Rusė N. Lapina užkariavo Holivudo ekranus ir užėmė miegamuosius

Talentinga rusų aktorė Natalija Lapina (52 m.) įspūdingą karjerą padarė anaiptol ne per lovą. Į daugelį meilės istorijų su įžymybėmis ji pasinėrė jau būdama garsi visame pasaulyje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Plačios širdies N.Lapina greitai įsimylėdavo politikos ir kino garsenybes.
Plačios širdies N.Lapina greitai įsimylėdavo politikos ir kino garsenybes.
„B.Nemcovas buvo išskirtinė asmenybė“, – apie buvusį mylimąjį sakė N.Lapina.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„B.Nemcovas buvo išskirtinė asmenybė“, – apie buvusį mylimąjį sakė N.Lapina.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Rourke’as rusę žavėjo vėjavaikiškumu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Rourke’as rusę žavėjo vėjavaikiškumu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Aktorė tvirtino, kad sekso su J.Nicholsonu būdavo per daug.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Aktorė tvirtino, kad sekso su J.Nicholsonu būdavo per daug.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Filme „Donas Sezaras de Bazanas“.
Filme „Donas Sezaras de Bazanas“.
Seriale „Marienhofas“ su G.Poltu.
Seriale „Marienhofas“ su G.Poltu.
O.Lapina ir AWeingartenas.
O.Lapina ir AWeingartenas.
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

Oct 4, 2015, 9:01 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 11:33 PM

Jos meile mėgavosi aktoriai Jackas Nicholsonas ir Mickey Rourke’as. Ant jos peties ašaras liejo Rusijos politikas Borisas Nemcovas.

Tačiau iš Sovietų Sąjungos kilusios aktorės asmeninis gyvenimas Holivude taip ir nesusiklostė.

Aktorė N.Lapina išgarsėjo po vaidmens filme „Pradingusių laivų sala“ (1987 m.).

Tačiau 1991-aisiais ji nustojo filmuotis ir kūrybinę veiklą tęsė kaip dainininkė.

Kai į Sovietų Sąjungos kino teatrus atkeliavo „Ruano mergelė pravarde Pampuška“, kur ji vaidino, Sovietų Sąjungoje jau buvo prasidėjusi „perestoika“.

Šis kino filmas buvo rodomas visame pasaulyje. Apie N.Lapiną ir juostos kūrėjus daug rašė Vokietijos žiniasklaida, vadindama ją „Mis perestroika“ ir „Frau Marilyn Monro“.

Kai vokiečiai pasiūlė rusų aktorei oficialią sutartį, ji išvyko. Režisieriai ją ėmė tiesiog graibstyti.

N.Lapina nusifilmavo televizijos seriale „Marienhofas“, po to – komedijoje su garsiuoju Vokietijos kino ir televizijos aktoriumi Gerhardu Poltu.

Vėliau pasirašė sutartį su kino studija „Bavaria Film“, įrašė kompaktinį diską su eksbitlo Paulo McCartney įsesere Ruth McCartney.

Kartą pamačiusi skelbimą apie konkursą mistinio trilerio „Ekspresas į Veneciją“ muzikiniam takeliui sukurti, kur pagrindinį vaidmenį turėjo atlikti Hugh Grantas, rusų aktorė nusprendė pamėginti laimę.

Kad buvo pasirinkta jos daina, N.Lapiną maloniai nustebino. O kai ji gavo 50 tūkstančių JAV dolerių honorarą, apskritai vos nepakvaišo iš laimės.

Anksčiau ji niekada nebuvo mačiusi tokių pinigų. Sovietiniais laikais N.Lapina per mėnesį uždirbdavo 90 rublių, o populiarusis Michailas Bojarskis – 95 rublius.

Natalija vis dar prisimena tuos laikus, kai dieną vilkėjo prabangius krinolinus, ant galvos nešiojo karūną, o vakare aksomą pakeisdavo kartūnu ir skubėdavo į parduotuvę, kad atstovėjusi ilgoje eilėje nusipirktų gabalą dešros.

Sovietų Sąjungoje dešimt ir daugiau metų reikėjo laukti eilėje, kad gautum atskirą butą, o automobilis buvo nepasiekiama prabanga. O čia pagaliau papūtė gaivus oras!

Įrašyti dainos nuskridusi į Los Andželą (JAV), iš pradžių ji apsistojo kukliame viešbutyje. Ir čia kone iškart susipažino su filmo „Skrydis virš gegutės lizdo“ žvaigžde J.Nicholsonu.

„Sveika! Aš – Jackas!“ – tokie buvo pirmieji jo žodžiai.

„Negaliu pasakyti, kad įsimylėjau Jacką, bet laiką praleidome nuostabiai. Sekso buvo daugoka. Bet manau, kad dėl visko buvo kaltas jo mėgstamas geležinis buteliukas su baltais milteliais, kurį anuomet amerikiečių dievaitis visada nešiojosi su savimi, – pasakojo N.Lapina. – Tai buvo kažkokie stimuliuojantys vaistai.“

Iš namų Holivudo žvaigždė išeidavo retai, net pasimatymams nepersirengdavo. Prie vakarienės stalo gurkšnodamas brangų vyną jis vilkėjo seną chalatą apsitrynusiomis rankovėmis.

„J.Nicholsonas – labai vienišas žmogus. Kartą pamėginau pradėti pokalbį apie tai. Bet jis mane tuojau pat nutraukė ir prigludo prie savo geležinio buteliuko su baltais milteliais.

Per mūsų bendravimo mėnesį J.Nicholsonas įdiegė man populiariausią Holivudo filosofiją: gyvenk kaip patinka ir į nieką nekreipk dėmesio“, – pasakojo N.Lapina.

Ar ne dėl to Holivudo žvaigždės ir rusų aktorės romanas taip greitai baigėsi?

Tuo metu Natalija sutiko savo būsimąjį vyrą švedų dailininką, prisistatantį tiesiog Matiasu.

Jų santykiai buvo labai romantiški. Vakarieniaudavo prie žvakių. Rytą Natalija prabusdavo su ramunėmis plaukuose. Matiasas ją nuolat piešdavo.

Romantikos nebeliko, kai Natalija ir Matiasas susituokė. Tuo metu ji įrašinėjo savo pirmąjį diską anglų kalba. Matiasas matė, kaip šis darbas jai patinka, kokia ji laiminga.

Atsirado ir profesinis pavydas. Natalijos karjera kopė aukštyn, o Matiaso paveikslus nelabai pirko, jis buvo priverstas dirbti tetos dizainerės administratoriumi.

Galiausiai Natalijos vyras nusprendė grįžti į Švediją ir liepė jai vykti kartu. Ką ji ten būtų veikusi? Jos tikrų tikriausia amerikietiška svajonė pildosi, disko įrašymo darbai pačiame įkarštyje.

„Jei man būtų patikęs ramus gyvenimas šaltame krašte, iš Sankt Peterburgo nebūčiau kojos kėlusi!“ – atšovė Natalija sutuoktiniui.

Konfliktas vis gilėjo. Kol ji dirbdavo įrašų studijoje, apmąstymuose paskendęs Matiasas stovėdavo balkone ir traukdavo cigaretę po cigaretės. Kasdien surūkydavo po penkis pakelius.

Romantika išgaravo, liko tik didžiulis pyktis.

Tuo metu N.Lapina jau buvo nėščia. Kartą Natalija išėjo iš vonios baltu kaip kreida veidu, kuriuo žliaugė prakaitas. Į ją tarsi į atgrasų vabzdį pažvelgęs vyras mestelėjo: „Pažiūrėk į save! Tu baidyklė!“

Po šių žodžių Natalija suprato, kad padarė didžiulę klaidą ištekėdama už jo. Sukaupusi visą valią ji pasiūlė Matiasui vienam vykti į Švediją. Jis tai ir padarė.

Vyras į Jungtines Valstijas sugrįžo, kai ji jau buvo pagimdžiusi Nastią, – išsiskirti. Siekdamas dar labiau pažeminti buvusią žmoną, savo tėvystę pripažino tik po DNR testo.

Rusų aktorė apsigyveno nuosavame name ant garsiųjų Holivudo kalvų, dukrą prižiūrėjo auklė.

Vieną dieną jai netikėtai paskambino B.Nemcovas – jos pirmoji tikra meilė. Jie nesimatė 15 metų – nuo jos išvykimo į Vokietiją.

Kai B.Nemcovas dar nebuvo garsus politikas, jie labai gražiai mylėjo vienas kitą. Jis lankydavosi jos namuose, valgydavo jos motinos virtus barščius.

Lieknas garbanotas radiofizikas B.Nemcovas laukdavo Natalijos ant suolelio šalia jos namo laiptinės. Anuomet jis nešiojo juokingą sportinį kostiumą.

2004-aisiais B.Nemcovas, Rusijos vyriausybinės delegacijos narys, atvykęs į susitikimą su tuomečiu Amerikos prezidentu George’u W.Bushu paskambino Natalijai: „Esu Vašingtone. Atvažiuosi? Paliksiu tau raktus.“

N.Lapina nuvyko. Iš Baltųjų rūmų jis grįžo girtutėlis – po oficialaus susitikimo su Amerikos prezidentu dar pasėdėjo su bičiuliais. Paverkęs ant aktorės peties dievagojosi ją mylįs.

Kartu jie praleido visą savaitę – lyg ir nebuvo 15 metų išsiskyrę. N.Lapina neklausinėjo apie jo asmeninį gyvenimą, nes ir taip buvo aišku, kad jame visko apstu.

B.Nemcovas išvyko. O ji įrašė visą diską dainų. Vieną jų – „Tavo lovoje“ – atliko populiari devintojo dešimtmečio atlikėja, kilusi iš Kaliningrado, Lada Dans.

„B.Nemcovas buvo išskirtinė asmenybė. Tikriausiai dėl to jį visada mylėjo moterys ir jis turėjo daug vaikų.

Pasakyti Borisui „ne“ buvo labai sunku – tai žinau tiksliai. Dar kartą su juo, ko gero, ir nebūtume susitikę, jei mano šeimos nebūtų ištikusi tragedija“, – prisimena N.Lapina.

Žemutiniame Naugarde mirė alkoholiu smarkiai piktnaudžiavusi aktorės motina. Natalija kreipėsi pagalbos į B.Nemcovą.

Tuomet jis jau gyveno Maskvoje, tačiau Žemutiniame Naugarde turėjo bičiulių nuo tų laikų, kai buvo jo gubernatoriumi.

Politikas buvo pasirengęs apmokėti visas N.Lapinos motinos laidotuvių išlaidas. Bet iš JAV atvykusi aktorė iš jo priėmė tik vieną dovaną – Žemutinio Naugardo kapinėse jis nupirko keturis sklypus, kad atėjus laikui visi N.Lapinos artimieji būtų palaidoti viename šeimos kape.

Gyvendama JAV aktorė buvo pasiilgusi rusiškų jausmų. O gal jai įgriso J.Nicholsono įdiegta Holivudo filosofija?

Tuomet lyg tyčia šalia savo namų ji susidūrė su aktoriumi M.Rourke’u (63 m.). Jis vadinamas rusiškiausiu ant Holivudo kalvų gyvenančiu amerikiečių aktoriumi.

Nataliją, kaip ir daugelį pasaulio moterų, buvo pribloškęs filmas „9 1/2 savaitės“, kurį ji žiūrėjo gal 15 kartų.

Ir kai Mickey pakvietė į svečius, Natalija pagalvojo: „O kodėl gi ne?“

Jis laikė keturis šunis, kurie buvo užėmę visus namus. Kai Mickey padavė Natalijai vyno taurę, ji kelias minutes svarstė, kur būtų galima saugiai atsisėsti. Visos sofos buvo nuklotos šunų plaukais.

Ant vienos jų su viskio taure rankoje plumptelėjo Mickey. Aktoriaus namuose tvyrojo didžiausia netvarka. Šunims buvo leidžiama viskas – laisvai vaikščioti, miegoti ant lovų, graužti baldus.

Vieninteliai tvarkingi daiktai namuose buvo į sunkius rėmus įdėti portretai: šunų, tėvų, močiučių, senelių ir tolimų giminaičių.

Pasak aktorės, Mickey – amžinas vaikas. Jis, kaip ir anksčiau, laiko save labai jaunu, rengiasi ir elgiasi lyg jam ir 30-ies nebūtų. Dėl to ne kartą kreipėsi į plastikos chirurgus.

Jis vis tikina, kad tokios procedūros jam būtinos. Tai sulaužė nosį per treniruotę taip, kad neįmanoma kvėpuoti, tai žandikaulį išsinarino.

Jei kūrybingas žmogus nenori senti, tai normalu. O jei dar piktnaudžiauja alkoholiu, be plastikos specialistų neįmanoma apsieiti.

M.Rourke’as gėrė nepaprastai daug. Bendraudama su juo N.Lapina šaldytuve visuomet laikė dviejų litrų degtinės butelį, kurį mylimasis lengvai ištuštindavo per vakarą.

Degtinė taip atrišdavo Mickey liežuvį, kad jis tapdavo itin atviru, nuoširdžiu vaikinu, su kuriuo galėjai apie daug ką pakalbėti.

M.Rourke’as pasakojo, kaip „9 1/2 savaitės“ filmavimo metu nekentė Kim Basinger. Esą bjauraus charakterio yra ir filmavimo aikštelėje nuolat slankiojęs tuometis jos vyras Alecas Baldwinas, atvirai trukdęs dirbti.

Jis daug pasakojo apie savo buvusią žmoną, filmo „Laukinė orchidėja“ žvaigždę Carre Otis.

„Ji – šventa moteris“, – sakė M.Rourke’as, mėgindamas paaiškinti, kaip atsitiko, kad po daugybės konfliktų namuose vieną dieną gražuolė Carre atsidūrė ligoninėje su šautine žaizda.

„Ir viskas dėl prakeikto kokaino!“ – teisinosi Mickey.

Tuomet jo vos nepatupdė už grotų, bet C.Otis atsiėmė pareiškimą iš policijos, teigdama, kad jos vyras niekuo dėtas. Po šešerių metų jų audringa santuoka subyrėjo.

„Man buvo įdomu su Mickey. Lankėme vakarėlius, kurie buvo rengiami Holivudo kalvose, jis supažindino mane su įdomiais žmonėmis.

Mūsų romanas buvo labai lengvas, be dramų – jos nei jam, nei man nepatiko. Paskyriau Mickey gražią dainą, kuri jam taip patiko, kad jos visą laiką klausydavosi važiuodamas automobiliu.

Kai vyras sugeba įkvėpti kūrybai, tai jau daug ką reiškia. Gal todėl, kad muzika man brangesnė už bet kokius vyrus“, – prisipažino N.Lapina.

Tačiau aktorė mano, kad M.Rourke’ui meilės intriga su ja buvo tiesiog patogi. Jie gyveno netoli vienas kito – panorėję susitikdavo, pakalbėdavo, išsiskirdavo.

Jis nuolat išgyvendavo dėl savo šunų. Kur nors išvykdamas prašydavo Natalijos juos prižiūrėti.

Paskui jis persikėlė į Niujorką. Finansiniai reikalai pašlijo, susikaupė daug skolų. Mickey net liepė savo agentui, kad neduotų jam daug pinigų, nes visus juos prašvilpdavo.

M.Rourke’o namas buvo parduotas ir kartą atvykęs į Los Andželą jis buvo priverstas apsistoti viešbutyje.

Su juo susitikdavusi Natalija nepastebėjo jokių permainų – buvęs plevėsa netapo solidžiu žmogumi.

O po daugelio metų susitikusi su J.Nicholsonu aktorė pastebėjo šiokių tokių pokyčių.

Tiesa, N.Lapiną jis sutiko vilkėdamas tą patį chalatą kaip ir prieš 22 metus, kai tarp jų buvo įsiplieskęs romanas. Net namų patarnautojas buvo tas pats!

Bet šį kartą šampaną N.Lapina gurkšnojo viena – J.Nicholsonas atsisakė alkoholinių gėrimų. Stebuklingo buteliuko su baltais milteliais taip pat nebebuvo, o rūkė jis elektroninę cigaretę.

Jis nepriminė ankstesnio padūkusio J.Nicholsono. Nieko nuostabaus – Holivudo žvaigždė jau artėja prie 80-ojo gimtadienio. Kaip ir anksčiau, toks turtingas aktorius buvo vienišas ir liūdnas.

Savo namuose, kurie N.Lapinai kaip ir anksčiau priminė močiutės trobelę, Holivudo žvaigždė tebekaupia visokius niekučius. Po jos pasiūlymo paskambinti jaunoms rusų mergaitėms, kad šios palinksmintų, J.Nicholsonas burbtelėjo: „Nenoriu.“

N.Lapina prisipažino, kad jausmų Holivudo žvaigždei nebeliko, bet draugystę su juo labai brangina.

Santuoka su fermeriu žlugo

N.Lapina antrą kartą ištekėjo už 24 metais jaunesnio Arthuro Weingarteno, kuris, pasak jos, tiesiog įsikabino.

Dabar aktorė supranta, kodėl vaikinas taip siekė vedybų. Gyveno fermoje, nuo ryto iki vakaro dirbo, nuolat gainiojamas savo motinos. O čia tokia galimybė: namas Holivude su kaimynystėje gyvenančiu M.Rourke’u!

Geri santykiai su A.Weingarteno motina, kuri iš pradžių palankiai sutiko sūnaus draugę, baigėsi, kai paaiškėjo, kad jis persikelia gyventi į Kaliforniją.

Vestuves N.Lapina ir A.Weingartenas atšoko Las Vegase. Tik po pusės metų aktorė sužinojo, kad jis serga maniakine psichoze.

Matyt, kurį laiką jis ištvėrė nuolat vartodamas medikamentus psichikos būsenos pusiausvyrai palaikyti.

Bet paskui jam įgriso vartoti vaistus, o gal pamanė, kad pats susitvarkys. Po plautuve, spinta, už lovų Natalija aptiko pigaus alkoholio butelių. Slėpė ir gėrė patylomis.

Nuo alkoholizmo kentėjo ir N.Lapinos motina. Jos aktorė nesugebėjo išvaduoti iš šios pražūtingos ligos gniaužtų.

Tačiau jai atrodė, kad A.Weingarteną pajėgs ištraukti: padės pinigai, psichologo pagalba, sukaupta gyvenimiška patirtis.

Bet kuo toliau, kuo liūdnesnis darėsi jos gyvenimas. A.Weingartenas vis dažniau paleisdavo į darbą kumščius, grasino užmušti.

Vieną dieną netekusi kantrybės N.Lapina įteikė skyrybų pareiškimą, jame įrašiusi reikalavimą, kad sutuoktiniui būtų uždrausta prie jos artintis.

Buvo paskelbta A.Weingarteno paieška. Bet N.Lapinai atrodo, kad dorai jo niekas taip ir neieško.

Neseniai įjungusi Skype“, atsakiklyje rado jo vaizdo įrašą: „Neduosiu sutikimo skirtis!“

Didžiulė amerikietiška rusų aktorės N.Lapinos svajonė pavirto pigiu Holivudo trileriu.

Parengė Ona Kacėnaitė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.