Baleto legenda P. Skirmantas išmestas su 100 litų pensijos

„Visą gyvenimą dirbau, mokėjau mokesčius, garsinau Lietuvą, o štai pasenau ir tapau niekam nereikalingas?“ – toks klausimas šį vakarą keliamas LNK laidoje „Valanda su Rūta“.

Petras Skirmantas.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Skirmantas.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Skirmantas.<br>LNK nuotr.
Petras Skirmantas.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 2:20 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 12:27 PM

Auksinė baleto pora, garsinusi Lietuvą visame pasaulyje, Petras Skirmantas ir Neli Beredina papasakojo, kaip iš teatro su grašiais kišenėje buvo išmesti tiesiog į gatvę. P.Skirmanto pensija, pavyzdžiui, siekė 100 litų.

„Lietuvai nereikia talentingų ir ją garsinančių žmonių. Tokie išgręžiami kaip citrina ir metami į gatvę. Mūsų valstybei reikalingas tol, kol esi jaunas, sveikas ir uždirbi pinigų“, – teigė P.Skirmantas.

Kone visi laidos dalyviai tvirtino, kad Lietuvoje – daug abejingumo, todėl kai nutinka nelaimė, gali atsiremti tik į artimojo petį.

24-erių Veronika prieš penkerius metus grojo akordeonu, skynė pergales konkursuose ir svajojo tapti muzikos mokytoja. Šiandien ji be artimųjų pagalbos nežengia nė žingsnio. Kai Veronikai buvo 19 metų, jai pasireiškė itin reta genetinė liga. Liga nepagydoma, bet valdoma. Tačiau tam per metus reikia 178 tūkstančių eurų. Prireikė beveik metų ir viešumo, kad abejingi valdininkai pagaliau skirtų pinigų gyvybiškai reikalingiems vaistams.

Tuo metu vienu seniausių pasaulyje televizijos laidų vedėjų tituluojamas Algimantas Čekuolis prisiminė istoriją, kai sulaukė viešų patyčių, esą jis – per senas televizijai.

„Apgailėtinas seno pulkininko kalbėjimas apie viską. Pasodintas švebeldžiuoti iki mirties“, – tokią frazę garbaus amžiaus žmogui prieš kelis mėnesius mestelėti išdrįso Žurnalistikos instituto dekanas Andrius Vaišnys.

„Man tai primena balandžių pulką, kurie ligotą ar silpnesnį bando užkapoti, taikydamiesi į galvą. Toks elgesys mano atžvilgiu reiškia, kad asmuo paukščio smegenimis silpnas ir impotentas“, – teigė A.Čekuolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.