Andrius Užkalnis: „Piktas ir priekabus Užkalnis yra mitas“

Vos prasidėjusi naujoji LNK laida „Lietuvos superšefas“ sukėlė nemažai diskusijų – nors pademonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus stengiasi vis daugiau virtuvės entuziastų, ar juos vertinti taip pat turėtų ne profesionalai? Kiekvienoje laidoje jos šeimininkas Liutauras Čeprackas kviečia vis naujus svečius – pasaulį išmaišiusius ir savo skonį nuolat lavinančius žinomus Lietuvos žmones, kurie vertindami nevengia pabrėžti savo nuomonės subjektyvumo.

Andrius Užkalnis.<br>LNK nuotr.
Andrius Užkalnis.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2015, 2:38 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 1:21 PM

„Taip, mano laidoje patiekalus vertins ne vien profesionalai, ir ne vien iš profesionalios pusės, o labiau pagal skonį. Taigi, ieškosime ne klaidų, o žmogaus, kuris tiesiog gali puikiai gaminti ir savo patiekalų skoniu pavergti valgančius. Ar ne tokia ir yra šefo užduotis?“ – savo poziciją dėstė šefas L.Čeprackas.

Veikiausiai nei vieno žiūrovo nenustebins tai, kad jau antroje laidoje vertinti dalyvių patiekalų atvyks ir skaitomiausias bei labiausiai aptarinėjamas Lietuvos restoranų vertintojas, žurnalistas Andrius Užkalnis. Tiesa, šį kartą jo pasirodymas buvo tikrai ne toks, kokio paprastai tikisi žiūrovai – iš visų kitų „Lietuvos superšefo“ svečių A.Užkalnis išsiskyrė kaip pats maloniausias vertintojas.

„Aš pateikiau nuoširdžią nuomonę. „Piktas ir priekabus Užkalnis“ yra mitas, sukurtas ir propaguojamas glušių, kurie mano tekstų net neskaito, tik antraštes. „Laukinių Žąsų“ tekstų visumoje yra žymiai daugiau palankaus nei kritinio turinio. Tad pagaliau jie pamatė tikrą Užkalnį“, – visų nuostabai komentavo prieštaringai vertinamas publicistas.

Į akį daugeliui krito ir tai, kad daugelį patiekalų A.Užkalnis rekomendavo dar labiau supaprastinti.

Manau, kad daug ingredientų kiša tie, kas blogai gamina. Kuo mažiau prikomplikuota, tuo aiškiau jaučiasi produktų ir apdorojimo kokybė“, – taip savo polinkį į kulinarinį asketizmą pakomentavo A.Užkalnis.

„Visi laidos dalyviai buvo neblogi, bet kol kas jiems dar dirbti ir dirbti, kol galės išties stebinti. Praeis bent keli metai, kol taip bus“, – atsakė žurnalistas paklaustas, ar kuriam nors iš dalyvių jis galėtų prognozuoti didžią šlovę kulinarijoje.

Be to, prieš ragaudamas kiekvieną patiekalą A.Užkalnis jį įsiamžindavo ir savo fotoaparatu.

„Fotografuoju beveik visada. Nufotografuoti nieko nekainuoja, bet jei praleidi progą, atkurti jos nebegali. Viskas eina į mano archyvą, bet nebūtinai kada nors bus panaudota“, – daug neaiškino svečias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.