipėda yra didelių galimybių ir užmojų miestas.

Kasdien matau, kaip gabūs žmonės ieško platesnių vandenų. Dažniausiai jų kelias veda į Vilnių, o paskui atsiranda noras veržtis į Niujorką ar Paryžių. Geriausi protai, o jeigu kalbame apie šokį, ir kūnai iškeliauja.

Pavyzdžiui, mes Klaipėdoje nuolat ieškome gerų baleto šokėjų. Visiems sakau: nesvarbu, kur esi, tavo galimybes lemia nusistatymas ir psichologija, o ne miesto pavadinimas. Man atrodo, kartais klaipėdiečiai apie save mano prasčiau, nei iš tiesų yra“, – šyptelėjo šiame mieste gražų nuotykį su delfinais patyręs A.Liškauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.