Svarbiausia – neprarasti vilties

Mūsų televizijos pakankamai įvairios, žiūrovai gali pasirinkti, kas jiems patinka, artima, įdomu. Vieniems reikia žinių, antriems – pramogų, tretiems – diskusijų, o dar kai kam – ašarėlių.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Bagdonas

2015-12-20 11:05, atnaujinta 2017-09-28 09:29

Mano manymu, visose Lietuvos televizijose tai puikiai demonstruojama. Todėl nesuprantu žiūrovų, kurie piktinasi, kodėl rodomos vienokios, o ne kitokios laidos. Išeitis paprasta – pultas rankoje ir perjungi kanalą arba eini pasivaikščioti.

Man patinka tos televizijos laidos, kuriose nėra smurto, negatyvo. Todėl vengiu kriminalinių laidų, pranešančių apie žudynes, nusikaltimus, nelaimes.

Žinoma, vidinis prieštaravimas blogiui turi būti, tokios laidos jį sužadina, tačiau kur kas maloniau girdėti, kad, pavyzdžiui, kas nors laukiasi vaikelio. Džiaugiuosi, kad per Kalėdas bus su kuo pašokti, pasilinksminti.

Dėl to man artimos ir sporto programos, krepšinio rungtynių transliacijos: esu įpratęs į krepšį dėti dovanėles, smagu žiūrėti, kaip į krepšį krauna ir sportininkai.

Rytais keliuosi anksti, tad ir televizorių anksti įsijungiu. Visada smagu pasisukti su Zita Kelmickaite „Ryto suktinyje“. Pamatau, kiek Lietuvoje esama įdomių, kūrybingų žmonių, muzikuojančių, šokančių ar šiaip gražiai gyvenančių. Aš ir pats padainuoju, instrumentus patampau, gitaros stygą užgaunu, net šaukštais pagroju, tad muzikinės ir apskritai pramoginės laidos yra mano stichija.

Šiuo metu bene laukiamiausia mano laida – „Lietuvos ryto“ televizijos „Muzikinis gimtadienis“, mat šioje laidoje šauniai paminėjau ir savąjį.

Manau, daug teigiamų emocijų žiūrovams suteikia LRT televizijos „Duokim garo!“, LNK „Lietuvos balsas“.

TV3 „X Faktorius“ mažiau domina, nors ir ten kartais galima išvysti išties talentingų žmonių, apie kuriuos iki tol nieko nežinojome.

Dabar išskirtinis metų laikotarpis – Kalėdos, Naujieji metai. Pramogos miestų aikštėse, smagi nuotaika namuose, televizijos irgi įsisuka į šią karuselę. Tik kartais joms kažkodėl pritrūksta išradingumo. Jau užsimerkęs galiu pasakyti, kad Kalėdų laikotarpiu gal šimtąjį kartą bus rodomas filmas „Vienas namuose“, o Naujųjų metų naktį bent kelios televizijos transliuos tegul ir puikų, bet iki gyvo kaulo įgrisusį Eldaro Riazanovo „Po pirties...“. Tarsi nebūtų ko kito įdomaus rodyti.

Suprantu, kai per Kalėdas skamba tos pačios dainos, ar tai būtų tilindžiuojantys varpeliai, ar giesmė „Tyli naktis“. Jos kaip kurantai ir niekada nepabosta, lygiai kaip LRT televizijos pirmąją metų dieną transliuojamas Johanno Strausso ir kitų populiarios klasikinės muzikos autorių kūrinių koncertas iš Vienos. Man muzikos niekada nebūna per daug.

Artėjančių Kalėdų ir Naujųjų metų proga palinkėčiau televizijos žiūrovams: pasirinkite tokį kanalą, kuris jums artimesnis. Nepriimkite už gryną pinigą visko, kas šnekama, paduodama ant lėkštutės, – persijokite, ne viską kraukite į galvą, pasižvalgykite ne tik į televizoriaus ekraną, bet ir pro langą.

Linkėčiau visiems džiaugsmingo susiklausymo, įsiklausymo ir įsižiūrėjimo. O svarbiausia – vilties. Net jei šiandien pamatei nevykusią laidą, turėk vilties, kad rytoj kita bus geresnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?