Renginių karaliaus R. Žiogo žmona jį pravardžiuoja Šalčiūte

Renginių karaliumi tituluojamas, projekte „Šok su manimi“ sėkmę bandęs 32 metų Remigijus Žiogas su 28-erių žmona Rovena kartu jau daugiau nei dešimtmetį. Tiesa, abu sutuoktiniai prisipažįsta, kad ginčų šeimoje netrūksta.

Remgijus Žiogas su šeima nusprendė dalyvauti realybės šou „Tėtis namuose“.
Remgijus Žiogas su šeima nusprendė dalyvauti realybės šou „Tėtis namuose“.
Remgijus Žiogas su šeima nusprendė dalyvauti realybės šou „Tėtis namuose“.
Remgijus Žiogas su šeima nusprendė dalyvauti realybės šou „Tėtis namuose“.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 4, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 8:40 PM

Darboholizmas, narciziškumas ir nuolatinis šoumeno noras būti dėmesio centre vis labiau gesina šeimos židinį. Žiogas įsitikinęs – jo atvaizdas televizoriaus ekrane padidins populiarumą, o savaitė be žmonos padės išsaugoti santuoką. Kaip tik todėl šeima nusprendė dalyvauti TV3 realybės šou „Tėtis namuose“.

„Man įdomu, kaip pasikeis mūsų santykiai su žmona. Gal išmoksiu valgyt gaminti, gal sužinosiu kaip įjungti skalbimo mašiną. Norisi šiek tiek prisiminti ir tą šeimyninę buitį. Galbūt tai bus raktas atgal į sėkmingą šeimos gerovę“, – prieš premjeros filmavimą spėliojo Žiogas. Atsisveikinęs su žmona jis visą savaitę namuose praleis vienas, kartu su savo dukra. Kaip vyrui, pripratusiam, kad žmona laiko visus keturis namų kampus, seksis tvarkytis pačiam?

Šeimos buvimas kartu – retenybė

Žinomo vyro žmona Rovena – talentinga smuikininkė. Ji prisipažįsta, kad namuose ne tik taiso rozetes ir surinkinėja baldus, bet ir rūpinasi vyro šventine apranga. Pasak jos, iki santuokos Žiogas ir skalbė, ir lygino ir valgyt ruošdavo. O praėjus dešimtmečiui jo prioritetai pasikeitė.

„Mūsų šeima – ypatingai nestandartiška, mes retai susitinkame. Aš išeinu į darbą, pabučiuoju vyrą į skruostą, tiek jį ir tematau. Jeigu kažkoks vakarėlis, tai dažniausiai dalyvaujam po vieną. Mūsų šeimoje netgi vakarienė ar pietūs kartu – labai sunkiai suderinamas dalykas. Dažniausiai mes su dukra valgome namuose, o Žiogas kur nors mieste susitikimo metu. Jis labai lepus maistui, neseniai gaminau sušius ir jis juos išpeikė, mat skonis nebuvo toks, kaip restorane. Tada pagalvojau, kad daugiau jam apskritai nieko nebegaminsiu ir tegul vaikšto po savo restoranus“, – sakė moteris.

Žiogas iš rankų nepaleidžia mobilaus telefono. „Praktiškai nuo pat ryto, nuo kokių aštuonių iškart griebia telefoną ir jau žiūrėk – po du įeinančius skambučius viename. Telefono tiesiog nekenčiu. Vyras vaikšto su juo, kaip su laidiniu. Net atostogų metu būdavo, kad einame kažkur ir jau jis ieško kokios nors interneto kavinės, kur pasitikrins elektroninį paštą. Bet nuo šio dalyko aš jau jį atpratinau. Atostogų metu stengiuosi neleisti jam dirbti“, – juokiasi Rovena.

Žiogas į sutuoktinės priekaištus dėl prie ausies prilipusio telefono stengiasi nekreipti dėmesio ir atšauna, kad toks jo darbas: „Renginių organizatoriaus tokia profesija – esi kaip čigonas ant lagaminų: išvažiuoji trečiadienį, grįžti sekmadienį. Viską derini telefonu. Aš mėgstu savo darbą, atsiduodu jam šimtu procentų ir sulaukiu rezultato, man patinka, kai mane giria. Tiesa, dažniausiai tai daro moterys, nes mane užsako jaunosios, o ne jaunikiai. Vyrai paprasčiausiai nesupranta, už ką mokėti tokius pinigus. Ir tada turi eiti, daryti, užkariauti.“

Žmona vyrą vadina Šalčiūte

Rovenai Žiogo noras gauti kuo daugiau dėmesio atrodo juokingas. Ji mano, kad norint būti žvaigžde nebūtina būti garbėtroška. Dėl to žmona yra tas žmogus, kuris nesunkiai nuleidžia vyrą ant žemės: „Aš jį ne kartą esu pavadinusi Šalčiūte. Jie dalyvavo kartu šokių projekte ir jis labai stebėjosi Monika. Grįždavo namo ir sakydavo, kad Šalčiūtė nuolat fotografuojasi, kad jai telefonas reikalingas kaip lašelinė. O praėjo maždaug pusmetis ir žiūriu dabar jis pats kaip su lašeline vaikšto! Dažnai jam pasakau, kad nebūtų toks narcizas.“

Tačiau Žiogas įsitikinęs: žinomumas – svarbiausia sėkmės ir pripažinimo dalis. „Viešumas ir televizija naudinga mano darbui. Žmona aišku kitaip mato. Ji ir šiame projekte dalyvauja tik dėl manęs“, – pasakoja žinomas vyras.

Kivirčų metu kenčia durys

Žiogas namuose – retas svečias ne tik dėl verslo reikalų. Vyras tikina, kad vienas didžiausių jo pomėgių – kino salė. Jis ten lankosi bent tris kartus per savaitę, tačiau ne su šeima ar draugais, o vienas. Tuomet, kai asmeniniai pomėgiai ir verslo reikalai tampa svarbesni už šeimą, namuose neapsieinama be pykčių. „Kai supykstu, tiesiog imu ir nebekalbu. Daugiausiai esu nekalbėjęs tris savaites. Man patinka tyla, galiu tiesiog nekalbėti ir viskas. Aišku, po dešimt metų kartu reikia ieškoti būdo, kaip tą žiburį vėl uždegti, kad santykiai nenutrūktų, nes kitaip nieko gero nebus“, – pasakoja R. Žiogas.

Tuo tarpu Rovena, kalbėdama apie ginčus šeimoje, pažeria dar įdomesnių detalių: „Jis ne tik tyli – jis gali apsisukti, trenkti durimis ir išeiti. Niekas manęs taip neerzina, kaip tyla. Dabar jis gal labiau stengiasi viską išsiaiškinti greičiau – čia ir dabar, bet anksčiau nuolat trankydavo durimis. Jis toks degtukas – užsidega ir jau tik spėk stabdyti.“

Prieš atsisveikinant savaitei su vyru, Rovena prisipažino, kad tai bus didelis iššūkis ne tik Žiogui, bet ir jai: „Man labai baisu jį palikti vieną namuose savaitei. Jis niekada nėra likęs namuose tokiam laikui su dukra. Dažnai pats pamiršta pavalgyti, bijau, kad nepamirštų dukros. Taip pat mes turime dvi jorkšyro terjeres. Jei dieną nebūnu namuose, jos tampa tarsi aklos – vaikšto užkritusiais ant akių plaukais ir nieko nemato. Net nežinau, kas bus su jomis. Gal kaip nors nepamirš pagirdyti... Bet taip pat džiaugiuosi, kad Žiogas prisimins, ką reiškia būti namų šeimininku ir visą dieną praleisti tvarkantis bei gaminant maistą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.