Sunkios ligos pakirstai aktorei D. Stubraitei – viltis pakilti

Televizijos serialų žiūrovai ir toliau turėtų girdėti juos įgarsinančios aktorės Daivos Stubraitės (54 m.) malonų balsą, o teatro mėgėjai matyti ją scenoje. Menininkės vyro scenografo Sergejaus Bocullo (54 m.) ryžtas ir žmonių dosnumas sunkiai sergančiai moteriai suteikė viltį grįžti į aktyvų gyvenimą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

S.Bocullo savo žmoną D.Stubraitę valgydina, prausia, rengia ir šukuoja.<br>M.Patašiaus nuotr.
S.Bocullo savo žmoną D.Stubraitę valgydina, prausia, rengia ir šukuoja.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ema Berg. „Rudens stiliaus moteris“.
Ema Berg. „Rudens stiliaus moteris“.
Jermos vaidmuo spektaklyje „Jerma“.
Jermos vaidmuo spektaklyje „Jerma“.
Marlboro hercogienė. „Priežastys ir pasekmės“.
Marlboro hercogienė. „Priežastys ir pasekmės“.
Daugiau nuotraukų (4)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 11, 2015, 12:58 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 7:18 PM

Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė, Auksinio scenos kryžiaus ir „Fortūnos“ prizo laureatė D.Stubraitė šią savaitę Kauno klinikose pagaliau pradėta gydyti nuo sunkios ir sparčiai progresuojančios ligos – lėtinės daugiažidininės polineuropatijos.

Tikimasi, kad artimiausiu metu aktorė bei teatro pasaulyje besisukančių dukterų Bertos ir Paulės motina galės vėl džiaugtis mėgstama veikla.

Reta liga, dėl kurios silpsta raumenys, aktorė susirgo prieš dvejus metus.

Moterį gydė Kauno klinikų neurologai, tačiau jų taikyti būdai nepadėjo.

„Gydytojai sakė, kad Daivai reikalingi vaistai – intraveninis imunoglobulinas, tačiau Valstybinė ligonių kasa jų nekompensuoja.

Mums patiems nėra jokios galimybės įpirkti tūkstančius eurų kainuojančių vaistų, todėl nutarėme ieškoti visuomenės supratimo“, – garsiai apie žmonos ligą prakalbo S.Bocullo.

Praėjusią savaitę savo „Facebook“ paskyroje jis kreipėsi į visus geros valios žmones su prašymu paaukoti pinigų brangiems vaistams.

Per kelias dienas talentingai aktorei surinkta daugiau nei 46 tūkst. eurų.

D.Stubraitės šeima šios savaitės pradžioje nupirko pirmąją per 5,7 tūkst. eurų kainuojančių vaistų injekciją. Ji moteriai buvo sušvirkšta ligoninėje.

„Suaukotų pinigų užteks dar kelioms injekcijoms. Iš pradžių gydymo kursą numatyta kartoti maždaug kas du mėnesius.

Vėliau matysime, kaip seksis kovoti su liga. Susigrąžinti visavertį gyvenimą šie vaistai padeda apie 80 proc. ligonių“, – kalbėjo S.Bocullo.

Vyras neslėpė, kad pinigų žmonės paaukojo daugiau, nei tikėtasi.

„Į mūsų pagalbos šauksmą atsiliepė šimtai žmonių. Jie nepagailėjo nuo vieno euro iki kelių tūkstančių. Nuoširdžiai dėkojame visiems mielaširdžiams, kurie prisidėjo.

Tai, kad suskubo padėti bičiuliai, suprantama, tačiau nepažįstamų žmonių plačiai atvertos širdys ne kartą privertė nubraukti ašarą“, – atvirai kalbėjo S.Bocullo, kuris pastaruoju metu tapo žmonos rankomis ir kojomis.

Dar visai neseniai energija tryškusi moteris, mėgusi kopti į kalnus, o dviračiu per dieną galėjusi numinti kad ir 70 kilometrų, šiuo metu dėl nusilpusių raumenų nepajėgia normaliai vaikščioti.

Dėl ligos D.Stubraitė sunkiai nulaiko šaukštą, jai sudėtinga apsirengti, nusiprausti, susišukuoti. Moteriai net knygų puslapius versti nėra paprasta.

Aktorę valgydina, prausia, rengia ir šukuoja sutuoktinis, su kuriuo ji gyvena jau tris dešimtmečius.

Su liga atkakliai kovojančią D.Stubraitę dar galima išvysti teatro scenoje vaidinančią režisieriaus Jono Jurašo spektaklyje „Balta drobulė“, tačiau kitų vaidmenų teko atsisakyti.

„Vidas Bareikis visai neseniai kalbino vaidinti jo režisuojamame „Hamlete“. Sakė, kad vaidmeniui nereikės daug jėgų. Tačiau dėl nuolat prastėjančios sveikatos teko atsisakyti“, – kalbėjo D.Stubraitė.

Ligos užklupta moteris ėmėsi įgarsinti animacinius filmus ir TV serialus.

Nors pastaruoju metu pradėjo silpti balsas, darėsi sunku kvėpuoti, D.Stubraitė įgarsino turkišką TV serialą „Gyvenimo bangos“.

Netrukus ji imsis naujo darbo – įgarsins dar vieną užsienio serialą.

Aktorė pasakojo, kad liga užklupo pamažu. Pirmiausia ji pajuto, kad tirpsta rankos, atsiranda raumenų mėšlungis, spazmai. Priežasčių ieškantys medikai tik kraipė galvas ir traukė pečiais.

„Iš pradžių manyta, kad tai dėl pakitimų stuburo srityje. Buvo paskirtos mankštos, kitokios procedūros, tačiau jos nepadėjo.

Netrukus pajutau, kad darosi sunku kopti laiptais, nulipti nuo dviračio. Atsirado dusulys, aukščio, uždarų patalpų baimė, ėmė svirti rankos. Liga sparčiai progresavo“, – pasakojo D.Stubraitė.

Aktorė ypač skaudžiai prisimena dieną, kai po spektaklio nuo grindų negalėjo pakelti žiūrovų atneštų gėlių.

Tikslios priežasties, dėl kurios žinoma moteris susirgo reta liga, medikai nenustatė.

Gali būti, kad įtakos turėjo persirgta Laimo liga. Prieš kelerius metus D.Stubraitei buvo įsisiurbusi užsikrėtusi erkė.

Kūryba įvertinta prizais

D.Stubraitė 2006 m. yra pelniusi Auksinį scenos kryžių už Elos vaidmenį režisieriaus Gintaro Varno spektaklyje „Nekalti“ bei 2003 m. „Fortūnos“ prizą už antraplanį Megės Mej vaidmenį to paties režisieriaus spektaklyje „Portia Koglen“.

Kauno dramos teatre ji vaidino Liubovę Ranevskają (Antono Čechovo „Vyšnių sodas“, rež. Artūras Areima), Motiną (Aušros Marijos Sluckaitės „Balta drobulė“, rež. Jonas Jurašas), Matildą (Bernard’o Marie Kolteso „Sugrįžimas į dykumą“, rež. Artūras Areima).

Ji taip pat vaidino Elą Audriaus Juzėno filme „Vilniaus getas“, našlę Piper Algimanto Puipos filme „Elzė iš Gilijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.