Naujagimio virkštelę kirpusiam R. Morkevičiui virpėjo rankos

Perkūnas – tokiu senovės lietuvių ir baltų dievo vardu beveik prieš dvi savaites gimusį sūnų pavadino pasaulio bušido čempionas ir Tailando bokso atstovas Remigijus Morkevičius (32 m.) su gyvenimo drauge Raimonda Orvydaite (29 m.), rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Pora tiki, kad toks vardas atžalai suteiks galios ir stiprybės.

„Mūsų požiūris į vestuves nėra tradicinis“, – sakė tuoktis neskubantys R.Morkevičius ir R.Orvydaiė.<br>P.Mantauto nuotr.
„Mūsų požiūris į vestuves nėra tradicinis“, – sakė tuoktis neskubantys R.Morkevičius ir R.Orvydaiė.<br>P.Mantauto nuotr.
Pavasarį R.Morkevičius laimėjo TV3 konkursą „Šuolis“.<br>P.Mantauto nuotr.
Pavasarį R.Morkevičius laimėjo TV3 konkursą „Šuolis“.<br>P.Mantauto nuotr.
Remigijus Morkevičius.<br>P.Mantauto nuotr.
Remigijus Morkevičius.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 22, 2015, 7:22 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:45 PM

Pavasarį TV3 konkursą „Šuolis“ (TV3) laimėjęs kaunietis R.Morkevičius paskelbė, kad prizą – 10 tūkst. eurų skirs laukiamam sūnui.

Pora iš anksto pasirūpino kūdikio drabužiais ir sauskelnėmis, kitus pinigus ketina panaudoti jo ateičiai.

Kovotojas teigė, kad vaikas buvo planuotas ir labai lauktas.

Naujagimis į pasaulį atėjo birželio 7-ąją, Tėvo dieną. Sportininkas dalyvavo sūnaus gimdyme, nukirpo virkštelę.

Perkūnas – antroji R.Morkevičiaus atžala. Iš ankstesnių santykių vyras turi dvejų su puse metų sūnų Mantą.

R.Orvydaitė taip pat turi sūnų – šešerių metų Marką, kurio susilaukė su buvusiu draugu.

R.Morkevičius gimdyme dalyvavo pirmą kartą. „Kai gimė pirmasis sūnus, buvau išvykęs. Nemačiau jo pirmų gyvenimo akimirkų.

Šįkart viskas kitaip. Nors ašaros neriedėjo, nenualpau išvydęs kraują, jausmas nepamirštamas, – prisipažino sportininkas. – Kerpant virkštelę iš jaudulio virpėjo rankos.“

Vardą atžalai tėvai rinko maždaug savaitę, o pradėję ginčytis net buvo net sumanę mesti burtus.

„Kai apsisprendėme sūnų pavadinti Perkūnu, artimuosius kone šokas ištiko. Kai kas net mėgino atkalbėti.

Tačiau Perkūnas juk yra gražus lietuviškas vardas. Tai gamtos valdytojas, globojantis žmones, besirūpinantis dorove, teisingumu, gėriu. Jeigu užaugusiam vaikui šis vardas nepatiks, galės pasikeisti“, – samprotavo R.Morkevičius.

Tėvai džiaugiasi, kad dviejų savaičių Perkūnas yra labai ramus ir naktimis leidžia pailsėti.

Daug po pasaulį keliaujantis R.Morkevičius šią vasarą tolimų išvykų neplanuoja. Jis su kūdikiu ir mylimąja ketina vykti pas jos tėvus į kaimą Pakruojo rajone.

Kovotojas teigė, kad ūgtelėjusio sūnaus primygtinai į ringą nestums, nes kiekvienas žmogus turi pats pasirinkti savo kelią.

„Jėgos, fizinės ištvermės ir atkaklumo berniukui neturėtų trūkti. Nuo mažens jį akinsiu sportuoti, tvirtai siekti tikslo. Kitaip koks gi jis bus Perkūnas?“ – šmaikštavo R.Morkevičius.

Remigijus ir Raimonda vienas kitą pastebėjo internete.

Moteris neslėpė, kad buvo girdėjusi apie šį sportininką, ne kartą patekusį į geriausių pasaulio kovotojų dešimtuką. Vis dėlto ją labiausiai sudomino Remigijaus nuotraukos iš piligriminių kelionių po Aziją, Afriką, Ameriką, požiūris į gyvenimą, vertybės, polinkis medituoti, domėjimasis psichologija.

Tuomet R.Orvydaitė jau buvo įsitvirtinusi Londone – dirbo, augino sūnų. Ten jie pirmąkart ir išvydo vienas kitą. Sportininkas neslėpė, kad žavi šviesiaplaukė iš karto krito į akį, tačiau galvoti apie rimtus santykius tuomet buvo anksti – beveik dešimtmetį Anglijoje praleidusi R.Orvydaitė ateitį siejo su šia šalimi.

R.Morkevičius visam laikui išvykti iš gimtinės neplanavo, nes studijuoja treniravimo sistemas Lietuvos sporto universitete, svajoja Kaune įkurti sporto klubą.

Kurį laiką pora bendravo tik internetu. Grįžusi į Lietuvą moteris daugiau nei prieš metus apsigyveno pas mylimąjį Kaune.

Kodėl jie neskuba tuoktis? „Mūsų požiūris į vestuves nėra tradicinis. Argi be jų žmonės vienas kito negali mylėti? Ar būtina tuoktis dėl kaimynų, artimųjų, draugų?

Neabejoju, kad mūsų vestuvės įvyks artimiausiu metu, tačiau tai nebus įprastas pokylis giminėms ir draugams. Tai bus mūsų dviejų šventė ne Lietuvoje“, – sakė sportininkas.

Gatvėje sumušė merginą

Paskui R.Morkevičių iki šiol velkasi nemalonus šleifas.

Daugiau nei prieš porą metų bušido kovotojo pavardė mirgėjo žiniasklaidos kriminalų skiltyje – Kauno senamiestyje jis sumušė merginą.

Už tai teismas 8 mėnesiams R.Morkevičiui apribojo laisvę ir skyrė 5,5 tūkst. litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.