Triuką ruošęs iliuzionistas Nicholas Kinas vos nepaskendo

Paslaptingas kaunietis mentalistas Nikolajus Jegorovas scenoje prisistato Nicholu Kinu. Jo kuriama magija – itin mistiška ir pavojinga.

„Didžiajame magijos šou“ N.Kinas rodys itin pavojingą triuką.<br>Kadras iš laidos.
„Didžiajame magijos šou“ N.Kinas rodys itin pavojingą triuką.<br>Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2015, 3:04 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 9:17 AM

Visai neseniai, besiruošdamas itin sudėtingam triukui, talentingas vyras, kuris dalyvaus nuo rugsėjo 26-osios TV3 eteryje vyksiančiame „Didžiajame magijos šou“, akis į akį susidūrė su mirtimi.

Nicholas apsisprendė: vienoje iš „Didžiojo magijos šou“ laidų jis bandys pakartoti daugiau nei šimto metų senumo triuką – surakintas antrankiais ir sunkiomis grandinėmis ners į vandenį ir mėgins kuo greičiau išsivaduoti.

Šis triukas – itin pavojingas, rizikingas bei reikalaujantis ilgo pasiruošimo. Būtent pasiruošimo metu Nicholo vos neištiko nelaimė – jis per plauką nepaskendo.

Jaunam vyrui prireikė greitosios pagalbos. Laimei, medikai suspėjo laiku atvykti į įvykio vietą ir atgaivinti sąmonės netekusį iliuzionistą. „Atsimenu tik tai, kad neriu į apačią. Laimei, viskas baigėsi gerai, tai ne pirmas toks atvejis, kai ruošiantis triukams iškyla pavojus gyvybei. Kaip yra pasakęs vienas žmogus – tam, kad nugalėtum mirtį, reikia surizikuoti gyvybe“, – pasakoja Nicholas.

Iliuzionistas, mentalistas, tarptautinių konkursų laureatas ir net Baltijos šalių rekordininkas Nicholas Kinas iliuzijos menu susidomėjo dar vaikystėje, kai pirmąjį triuką jam pademonstravo jo tėtis.

„Iliuzijos menu domiuosi jau gana ilgai – net 22 metus. Viskas prasidėjo nuo vieno paprasto triuko, kuomet jį atlikęs patyriau tą nuostabos jausmą. Tada ir supratau, kad tuo džiaugsmu noriu pasidalinti ir su kitais“, – šypsodamasis pasakoja magas.

N.Kinas mentalizmo meno mokėsi iš tokių pasaulyje pripažintų meistrų kaip britų mentalistas Derrenas Brownas. Lietuvoje Nicholas pristatė jau šešias savo autorines šou programas, taip pat dalyvavo didelio masto bei populiarumo susilaukusiuose Lietuvos bei užsienio televizijos projektuose, o dabar jį bus galima išvysti ir premjeroje „Didysis magijos šou“.

„Buvo labai lengva apsispręsti, ar dalyvauti šiame projekte. Tai yra unikali proga išreikšti save ir parodyti Lietuvos auditorijai, kas yra iliuzijos menas ir kaip jis yra demonstruojamas“, – sako Nicholas.

Nors jis nė kiek nepanašus į stereotipinį juodu, žemę siekiančiu, apsiaustu pasipuošusį magą, iš kurio skrybėlės išskrenda balandžiai ar šokinėja triušiai, tačiau N.Kinas yra tikrų tikriausias magas, turintis ne tik iliuzionisto, bet ir mentalisto gebėjimų.

„Mentalizmas – tai pakraipa iliuzijos mene. Trumpai tariant, tai demonstracija, kad žmogus naudodamas savo penkis turimus pojūčius sugeba sukurti iliuziją, kad jis turi šeštąjį. Aš sukuriu tą šeštąjį pojūtį. Tai yra vadinamoji telepatija. Negaliu tiesiogiai sakyti, kad skaitau mintis, bet aš galiu jas pagauti reikiamu metu ir nuspėti, apie ką žmogus galvoja“, – atskleidžia mentalistas.

Paklaustas, ar trokšta laimėti „Didįjį magijos šou“, Nicholas atviras: „Kaip ir kiekvienas šio projekto dalyvis, taip ir aš, trokštu laimėti pagrindinį prizą. Kitu atveju, neverta dalyvauti. Todėl taip, aš noriu nugalėti, bet visa tai paliksiu nuspręsti publikai. Kai ateis tinkamas laikas, manau, publika pati nuspręs ir įvertins, kas jiems yra įspūdinga bei nuostabu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.