K. Brazauskienė atskleidė, kiek jai reikia laiko išsikraustyti

Antradienio vakarą per „Lietuvos ryto“ televiziją laida „Ginčas“ bus rodoma nauju laiku – 19:55 val. Žiūrovai turės galimybę išvysti diskusiją ypač žmones jaudinančia ir piktinančia tema – ar reikalingos įvairios privilegijos valdžios žmonėms bei jų artimiesiems ir ar turėtų iš Turniškių išsikraustyti Kristina Brazauskienė?

Laidos akimirkos.<br>LRTV nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRTV nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRTV nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRTV nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRTV nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRTV nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 2, 2015, 11:37 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 6:08 AM

Daugiausia diskusijų šiuo metu kelia šviesaus atminimo prezidento Algirdo Brazausko žmona K.Brazauskienė, nenorinti išsikraustyti iš prestižinio Vilniaus rajono – Turniškių. Ar mirus prezidentui jo žmona vis dar turėtų gyventi prabangioje rezidencijoje?

Nors laidos metu vis dėlto išaiškėjo, kad teisę ten gyventi ji turi, pati K.Brazauskienė savo ruožtu laidoje teigė, kad iš ten ji išsikraustys bet kuriuo atveju.

„Aš nenoriu ten gyventi, nenoriu gyventi žinybiniuose butuose. Aš visuomet turėjau savo būstą, bet kai jau buvau garantuota, kad Turniškėse gyvensiu iki gyvenimo pabaigos, aš pardaviau namą, nupirkau baldus, atsisakiau valdiškų baldų ir tuomet buvo paskelbta, kad turiu išsikraustyti. Kodėl aš turėčiau važiuoti į kaimą ar kažkokius kitus miestus, jei dar Algirdui esant gyvam man pati prezidentė žadėjo, kad nebūsiu iškraustoma iš Turniškių?“ – įsiplieskus karštai diskusijai tikino ponia Kristina.

Tačiau diskutuojant šia tema iškilo ir kitas svarbus aspektas – Prezidentūra padavė našlę į teismą dėl neišsikraustymo. Moteris paatviravo, kad pati žada bylinėtis su prezidentūra: „Aš paduosiu prezidentūrą į teismą. Paduosiu tam, kad man duotų laiko išsikelti. Aš juk nesakau, kad nesikelsiu. Tiesiog man reikia laiko – daugiausiai dvejų metų, bet aš gal ir po metų išsikelsiu. Iš ten gyvenančių aš vienintelė už viską susimoku. Niekas manęs neišlaiko ir niekas už mane nemoka“.

Į šią karštą diskusiją taip pat įsitraukė ir Seimo nariai Rokas Žilinskas, Naglis Puteikis, Agnė Bilotaitė, Bronius Bradauskas, „Lietuvos ryto“ TV laidos „Patriotai“ žurnalistė ir „Viskas. Aišku“ vedėja Saulė Pauliuvienė, „Lietuva tiesiogiai“ bei „24/7“ vedėja Daiva Žeimytė, atlikėja Laima Tamulytė.

Būtent L.Tamulytės pasisakymas apie valdininkams suteikiamas privilegijas sulaukė didžiulio salės žiūrovų palaikymo.

„Visuomet apie tuos žmones, kurie būdavo valdžioje, mes žinodavome, kad yra pirtys, yra privilegijos, prekės iš po prekystalio, sutikite, taip vyksta jau tūkstantį metų. Kodėl visi Lietuvos žmonės į darbą gali važiuoti savo automobiliu, o jiems reikia jį išsinuomoti? Kuomet jiems baigiasi kadencija ir jie yra nebeperrenkami, jiems yra išmokamos išeitinės, nes jie nebegali integruotis į visuomenę. Tai jeigu jūs norite integruotis, tai jūs ne pasididinkite, o kaip tik pasimažinkite atlyginimą“ – piktai rėžė atlikėja.

Pokalbių šou „Ginčas“ – antradieniais 19.55 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.