Alainą Deloną buvusi žmona su 80-mečiu pasveikino meilės laišku

Legendiniam aktoriui Alainui Delonui, kuriam nepajėgdavo atsispirti daugybė moterų, lapkričio 8-ąją sukako 80 metų. „Buvau užprogramuotas patirti sėkmę, bet ne laimę“, – yra sakęs prancūzas, šiuo metu gyvenantis tik su savo augintiniais.

A.Delonas su 31 metais jaunesne R.van Breemen susituokę buvo 15 metų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Delonas su 31 metais jaunesne R.van Breemen susituokę buvo 15 metų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Palikite mane vieną su mano šunimis ir kate“, – atšovė A.Delonas, paklaustas, kaip norėtų švęsti jubiliejų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Palikite mane vieną su mano šunimis ir kate“, – atšovė A.Delonas, paklaustas, kaip norėtų švęsti jubiliejų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Delono ir N.Barthelemy santuoka truko ketverius metus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Delono ir N.Barthelemy santuoka truko ketverius metus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Delonas su kolege Brigitte Bardot palaikė gražius santykius, be to, aktorė parašė pratarmę jo fotoalbumui „Mano gyvenimo moterys“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Delonas su kolege Brigitte Bardot palaikė gražius santykius, be to, aktorė parašė pratarmę jo fotoalbumui „Mano gyvenimo moterys“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Delonas su R.Schneider susipažino romantinės dramos „Kristina“ filmavimo aikštelėje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Delonas su R.Schneider susipažino romantinės dramos „Kristina“ filmavimo aikštelėje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Nov 17, 2015, 7:04 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:10 AM

Bene originaliausiai A.Deloną 80-mečio proga pasveikino jo buvusi žmona modelis ir žurnalistė Rosalie van Breemen, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

31 metais už kino legendą jaunesnė moteris parašė jausmingą laišką ir jį išspausdino vokiškame žurnale „Bunte“.

Dukters Anouchkos (24 m.) ir sūnaus Alaino Fabieno (21 m.) susilaukusi pora po 15-os bendro gyvenimo metų išsiskyrė 2002-aisiais, bet šilti jausmai niekur nedingo.

„Mon Alain,

Tu vėl toli nuo manęs. Nepaisant artumo, kuris mus siejo anuomet ir išlikęs iki šiol. Dar vienais metais daugiau. Esi arti, bet tuo pat metu tolsti nuo manęs dar metais.

31 metų skirtumas. Jis toks didelis, kad iš tikrųjų nebebuvo jokio kartų konflikto.

„Esi per jauna“, – toks buvo tavo pirmasis sakinys per mūsų pirmąjį susitikimą.

Man buvo 21 metai! Tuos pačius žodžius girdėjau kiekvieną dieną 15 metų, kiek truko mūsų santykiai. Toks buvo tavo ir paskutinis sakinys tą dieną, kai iš meilės tave palikau.

Jei ką nors labai myli, jam linki tik laimės. Aš negalėjau tavęs padaryti laimingo, todėl ir išėjau.

Žurnalas „Bunte“ manęs paklausė, ar norėčiau parašyti tau laišką 80-ojo gimtadienio proga.

Likimo ironija. Juokinga, bet aš dėl tavęs tapau žurnaliste. Dėl to, kad niekuomet nenorėjai skaityti laiškų, kuriuos tau rašiau.

Kai beprotiškai myli, kilus konfliktui kartais sunku kalbėti. Kad žinotum apie mano jausmus, rašiau tau laiškus. Iki tos dienos, kai nusprendžiau, kad būtų kur kas naudingiau rašyti kitiems žmonėms nei laukti, kol tu pradėsi skaityti mano laiškus.

Euras už žodį kartais mus paverčia pragmatiškais ir suaugusiais.

Kaip niekas kitas žinau, kaip jautiesi šią dieną. Pažįstu sielvartą, kurį išgyveni ir per jubiliejų, ir visas kitas 364 metų dienas. Žinau, kuo džiaugiesi.

Nuolat kartodavai: „Kada nors juos visus palaidosiu.“ Visi tie, kurie tave supo, bėgant dešimtmečiams išėjo. Kolega, režisierius ar kita mylima būtybė.

Paskutinis išgyvenęs. Mano Alainai, jei ir toliau taip laikysiesi, tuomet ir tai tau pavyks!

Tuomet liksi vienas su savo prisiminimais ir jų balsais. Luchino Visconti: „Motoras!“ Tavo mažosios, moteriškosios Romy (A.Delono mylimosios aktorės R.Schneider. – Red.) šypsnys. Audrey Hepburn ir Rene Clement’as, Jeanas Pierre’as Melville’is, Burtas Lancasteris, Gregory Peckas ir Lauren Bacall.

Visi jie išėjo.

Žinau, kad aistringai myli gyvenimą. Taip pat žinau, kad trokšti mirties. Žinau, kad tai žino abu mūsų vaikai – Anouchka ir Alainas Fabienas.

Žinau ir tavo gyvenimą draskančius prieštaravimus: auka nenori mirti, žudikas nenori žudyti.

Visa tai būdinga tau. Tiesą sakant, keista, kad gyventi nenori tas, kuris reikalingas tiek gerbėjams, tiek šeimai, tiek artimiausiems draugams.

Prieš keletą savaičių tavęs paklausiau: kaip nori švęsti gimtadienį? Galbūt surengti didelę šventę Paryžiuje, o gal tik su šeima Duši, mūsų buvusiuose namuose?

Tu atsakei: „Jokių netikėtų švenčių! Visi su žibintuvėliais, kvailais tortais, balionais ir įprastomis dainomis. Palikite mane vieną su mano šunimis, kate.

Man pakaks trumposios žinutės nuo tavęs ir vaikų. Tik taip esu laimingas, nes ir taip gana sunku. Juk žinai, kad aš labai nekenčiu gimtadienių.“

„Mano Alainai, gimtadieniai – malonumas. Kuo jų daugiau, tuo ilgiau gyveni“, – sakiau dar tuomet, kai buvome kartu. Iš to labai juokėmės.

Humoras – štai kas, be aistringos meilės, siejo mus visus tuos 15 metų. Ir dar – ramybės ir vienatvės troškimas.

Mes abu sugebėjome geriau nei kiti būti tik dviese, toli nuo pasaulio. Nematomi.

Pasislėpę už storų sodybos mūro sienų su savo vaikais, šunimis ir žirgais. Šviesmečiais nutolę nuo prožektorių, paparacų ir raudonojo kilimo.

Kitokia visata, Duši. Tai buvo mūsų nuosavas prasmingas pasaulis.

Mano Alainai, esu dėkinga už tai, kad iš savo 80 kelionės šioje Žemėje metų man skyrei 15-a.

Esu dėkinga, kad galėjau būti tavo žmona ir kad turime du nuostabius vaikus. Juk vaikai – geriausia, ką turime iš savo santykių. Žinoma, išskyrus kvailystes.

Su gimtadieniu!

Je t’aime, ta Rosalie“

Po audringų meilės romanų – vienatvė

„Turiu laukinio žvėries bruožų. Žinau, kad esu plėšrūnas. Manęs negalima prisijaukinti ir dėl to esu pasmerktas vienatvei“, – yra sakęs A.Delonas.

Prancūzijos kino legenda yra išleidęs fotoalbumą „Mano gyvenimo moterys“ (Les femmes de ma vie).

Jame nėra nuotraukų tų moterų, su kuriomis aktorių siejo trumpalaikiai romanai ar vienos nakties nuotykiai. Albume – tik ištikimos partnerės, palikusios gilų pėdsaką jo gyvenime.

Su Romy Schneider aktorius susipažino romantinės dramos „Kristina“ (1958 m.) filmavimo aikštelėje. Jis nenorėjo su ja susisaistyti santuokos įžadais.

Kai 1982-aisiais būdama 43 metų R.Schneider mirė, visus laidotuvių rūpesčius prisiėmė A.Delonas.

Pirmąja prancūzų žvaigždės žmona tapo fotomodelis ir aktorė Nathalie Barthelemy (71 m.). Iš ketverius metus trukusios santuokos jie turi sūnų Anthony (51 m.).

Su šviesiaplauke Mireille Darc (77 m.), išgarsėjusia komedijomis apie aukštą blondiną juodu batu, aktorius pragyveno net 15 metų.

Kai po širdies priepuolio ji gulėjo ligoninėje, A.Delonas filmavimo aikštelėje įsimylėjo Anne Parillaud (55 m.).

Pirmoji jį palikusi moteris, – žavusis olandų modelis Rosalie van Breemen. Nuo 2004-ųjų ji gyvena Zilte (Vokietija).

A.Delonas ne kartą yra sakęs, kad dabar svarbiausia jo gyvenimo moteris – dukra Anouchka. Aktorius neslepia negalintis jai pasakyti žodžio „ne“.

Aktorius turi dvigubą pilietybę – Prancūzijos ir Šveicarijos.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje netoli Ženevos jis įsigijo prabangią vilą. Čia kino legenda įsikūrė su savo 12 šunų ir kate, kurią priglaudė, kai ši pakliuvo po automobiliu ir neteko vienos kojos.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.