Šalčininkuose nušauto vyro tėvas atskleidė įvykio detales

Neištikimybė – atleisti ar ne? O galbūt tai padaryti išvis neįmanoma? Neištikimybė dažnai tampa skyrybų priežastimi. Tačiau vyrai ir moterys į uždraustus romanus taip pat reaguoja skirtingai, ir kartais tai gali privesti ir prie kur kas skaudesnių įvykių.

Šalčininkuose nušauto vyro tėvas atskleidė įvykio detales.
Šalčininkuose nušauto vyro tėvas atskleidė įvykio detales.
Šalčininkuose nušauto vyro tėvas atskleidė įvykio detales.
Šalčininkuose nušauto vyro tėvas atskleidė įvykio detales.
Šalčininkuose nušauto vyro tėvas atskleidė įvykio detales.
Šalčininkuose nušauto vyro tėvas atskleidė įvykio detales.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2015-12-14 08:08, atnaujinta 2017-09-29 15:18

Neseniai Lietuvą sudrebino tragedija, kuomet Šalčininkų vicemeras nušovė, kaip jam buvo teigiama, žmonos meilužį ir nusišovė pats. Šio įvykio pagrindine priežastimi taip pat tapo neištikimybė.

„Kalbant apie neištikimybę moterys yra kiek atlaidesnės. Jos yra linkusios atleisti kartą, jeigu tai nesikartoja, ir aš manau lygiai taip pat. Bet tik jeigu tai nesikartoja, nes tai reikštų nepagarbą ir žeminimą. Aš atleisčiau neištikimybę vieną kartą.“ – savo poziciją „Lietuvos ryto“TV laidoje „Ginčas“ pradžioje išsakė Daiva Tamošiūnaitė – Budrė.

Jai iškart oponavo Kristupas Krivickas, kuris pareiškė, kad nežino, ar atsidūręs tokioje situacijoje sugebėtų išlikti ramus.

„Aš esu išties kategoriškesnis. Neduok Dieve, pačiam reikėtų susidurti su tokia situacija, nes esu karštakošis, impulsyvus, emocionalus ir labai pavydus, todėl tikrai žinau, kad atleisti aš nesugebėčiau. Negarantuoju, kad sugebėčiau susivaldyti ir išlikti ramus, nors sveikas protas to tikrai reikalautų.“

Apie neištikimybę pakalbėti atvyko ir žurnalistas Laimas Fergizas, televizijos projekto „Pašėlusios močiutės“ dalyvė Aurelija Grabštienė, dainininkė Ingrida Kazlauskaitė, rašytoja ir žurnalistė Ligita Juknevičiūtė, Šalčininkuose nušauto vyro tėtis Bronius Masiulis, būrėja Lukrecija Dūdienė, grupės „Sirenos“ atlikėja Renata Klimaitytė, politiko Artūro Paulausko žmona Jolanta Paulauskienė, psichologas Tomas Lagūnavičius, santykių ekspertė Silvija Mažuolienė, nuo pavydaus vyro pabėgusi jauna mama Laura Griniuk.

Savo skaudžią nužudyto sūnaus istoriją papasakojo Šalčininkuose vicemero nušauto Dariaus Masiulio tėvas Bronius Masiulis.

„Aš nežinau, ar tarp mano sūnaus ir vicemero žmonos buvo romanas. Man sūnus sakė, kad tai tik gandai. Dieną prieš tą įvykį, vicemeras skambino mano žmonai gal tris kartus. Klausinėjo, kur yra mano sūnus ir sakė, kad jis nori su juo pasikalbėti.

Taip pat vicemeras mano žmonai skambino ir tą lemtingąją dieną. Jis sakė, kad nori susitikti su mano sūnumi ir pakalbėti, o apie ką pakalbėti, nepasakė. Jis kvietė atvažiuoti pas jį į namus. Kai mes su sūnumi grįžome, jis išvažiavo pas vicemerą, o aš išvažiavau savo reikalais.

Po kiek laiko žmona man paskambino ir pasakė, kad aš nuvažiuočiau pas vicemerą į namus, nes jis jai pagrasino, kad tuoj bus du lavonai. Žmona norėjo sūnų įspėti, kad nevažiuotų, tačiau jis jai nepakėlė telefono ragelio ir nuvažiavo.

Po viso įvykio vicemeras paskambino žmonai ir pasakė, kad jūsų sūnus nušautas guli kraujyje, tada padėjo telefoną ir nusišovė pats. Aš atvažiavau prie to namo, pamačiau, kad ten yra mano sūnaus mašina. Ten sutikau Andruškevičiaus darbuotoją, jis man pasakė, kad mano sūnus yra nušautas ir guli name, o vicemero kūnas buvo lauke.

Jo žmona, dėl kurios viskas ir įvyko, tuo metu buvo darbe, ji, sužinojo apie tragediją, parbėgo, tiesiog stovėjo ten ir verkė, nesakė nieko. Andruškevičius buvo labai emocionalus žmogus, iš pykčio išbaldavo, net drebėdavo.

Žmonės sakė, kad jų šeima buvo pavyzdinė, tačiau dabar miestelyje eina kalbos, kad savaitę prieš šitą įvykį jo žmona paprašė skyrybų. Manau, kad po kiek laiko išaiškės, kas yra kaltas šitoje situacijoje.“

Apie neištikimybę ir bandymą sugauti savo vyrą būnant neištikimu papasakojo ir televizijos projekto „Pašėlusios močiutės“ veidas Aurelija Grabštienė.

„Kai aš buvau jauna, buvau labai pavydi. Jis dar nebuvo mano vyras, jis buvo tiesiog mano draugas, tačiau aš labai pavydėjau, įtarinėjau. Vieną kartą aš jam pranešiau, kad aš savaitei išvažiuoju, paspendžiau jam spąstus. Grįžau antrą vakarą nuo išvažiavimo, vėlai vakare pareinu su didžiuliu peiliu rankose. Buvau pasiryžusi papjaut tą merginą. Man nebuvo minčių nuskriausti jį.

Aš galvojau, kad pripjausiu tą merginą, kad ji drįsta artintis prie to, kas yra mano. Patyliukais ateinu, atsirakinu duris, ir įeinu, o ten jis miega vienas lovoje.“ – prisiminimais dalinosi Aurelija.

Taip pat savo patirtį apie per daug pavydų ją persekiojusį vyrą atvirai papasakojo ir dainininkė Ingrida Kazlauskaitė. „Buvo toks vaikinukas, kuris man labai rodė dėmesį, tačiau aš su juo bendravau labai atsargiai. Jis priprato parvežti iš repeticijų, tačiau vieną kartą aš nusprendžiau grįžti su draugėmis.

Tuomet jis labai supyko, klausė, kaip aš drįstu taip pasielgti, nes visuomet turiu važiuoti tik su juo. Tai pasikartojo dar kelis kartus, ir mane tai neramino. Jis sekė mano telefoną, vos pakalbėdavau su kokiu nors bičiuliu, jis iškarto man parašydavo žinutę, kad aš jį išdaviau. Tai tęsėsi keletą mėnesių.

Jis labai norėjo manim rūpintis, mane sergėti. Man tai kėlė nerimą, nes jis buvo degtukas, kuris iškart puola ginti ir panašiai. Kai pasakiau, kad skiriamės, jis ilgai sėdėjo prie mano namų durų, pasakė, kad kovos dėl savo mylimo žmogaus iki galo. Labai džiaugiuosi, kad šalia turėjau nuostabią patarėją mamą, kuri man patarė, kad jeigu aš pradėjau jo bijoti, tuomet man reikia su juo atsisveikinti, bet tai reikia padaryti gudriai.“ – praeities įvykiais dalinosi dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.