Įtaigios reklamos formulė – sena mašina ir seksuali mergina

Pasitelkite reklamai senovinį automobilį ir lengviau parduosite viską – nuo alaus iki drabužių. O jeigu šalia tokios transporto priemonės sukiosis ilgakojė gražuolė, klientai prie jūsų siūlomų gėrybių puls kaip bitės prie saldžiausio nektaro.

Supermodelis N.Campbell „Agent Provocateur“ apatinių drabužių reklamoje įsiamžino šalia 6-ajame dešimtmetyje pagaminto „Ford Thunderbird“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Supermodelis N.Campbell „Agent Provocateur“ apatinių drabužių reklamoje įsiamžino šalia 6-ajame dešimtmetyje pagaminto „Ford Thunderbird“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Išskirtinius „Mercedes-Benz“ modelius reklamuoja net trys žvaigždės: modelis D.Hemingway ir „Formulės 1“ pilotai N.Rosbergas bei L.Hamiltonas.
Išskirtinius „Mercedes-Benz“ modelius reklamuoja net trys žvaigždės: modelis D.Hemingway ir „Formulės 1“ pilotai N.Rosbergas bei L.Hamiltonas.
Vokiško alaus reklamoje vietos atsirado ir prabangiam automobiliui „Porsche 911“.
Vokiško alaus reklamoje vietos atsirado ir prabangiam automobiliui „Porsche 911“.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 29, 2015, 5:24 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:01 AM

Daili šviesiaplaukė prigludo prie savo barzdoto draugo. „Apie ką dabar galvoji?“ – sušnabždėjo jam į ausį. Vyro žvilgsnis nuklydo į tolį ir jis svajingai pasakė: „Apie tai, ką turiu brangiausio.“

Moteris sužavėta. „Tu esi toks mielas“, – pakuždėjo ji ir aistringai pabučiavo.

Tačiau švelnumo ir meilės kupinas vyro žvilgsnis nukreiptas tolyn pro langą. O ten – jo senas raudonas „Volvo P1800“.

„Rūpinkitės tuo, kas jums miela ir brangu“, – solidus vyro balsas grąžino iš romantiškos tylos ir supažindino su automobilio draudimu.

Senoviniai automobiliai vis dažniau braunasi į reklamą. Jų galima išvysti ryškiaspalviuose plakatuose, laikraščiuose, televizijos ir kino reklamos siužetuose.

Kartais į automobilį atsirėmusi stovi seksuali įžymybė, kartais – nežinoma, tačiau pikantiškų kūno formų gražuolė.

Dažnai reklamose matome beviltiškas lūženas, todėl šalia jų gražuolės atrodo dar seksualesnės.

Reklamos specialistai vienbalsiai pripažįsta: savitų formų senoviniai automobiliai kur kas labiau krinta į akis nei šiuolaikinės masinės gamybos mašinos.

Mados pasaulio atstovai įsitikinę, kad senovinė skarda puikiai tinka prie merginų, vilkinčių garsių dizainerių drabužius.

Tad ne veltui ilgakojė manekenė Gisele Bundchen, mūvinti garsaus gamintojo džinsus, grakščiai palinksta virš „Mercedes W126“ variklio.

O jos kolegės Naomi Campbell ir Solveig Mørk Hansen reklamuodamos seksualius prekių ženklo „Agent Provocateur“ apatinius glaustosi prie didžiulio amerikietiško automobilio.

Mažų kainų parduotuvių tinklas „Lidl“ kviečia svajoti. Reklamos kūrėjai tam pasitelkė šeštojo dešimtmečio kabrioletą.

Papuošalų gamintojas „Tiffany & Co“ reklamai taip pat naudoja automobilį – besišypsanti porelė sėdi rodsteryje, o filmavimo kamera užkliūva už vairuotojo vestuvinio žiedo.

Pastaruoju metu reklamos klipuose išpopuliarėję senoviniai automobiliai byloja, kad žmonės ilgisi kažko tikro, susijusio su istorija ar padengto laiko apnašomis.

„Žmonės, įnikę į kompiuterius ir visą dieną praleidžiantys virtualioje erdvėje, po darbo ilgisi to, kas realu, apčiuopiama“, – teigė Hamburgo (Vokietija) reklamos agentūros „Grabanz und Partner“ vadybininkas ir senovinių automobilių gerbėjas Ralfas Heuelis.

Net modernius automobilius gaminantys koncernai savo reklamai mieliau renkasi senas, o ne šiuolaikines transporto priemones.

Taip jie išryškina savo gaminių savitumą ir formų grožį.

Teisę filmuotis „Mercedes-Benz“ reklamos klipe gamintojai patikėjo savo „Formulės 1“ pilotams Lewisui Hamiltonui ir Nico Rosbergui bei modeliui Dree Hemingway.

Kartu su jais priešais kamerą atsidūrė ir kampuotų formų, nepaprastai plokščias dvivietis „Mercedes-Benz 111“.

„Mercedes“ konkurentas BMW savo naujienų reklamoms taip pat pasitelkia senovinius automobilius.

Pavyzdžiui, naujų BMW trečiosios serijos modelių reklama Didžiojoje Britanijoje sukurta naudojant ir ankstesnius šios serijos modelius.

Kai reklamos agentūroms ir gamybos bendrovėms prireikia senovinių automobilių, jos dažnai kreipiasi į tokius žmones kaip Kelne (Vokietija) gyvenantis Markusas Zimmermannas.

250 senovinių automobilių savininkas šį savo turtą taip pat nuomoja kino bendrovėms ir fotostudijoms.

„Verslas sekasi puikiai“, – džiaugėsi M.Zimmermannas, kuriam priklausantis beveik 40 metų senumo žalias „Opel Diplomat“ ne kartą pravertė Vokietijos televizijos serialų kūrėjams.

Reklamos klipų kūrėjai ypač mielai naudojasi tokių žinomų ir turtingą istoriją turinčių ženklų kaip „Porsche“, „Mercedes“ ir „Jaguar“ automobiliais.

Reklamos kūrėjų išskirtinis dėmesys senoviniams automobiliams neturėtų stebinti. Juk jais žavisi daug kas.

Vokietijos reklamos specialistų atlikti tyrimai parodė, kad penktadalis vokiškai kalbančių šalies gyventojų domisi senoviniais automobiliais. Tai 14 milijonų žmonių.

Reklamos rinkos tyrėjai ir specialistai net neabejoja, kad ir ateityje seniems automobiliais šioje srityje teks svarus vaidmuo.

Galima išvardyti daug sėkmingų reklamos kampanijų, kuriose svarbiausi yra automobiliai.

Viena jų – vokiško alaus „König Pilsener“ reklama. Išvaizdus jaunuolis savo rankomis atnaujino įstabaus grožio raudoną „Porsche 911“. Kaip apdovanojimą jis leido sau išlenkti bokalą „König Pilsener“.

Ši reklama išsilaikė neįprastai ilgai – šiais metais jai sukaks penkeri metai.

Ne vienas automobilių gerbėjas ir „Porsche“ klubo narys kreipėsi į alaus daryklą prašydami šios reklamos plakatų.

„König Pilsener“ gamintojai tikriausiai ir ateityje neapsieis be „Porsche“.

Naujausioje reklamoje alaus mėgėjas gatvės darbininką pavaišina „König Pilsener“. Žinoma, tolėliau stovi senas raudonas „Porsche 911“.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.