Kur stebėti sporto transliacijas, kai jų nerodo Lietuvos TV?

Kaip ir kiekvienais metais, daugumos didžiausių krepšinio ir futbolo čempionatų sezonui einant į pabaigą pasigirsta vis daugiau sporto gerbėjų skundų, kad Lietuvos televizijos visiškai juos ignoruoja. Dauguma jau susitaikė su mintimi, kad sportas mūsų televizijose buvo galutinai numarintas ir persikraustė į internetą.

Per televiziją ne visada galima už dyką stebėti sporto varžybas.<br>V.Balkūno nuotr.
Per televiziją ne visada galima už dyką stebėti sporto varžybas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 6:14 PM

Ar kas nors prisimena laikus, kai populiariausios pasaulyje Anglijos „Premier“ lygos mačus buvo galima stebėti nemokamai? O Ispanijos futbolo čempionatą? Galų gale Eurolygą?

Panašu, kad vis dar norintys likti ištikimi televizijai, tiesiog susitaikė su tuo, kad už „Žalgirio“ mačus teks susimokėti, o susimokėjus dar ir reklamų kartais pasižiūrėti.

Gudresni susiranda nemokamas transliacijas internete. Nors jei kada nors bandėte tai daryti, žinote, kad tokių transliacijų kokybė dažnai būna tiesiog apverktina, o staiga nutrūkęs vaizdas – nieko netikėto.

Žinoma, yra tokios šaunios iniciatyvos kaip „Sporto TV“ ir „Futbolo TV“, tiesiogiai transliuojančios visus LKL ir A lygos mačus, taip pat – rankinio, tinklinio, salės futbolo, bei kitų sporto šakų rungtynes.

Bėda tik ta, kad ten galima pamatyti vien Lietuvos pirmenybes. O jei norisi pažiūrėti aukštesnio lygio čempionatus? Tuos, kuriuos mato visas pasaulis?

„Susimokėkite ir žiūrėkite, –  kviečia viena televizijos monopolininkė. – Kainuoja tiek ir tiek. Nenorite – neimkite, pasirinkimo laisvės čia nėra ir nebus.“

Ar jūs tikrai norite šokti pagal vieno tiekėjo dūdelę? Imituojam konkurenciją, nors, iš tiesų, pasirinkimo jokio neturime. Taip ir atrodo, kad grįžome šiek tiek laiku atgal: viena televizija – viena tiesa.

Tai ką gi daryti paprastam sporto mėgėjui, kuris nori turėti galimybę pasirinkti ką ir kada jis žiūrėti ir kam už tai mokėti? O geriausia – išvis nemokėti, leisti tai padaryti reklamos užsakovams. Akivaizdu, kad tam bent jau kol kas reikia pamiršti televiziją.

Atsakymas gali būti kiek netikėtas. Tačiau jau anksčiau minėtas visas likęs pasaulis, panašu, jį turi – lažybų bendrovės.

Taip, jos į reklamą sporte investuoja milžiniškus pinigus ir tikisi, kad sporto gerbėjai atkreips į jas dėmesį. Kartu su internete išpopuliarėjusiomis sporto transliacijomis jos žengia koja kojon ir savo vartotojams norimas varžybas siūlo žiūrėti nemokamai. Skirtingai nuo mėgėjiškų retransliacijų siūlo dar ir gerą vaizdo kokybę.

Panašu, kad ši tendencija pagaliau atkeliavo ir pas mus. Štai visai neseniai Lietuvoje veikianti lažybų bendrovė „TonyBet“ paskelbė, kad jos klientai jau gali nemokamai žiūrėti daugumą futbolo, krepšinio, teniso, ledo ritulio ir kitų sporto šakų transliacijų. O svarbiausia – vartotojas turi visišką laisvę rinktis, ką jis nori žiūrėti.

Taip, jums teks užsiregistruoti lažybų svetainėje ir savo sąskaitą pasipildyti euru kitu. Bet tai yra niekis palyginus su komercinių televizijų abonentiniais mokesčiais.

Be to, televizija jums rodys tik tai, ką nori tuo metu rodyti, ir ne daugiau. O gerai pagalvojus, turintys tą eurą lažybų sąskaitoje, jį visada gali ir pasidvigubinti. Tuomet vietoj abonentinio mokesčio už televiziją gausite papildomą eurą į kišenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.