G. Drukteinio pastaba apie solistų antsvorį supykdė K. Zmailaitę

Etiketo specialistas Giedrius Drukteinis visada žino, kaip paprotinti kitus, tačiau kai kurie jo pareiškimai LNK laidoje „Lietuvos superšefas“ kitiems Liutauro Čepracko svečiams sukėlė įtarimų dėl jo paties etiketo.

E.Seilius ir K.Zmailaitė.
E.Seilius ir K.Zmailaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 3:53 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 12:03 PM

Šį kartą etiketo žinovas laidos dalyvių patiekalus vertino kartu su operos solistais Kristina Zmailaite ir Edmundu Seiliumi – jiems ir buvo skirtas G.Drukteinio klausimas, kuris nustebino daugelį.

„Susidaro įspūdis, kad visi operos solistai ir solistės yra stambūs – čia kažkoks jūsų profesinis reikalavimas? Valgyti kaloringo maisto? Pavyzdžiui, Pavarotti“, – ragaudamas desertą atlikėjų paklausė etiketo specialistas.

Pavydėtinos figūros K.Zmailaitė nesutriko – pasiteiravo, ar G.Drukteinis pastaraisiais metais išvis yra lankęsis operoje. Etiketo specialistas pasijuto nejaukiai ir nuo atsakymo išsisuko šypsena.

„Aš tikiuosi, kad esate buvęs, tik gal senokai, – nesužavėta G.Drukteinio sąmojo kalbėjo K.Zmailaitė. – Jei jūs dabar apsilankytumėte operos teatre, tai nepamatytumėte nė vienos solistės ar solisto, viršijančio padorumo ribas“, – pridūrė ji ir paklausė, kokius solistus,  be L.Pavarotti, žino G.Drukteinis.

Nors patys ir smulkaus sudėjimo, K.Zmailaitė ir E.Seilius atskleidė, kad jų šeimoje valgymas yra vienas svarbiausių bendrų ritualų. „Vienintelė maisto ruošimo sąlyga yra ta, kad gamindamas pats turi būti truputį alkanas, nes jei esi sotus, tada nėra užsidegimo, receptoriai ne taip dirba... Mūsų dukra Barbora dažnai mane stebi ir sako: tėtis alkanas, vadinasi, bus skanu“, – juokėsi E.Seilius.

Laidoje sutuoktiniai atskleidė ir tai, kad būtent dešimtmetė dukra juos pripratino prie tokių gėrybių kaip austrės ir midijos. „Mes patys labai nustebę, tačiau Barbora valgo labai nelietuviškai ir nevaikiškai – jai patinka įvairūs pelėsiniai sūriai, sriubos, salotos. Metus visi gyvenome Prancūzijoje – ten ji taip pamėgo ir priprato valgyti moliuskus ir kitas jūrų gėrybes, kad ramiai praeiti pro kriauklelių skyrių parduotuvėje negalėdavome niekada“, – kalbėjo K.Zmailaitė.

Tuo metu laidos dalyvių akyse buvo matyti stresas – ne tik todėl, kad juos vertino ir tokie gurmanai kaip Vytaras Radzevičius, Benediktas Vanagas, bet ir dėl L.Čepracko žodžių, kad antrasis laidos „Lietuvos superšefas“ dalyvių šešetas kovą pradėjo daug silpniau nei pirmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.