„Auksinis protas“ populiarus net Pravieniškėse

Nors Pravieniškės tituluojamos „kalėjimų sostine“, tačiau tai – taiki gyvenvietė – seniūnijos centras Kaišiadorių rajono vakaruose, į šiaurę nuo geležinkelio Kaunas – Vilnius. O ilgais rudens vakarais miestelio bibliotekoje renkasi protų kovų gerbėjai ir žaidžia „Auksiniu protą“.

„Auksinis protas“ populiarus net Pravieniškėse.
„Auksinis protas“ populiarus net Pravieniškėse.
„Auksinis protas“ populiarus net Pravieniškėse.
„Auksinis protas“ populiarus net Pravieniškėse.
„Auksinis protas“ populiarus net Pravieniškėse.
„Auksinis protas“ populiarus net Pravieniškėse.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 3:18 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 8:33 PM

„Protmūšiais užsikrėtė nemažai pravieniškiečių – mūsų kaimo bibliotekoje, kurios globėjas yra Arūnas Valinskas, jau kelerius metai vyksta „Europrotai“, „Bibliomūšiai“ bei kitokie intelektualūs žaidimai“, – pasakojo į LRT studiją žaisti atvykusi Pravieniškių seniūnė Galina Jengalyčeva.

„Džiaugiuosi, kad ir Pravieniškėse prasidėjo „Auksiniai Europrotų“ žaidimai, kurie vyksta kartu su mūsų bičiuliais – Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje“, – pasveikino ponią Galiną „Auksinio proto“ vedėjas Andrius Tapinas.

Aktyvioji Pravieniškių seniūnė – daugybę kartų televizijos žaidimuose dalyvavusi ir laimėjusi žaidėja. „Taip ir Ne“ laimėjau apie 30 tūkstančių litų plius kelionę į Ispaniją bei įvairių daiktinių prizų, – vardijo laimėjimus ponia Galina. – Buvau „Žodžių mūšių“ metų finalų dalyvė, Roberto Petrausko „Proto kovų“ dalyvė, „Eridano“ superklubo narė, žaidžiau „Šeši nuliai – milijonas“, „Vienas prieš visus“, „Gamtos kodas“, televizijos žaidime „Kas? Kur? Kada?“ vienintelė gavau „Išminties akmenį“…

„Visuose žaidimuose, kur yra nors kokie elitiniai pasiekimai, jūs esate laimėjusi!“ – gyrė žaidimų veteranę iš Pravieniškių A.Tapinas.

Kartu su ponia Galina komandoje žaidžia jos kolega iš Kauno – 44 metų IT specialistas Kęstutis Aleksandravičius, dirbantis Juozo Gruodžio konservatorijoje. Nors A.Tapinas ir nustebo, kad Kęstutis ne muzikantas, IT specialistas išvardijo, kuo užsiima konservatorijoje šios specialybės žmonės.

Jauniausias šio trečiadienio žaidimo dalyvis – 17 metų moksleivis iš Kauno Aurimas Kavaliauskas, mėgsta aktyvų laisvalaikį, knygas ir pokerį. A.Tapino paklaustas, ar ne per jaunas žaisti pokerį, Aurmas atsakė, kad jis iš pinigų nežaidžia, o žaidžia tik savo malonumui – sportinį pokerį.

Simbolinėje Arūno Valinsko komandoje – 49 metų buvusi vadybininkė, šiuo metu bedarbė iš Vilniaus – Rūta Naujokaitė, kurią žaisti „Auksinį protą“ paskatino sūnus. „Sūnus pasakė, jei mama niekur nedalyvaus, tai sūnus irgi nedalyvaus, tad turėjau eiti žaisti“, – juokėsi ponia Rūta.

Rūtai kompaniją palaikys taip pat šiuo metu niekur nedirbantis 57 metų inžinierius iš Kauno Audrius Marcinkevičius, mėgstantis muziką ir 19 metų ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, ekonomikos ir politikos antrakursis iš Vilniaus Paulius Žebrauskas, mėgstantis filmus ir knygas apie karą.

Štai tokios dvi margos ir įdomios komandos stojo prie „Auksinio proto“ starto linijos, o po kelių minučių eteryje jau įsižiebė karštos karinės-religinės diskusijos. O kare kaip kare – karių daug, bet nugalėtojas tik vienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.