Televizijos žmonėms metai buvo ir poringi, ir kūrybingi

Kuo 2015-ieji buvo įsimintini tiems, kurie „TV antenos“ surengtuose simpatingiausių TV žmonių rinkimuose nedaug atsiliko nuo nugalėtojų – Irūnos Puzaraitės ir Martyno Starkaus?

E.Daugėlaitė.
E.Daugėlaitė.
A.Ramanauskas.
A.Ramanauskas.
U.Skonsmanaitė.
U.Skonsmanaitė.
R.Tapinienė.
R.Tapinienė.
D.Žeimytė.
D.Žeimytė.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Dec 31, 2015, 5:10 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:00 AM

3. Eglė Daugėlaitė (27 m.). LRT televizija. „Labas rytas, Lietuva“

„Šįmet įvyko didelių pokyčių asmeniniame gyvenime – ištekėjau už mylimojo teisininko Dominyko Kryževičiaus.

Profesine prasme vis tvirčiau stoviu ant kojų. Kovo mėnesį bus ketveri metai, kaip vedu tiesioginę laidą „Labas rytas, Lietuva“. Jaučiuosi senbuvė, nes anksčiau moters, vedančios rytinę laidą, rekordas buvo treji metai.

Į darbą keliuosi pusę penktos. Dar nepripratau prie to, kad reikia prabusti taip anksti. Toks disbalansas yra sudėtingas organizmui.

Šeimoje nelengva susiderinti, nes kai aš miegu, kiti dirba. Dieną tenka pradėti du kartus – prieš laidą ir po popiečio miego.

Laisvu laiku stengiamės su vyru rasti bendros veiklos, mėgstame sportą.

Mano gimtadienis yra iškart po Naujųjų – sausio 4-ąją. Tad praėjusius metus tenka apmąstyti dukart. Per šventes man svarbu būti su šeima, draugais.“

4. Daiva Žeimytė (35 m.). „Lietuvos ryto“ televizija. „Lietuva tiesiogiai“, „24/7“.

„Šie metai buvo labai intensyvūs ir įdomūs. Asmeninių santykių prasme jie buvo permainingi, o profesine – nuspalvinti naujais projektais ir iššūkiais.

Išbandžiau naujas pozicijas. Savivaldybių rinkimai man suteikė daug patirties. Per mėnesį parengiau daugiau nei 40 laidų.

Meilės fronte taip pat viskas yra puiku, šiemet užsimezgė nauji santykiai. Šiais metais ėmiau labiau į save gilintis. Ieškau teisingo gyvenimo kelio ir matau, kad neblogai sekasi.

Daug davė kelionė į Afriką, ten pavyko susidraugauti ne tik su liūtais, bet ir su savimi. Išmokau būti viena, anksčiau to labai bijodavau ir maniau, kad tai neįmanoma. Ateityje sau linkėčiau ramybės, nes ji yra galingas variklis. Svarbu draugauti su savimi ir be priežasties jaustis laimingai.“

5. Algis Ramanauskas (45 m.). BTV. „Muzikinė kaukė“; „Info TV“. „Algis Ramanauskas plius“, „Panikos kambarys“.

„Šie metai man buvo geri. Džiaugiuosi, kad ėmiausi rimtesnio įdomių žmonių kalbintojo misijos. Mano vedamose laidose nėra šou. Tai rimtos, mąstyti skatinančios aktualijų laidos.

Šis žingsnis nebuvo spontaniškas. Link to kryptingai ėjau kelerius metus.

Be to, ne visi žmonės mąsto stereotipiškai – kad aš tinku tik juokintojo vaidmeniui. Žmonės mane yra matę visokį: rimtą, nerimtą, feisbukinį, televizinį, koncertinį.

Neseniai buvo labai miela pasikalbėti su prezidentu Valdu Adamkumi, laida bus parodyta prieš Naujuosius metus.

Ar nebijo pašnekovai dalyvauti mano vedamose laidose? Na, tų, kurie bijo, man ir nereikia.

Ypatingų pokyčių asmeniniame gyvenime šiemet neįvyko.“

6. Rasa Tapinienė (37 m.). „Info TV“. „Info diena“, „Diagnozė: valdžia“.

„Šie metai stipriai nesiskyrė nuo ankstesnių, tačiau buvo turiningi, pilni įspūdžių, naujų žmonių. Darbo krūvis šiek tiek padidėjo, nes į eterį grąžino laidą „Diagnozė: valdžia“.

Šeimoje viskas eina sava vaga. Vaikai jau paaugliai, kartais ragus parodo, bet apsisukę išbučiuoja ir sako, kad myli.

Šįmet pradėjau savarankiškai mokytis ispanų kalbos. Labai toli nepasistūmėjau, nes laiko stinga.

Su vyru Andriumi dviese buvome pabėgę į JAV, vaikus seneliams palikome. Šie rašė griežtus laiškus, ragindami kuo greičiau grįžti, nenorėjo būti su seneliais, kurie kitaip supranta auklėjimą.

Kelionėje šiek tiek pailsėjome, paragavome skanaus maisto, pramogavome, apsilankėme keturiuose ar penkiuose koncertuose.

Ateityje norėčiau daugiau laiko skirti sau. Laikas bėga vis greičiau, tai jaučiu su metais.

Kalėdų proga nieko sau nedovanojau, nes iš principo viską turiu. O to, ko neturiu, tikriausiai nelabai ir reikia.

Didžiausia dovana, kai per didžiąsias šventes galiu būti su artimaisiais, niekur neskubėti, ragauti skanius patiekalus, atsigriebti už išsiskyrimo akimirkas.“

7. Ugnė Skonsmanaitė (27 m.). LNK. KK2, „KK2 penktadienis“.

„Šie metai buvo visomis prasmėmis geri. Lengvesni, nes pernai baigiau politikos ir tarptautinių santykių studijas. Prie darbo eteryje jau seniai esu įpratusi – televizijoje pradėjau dirbti nuo septyniolikos, kai laimėjau MTV laidos vedėjos konkursą.

Laidoje KK2 dirbu nuo 2009 metų. Keisti nei televizijos, nei laidos neketinu – esu sėslaus būdo.

KK2 yra populiari tarp įvairaus amžiaus ir išsilavinimo žiūrovų. Manau, jos sėkmės paslaptis ta, kad mes kalbame paprastai, suprantamai ir nuoširdžiai.

Kai kurie žiūrovai dėmesį laidos vedėjams rodo labai aktyviai. Kokių tik dovanų nesu gavusi. Nuo gražių gėlių, žaislų iki žinučių su užuominomis, laiškų su priklijuotomis raidėmis, tarsi iš siaubo filmo.

KK2 vedėjai turi būti žaismingi, mokantys juokauti. Tėvai ir artimieji pasakojo, kad nuo mažens draugavau su humoru, neieškojau žodžio kišenėje. Kartais tas humoras yra juodasis.

Esu savo rogėse. Tai lėmė įgimtos savybės, laisvė šeimoje reikšti nuomonę, galimybė lankyti būrelius, kuriuose mokiausi improvizuoti, mokytojai, kurie vertė dalyvauti skaitovų konkursuose, perskaitytos knygos.

Noriu sau palinkėti tikrosios ramybės, nes tai yra didžiausia vertybė. Turiu milijonus svajonių, bet labiausiai trokštu keliauti.“

Kalbino Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.