„Auksiniame prote“ prasidėjo žaidimai iš pinigų

„Neatspėsi, man duodi 10 eurų!“ – nuskambėjo kategoriškas lažybų reikalavimas, po kurio du vyrai sukirto rankomis dėl vieno iš „Auksinio proto“ klausimų teisingo atsakymo.

Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 10:49 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:13 AM

Azartas eteryje? Taip! „Auksinis protas“ – azartiškiausias intelektinis žaidimas, kuriame laimėjimą įtakoja ne tik pasitikėjimas savo galva, bet ir žaidimo partneriu. Turbūt todėl taip dažnai visa „Auksinio proto“ komanda prieš žaidimą girdi: „Atsiprašau iškart visų komandos draugų, jei susimausiu...“ Vieni pašnairuoja su nepasitikėjimu, kiti atlaidžiai nusišypso: „Čia juk tik žaidimas...“

Bet azartas yra azartas, žaidimas yra žaidimas, o nugalėti nori kiekvienas. Ir griežia dantimis, jei buvo teisus, o kolegos susimovė. „Aš juk sakiau!“ – frazė, kurią išgirdus norisi… Na, o ką norisi padaryti išgirdus šią frazę, sužinoti geriausia pačiam žaidžiant protų mūšiuose arba žiūrint „Auksinį protą“. O dar geriau, jei pasiseka, kaip šiam šešetui, sužaisti „Auksinį protą“ LRT studijoje su Arūnu Valinsku ir Andriumi Tapinu.

Šįkart į šešetuką patekti pasisekė 24 metų IT specialistui iš Vilniaus Marijui Antanavičiui, kuris azartiškai žaidžia kompiuterinius žaidimus ir apie savo mėgstamiausią – „Hearthstone“ – mielai padiskutavo su Andriumi Tapinu. Andriaus nuomone, šis pokalbis didelei žiūrovų auditorijai, ypač jaunimui, bus labai įdomus. „Ne visai“, – staiga pareiškė A.Valinskas. „Su jaunimu mes jau radom bendrą kalbą“, – tęsė A.Tapinas. „O aš jau nurašytas, nes nežaidžiu… kaip ten tų… „Hearthstone’ų“? – pasiteiravo A.Valinskas. „Jūs nežaidžiate? Jūs, Arūnai, nežaidžiate „Hearthstone’ų“? Visa Lietuva žaidžia, o Valinskas nežaidžia“, – negalėjo atsistebėti A.Tapinas. „Taip, aš vienintelis iš trijų milijonų to nedarau…“ – ironiškai šypsodamasis prisipažino A.Valinskas.

Apie kompiuterinius žaidimus, protų mūšius ir krepšinį puikiai išmano ir dar vienas jaunimo atstovas – 28 metų Sostinės krepšinio mokyklos direktorius iš Vilniaus Andrius Čerškus. Andrius ne tik įkūrė didžiausią Lietuvoje Sostinės krepšinio mokyklą (SKM), bet sukūrė ir veda konkurencingą „Auksiniam protui“ žaidimą „Pasuk makaulę!“

42 metų vilnietis – rinkodaros konsultantas Mindaugas Lapinskas taip pat idealiai tinka į simbolinį A.Tapino trejetą: vienas Mindaugo pomėgių yra pokeris. Bet pokalbis su Mindaugu šįkart suksis ne apie azartinius žaidimus, o apie politiką ir rinkimus užsienio šalyse.

„Viršininkas esi kelias valandas per dieną, o žmogumi – visą parą“, – šis simbolinio A.Valinsko trejeto žaidėjo Ovidijaus Leicmono gyvenimo moto sužavėjo žaidimo vedėją. „Ar dažnai būnate žmogumi?“ – paklausė A.Valinskas. „Dažniau nei viršininku“, – atsakė gerai nusiteikęs 51 metų inžinierius iš Elektrėnų.

Ovidijui kompaniją palaikys vienintelė vakaro dama – 22 metų komunikacijos mokslus studijuojanti Urtė Sofija Mitokaitė iš Vilniaus. „Mėgstu kates, – pasakoja apie save Urtė. – Suprantu ir gebu kalbėti anglų, rusų, prancūzų, ispanų kalbomis. Turiu lotynų kalbos pagrindus. Praėjusį sezoną nepraleidau nė vienos „Auksinio proto“ laidos, todėl vis patyliukais artimiesiems sakydavau, kad norėčiau sudalyvauti žaidime. Ir kai mažiausiai to tikiesi, tai ima ir atsitinka. Visiškai netikėtai buvau pakviesta dalyvauti šiame žaidime. Todėl tai savotiškas iššūkis ir dar viena pamoka, kad svajonės kartais išsipildo.“

Ir šeštasis vakaro žaidėjas, kaip ir visi kiti debiutuojantis „Auksiniame prote“ – 22 metų medicinos studentas iš Kauno Romualdas Riauka. Apie savo pasiekimus vaikinas nutyli, tik prisipažįsta mėgstantis gerus filmus, sportą ir gerą maistą.

Lažybas dėl 10 eurų eteryje sutarė du azartiški žaidėjai. Kurie du iš šių šešių žaidėjų, pamatysime jau šį trečiadienį per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.