Kulinarines subtilybes žiūrovams dėstys šešerius metus Lietuvoje gyvenantis italų kulinaras Gianas Luca Demarco.
Keliuose „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Šiaurės Italijoje dirbęs italas tikina, kad maistą ruošti reikia be streso.
„Svarbiausia, kad patiekalai būtų ruošiami su meile“, – šypsojosi G.L.Demarco.
Įdaryti kriauklės formos makaronai
Reikės: 400 g rikotos, 200 g šviežių špinatų, 130 g sviesto, 100 g miltų, vieno litro pieno, druskos, pipirų, muskato riešutų, tarkuoto parmezano, kriauklės formos makaronų.
Užvirkite vandenį ir sudėkite makaronus. Juos tik apvirkite. Kol verda makaronai, keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir apkepinkite špinatus.
Pasigaminkite bešamelio padažą: puode ištirpinkite 100 g sviesto ir stipriai maišydami berkite miltus, tada supilkite pieną. Masę maišykite, kol užvirs.
Ir į špinatus, ir į padažą įberkite žiupsnelį druskos, o į padažą dar įtarkuokite muskato riešutų.
Pagaminkite įdarą: rikotą suplakite su atvėsintais špinatais. Gautą masę dėkite į makaronų vidų. Juos išdėliokite į indelius, kuriuose kepsite orkaitėje.
Ant makaronų pilkite bešamelio padažą, viską apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Indelius su makaronais šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Įjunkite skrudinimo iš viršaus funkciją. Kepkite 20 min.
„Lietuvos ryto“ televizija, darbo dienomis 19.20 ir 23 val.