Krepšininkas Šarūnas Jasikevičius išleido knygą

Europos ir keturiskart Eurolygos čempionas Šarūnas Jasikevičius išleido autobiografinę knygą „Laimėti neužtenka“ . Pristatydamas savo prisiminimus žiniasklaidai ir skaitytojams, krepšininkas prisiminė, kaip liūdėjo tėvai, išleisdami sūnų į Ameriką.

Krepšininkas Šarūnas Jasikevičius išleido knygą.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Krepšininkas Šarūnas Jasikevičius išleido knygą.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:15 PM

1993-ųjų vasarą septyniolikmetis kaunietis krepšininkas Šarūnas Jasikevičius paliko gimtinę ir išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, nes nusprendė Pensilvanijoje baigti vidurinę mokyklą.

Po atostogų vėl jam išvykstant, kad ašarų būtų mažiau, mamai Ritai Jasikevičienei šeima neleisdavo kartu važiuoti į Vilniaus oro uostą, Btv laidoje „Krepšinio pasaulis“, skirtoje lietuviams legionieriams prisiminė Š.Jasikevičius.

Atsisveikindamas su Lietuva jaunasis žaidėjas už viską dėkojo savo pirmiesiems treneriams ir tėveliams.

Krepšininkas Gediminas Navickas džiaugiasi savo žaidimu Rumunijoje, Marius Grigonis – Ispanijoje, Tadas Klimavičius – Vokietijoje. Ir kiekvienas iš jų dar turi svajonę. Vieni krepšininkai išvažiuoja, kiti – grįžta.

Būdamas vos keturiolikos jonavietis Gilvydas Biruta kartu su savo treneriu ir visa komanda išvyko laimės ieškoti į Švediją, nors dabar taip elgtis jauniems Lietuvos krepšininkams nepataria.

Po poros metų G.Biruta atsidūrė Jungtinėse Amerikos valstijose, kur išmoko krepšinio paslapčių ir tapo diplomuotu viešųjų ryšių specialistu, todėl jau galėtų dirbti ir žurnalistu. Tačiau dabar jo tikslas – kuo greičiau perprasti europietiško krepšinio stilių ir padėti Klaipėdos „Neptūnui“ pasiekti kuo daugiau pergalių LKL ir Europos taurės varžybose.

Galingai naująjį NBA sezoną su Toronto „Raptors“ komanda pradėję Jonas Valančiūnas atsakė į klausimą, kas jam buvo sunkiausia pirmajame sezone už Atlanto ir dėl ko jam labai patinka Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.