Nijolei Pareigytei-Rukaitienei prireikė dailės terapijos

Daugelis mūsų skuba ir lekia, o kasdieninė rutina gyvenimą užvaldo taip, kad nepastebime jo malonumu ir nemokame pasidžiaugti smulkmenomis. „Mes pačios“ laidos vedėja Nijolė Pareigytė Rukaitienė sakydama savo rutinai „Stop“, pasirinko išbandyti dailės terapiją.

Nijolei Pareigytei – Rukaitienei prireikė dailės terapijos.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Nijolei Pareigytei – Rukaitienei prireikė dailės terapijos.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 4:10 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:03 AM

„Sakoma, kad reikia išmokyti save mylėti, bet kaip tai padaryti, kai dienos eigoje – milijonas rūpesčių?“, -klausia dailės terapeutės Nijolė, kuri jau šiek tiek domėjosi spalvų ir dailės galia. Dailės terapeutės Marijos Mendelės – Leliugienė nuomone, tokia terapija šių dienų visuomenei, išgyvenančiai ne tik ekonominę, bet ir moralinę krizę, padeda ugdyti socialiai atsakingas asmenybes, gebančias savarankiškai ir atsakingai priimti etiškus sprendimus.

„Žmogus tiesiog leidžia sau žaisti su spalvom: jis jas lieja ir bando atrasti spalvą, kuri atitinka jo jausmą, emociją, būseną, nes šiaip sau pasakyti garsiai kaip aš jaučiuosi, kitiems tiesiog trūksta žodžių ir drąsos“, – pažymi mokytoja.

Marija pasakoja, kad taikant intuityvią dailės terapiją, atsiranda savotiškas tiltas tarp žmogaus sąmonės ir pasąmonės, tad piešinys gali ne tik atskleisti žmogaus emocijas, sveikatos būklę, dvasinę būseną, bet ir tai pakoreguoti pozityvia linkme.

Dailės terapeutė pasakoja, kad į jos studiją užsuka įvairių profesijų atstovai – tiek gydytojai, architektai IT specialistai, verslo atstovai. Pavargę nuo kasdienybės žmonės dailės terapijoje ieško dvasios ramybės bei gyvenimo džiaugsmo. Dailės terapija, tikrai nėra būrimas iš kavos tirščių, tai mokslo žiniomis paremta metodika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.