2015-ieji: vieniems – laimingi, kitiems – skausmingi

Didelių pokyčių, nusivylimų, netekčių ir iššūkių laikas. Taip nueinančius metus prisimins kai kurie dabartiniai ir buvę televizijos žymūnai. „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ siūlo dirstelėti į 2015-uosius.

Marijonas Mikutavičius su mylimąja Ieva Daugirdaite.
Marijonas Mikutavičius su mylimąja Ieva Daugirdaite.
Ignas Krupavičius.
Ignas Krupavičius.
Jolanta Leonavičiūtė.
Jolanta Leonavičiūtė.
Vytaras Radzevičius su dukra Auguste.
Vytaras Radzevičius su dukra Auguste.
Vaida Skaisgirė ir Andrius Rožickas.
Vaida Skaisgirė ir Andrius Rožickas.
Jurijus Smoriginas.
Jurijus Smoriginas.
Asta Stašaitytė-Masalskienė.
Asta Stašaitytė-Masalskienė.
Andrius Užkalnis su mylimąja Fausta.
Andrius Užkalnis su mylimąja Fausta.
Daugiau nuotraukų (9)

„Lietuvos rytas“

Jan 3, 2016, 1:46 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 12:42 AM

Metų senelis. Keliautojo, žurnalisto, rašytojo Vytaro Radzevičiaus ir žurnalistės Laisvės Radzevičienės dukra Augustė gruodžio 6-ąją susilaukė pirmagimio. Vaiko tėvas – britas iliustratorius Neilas Gittinsas. „Visą gyvenimą futbolo klube „Prelegentai“ buvau pravardžiuojamas Seneliu. Dabar užsirašysiu ant marškinėlių „Realus senelis“. Ir dar – „Jaunas senelis“. Tai džiugi geroji naujiena, seneliu norėjau, noriu ir norėsiu būti“, – sakė 47-erių V.Radzevičius.

Seneliu tapęs V.Radzevičius į ligoninę aplankyti anūko vyko pasipuošęs įmantria kepure, kurią dar vasarą padovanojo bičiulis Aidas Buzelis. Ant jos puikuojasi užrašas „Kiečiausias senelis“.

Metų prisipažinimas. Dainininko, televizijos laidų vedėjo Marijaus Mikutavičiaus (44 m.) „3D Show“ koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo įsimintinas tūkstantinei gerbėjų miniai.

Koncertui persiritus į antrą pusę Marijus prisėdo ant scenos krašto ir ištarė: „Aš esu labai laimingas. Nemaniau, kad tai teks daryti taip, bet mes nebenorime meluoti. Nesu labai prietaringas, bet vis tiek bijau tai sakyti garsiai: aš ir moteris Ieva, su kuria esu ir kurią myliu, mes turėsime sūnų.“ Arena pratrūko ovacijomis.

Metų pražuvėlis. „Vilniaus baleto“ įkūrėjas, skandalingasis choreografas, televizijos chamu pravardžiuojamas Jurijus Smoriginas (60 m.) šįmet praktiškai nešmėžavo TV ekranuose. Tačiau televizijos žiūrovai iki šiol dar gerai prisimena pernykštį TV3 projektą „Šok su manimi“, kuriame aštrialiežuvis J.Smoriginas buvo komisijos pirmininkas ir negailestingai kritikavo visus ant parketo besisukančius šokėjus.

Metų debiutas. Neseniai pasibaigusį TV3 projektą „Didysis magijos šou“ sėkmingai vedė eterio vilkas režisierius Andrius Rožickas (45 m.) ir eterio naujokė kompanijos „Videometra“ komunikacijos vadovė, prodiuserė Vaida Skaisgirė (25 m.).

„Kiekvieną kartą prieš lipant į sceną jaudulio nestigo, tačiau kai jį kontroliuoji, tai tampa efektyviu impulsu. Projektą kūrė puiki komanda, čia dalyvavo talentingi iliuzionistai, juos vertino žodžio kišenėje neieškanti, smagiai diskutuojanti komisija, o už savo partnerį A.Rožicką sunkiai galiu įsivaizduoti ką nors geriau“, – nauju iššūkiu džiaugėsi V.Skaisgirė.

Vaidos darbu eteryje buvo patenkinti ir laidos kūrėjai, ir žiūrovai. Jau greitai TV3 eteryje sužibės pirmieji ekrano veidų ir laidų apdovanojimai – „TV3 Ouskarai“, kuriuos vesti taip pat patikėta A.Rožickui ir V.Skaisgirei.

Metų savanoris. LRT televizijos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas Ignas Krupavičius (33 m.) šįmet papildė Lietuvos kariuomenės savanorių gretas, o laidos vedėjo kėdę užleido Richardui Jonaičiui.

Žaismingą senojo vedėjo palydėtuvių ir naujojo vedėjo sutiktuvių ceremoniją pradėjo Lietuvos kariuomenės orkestras. Perduodamas vedėjo kėdę I.Krupavičius prisiminė, kad laidoje „Labas rytas, Lietuva“ skaičiuoja jau devintus metus. Tai beveik trečdalis laidos gyvavimo laiko, mat lapkričio 30-ąją ji atšventė 27 metų sukaktį. Be to, šią laidą I.Krupavičius vedė rekordiškai ilgai, mat per tuos metus „Labas rytas, Lietuva“ turėjo daugiau kaip 50 vedėjų.

2015 metai I.Krupavičiui paženklinti ne tik kareiviškos košės skoniu. Šiuo metu vyksta jo ir architektės Tomos skyrybos. Mažiau nei prieš ketverius metus susituokusi pora augina mažametį sūnų.

Metų pasitraukimas. LNK laidą „Yra, kaip yra“ neseniai paliko televizijos senbuvė Asta Stašaitytė-Masalskienė (44 m.). Jos vesta laida patikėta Aušrai Kilkuvienei.

Metų akibrokštas. Vieną rugsėjo ketvirtadienio vakarą Vilniuje vykęs prabangus vakarėlis TV projektų dalyvei Jolantai Leonavičiūtei (33 m.) paliko nemalonių prisiminimų. Į verslininkės Rasos Arlauskienės ir stilisto Manto Petruškevičiaus organizuotą šventę „S.Pellegrino Together With Vogue Italia“ atvykusi Jolanta buvo išprašyta lauk.

J.Leonavičiūtė renginyje buvo nepageidaujama, neva jos vardas yra juodajame sąraše. Taip viena renginio organizatorių paaiškino gerai žinomai televizijos projektų dalyvei.

„Paprastai į tokius renginius nevaikščioju, nemėgstu vakarėlių, – aiškino J.Leonavičiūtė. – Tačiau pakvietė ir sutikau. Atvykome, o po kokių dešimties minučių priėjo organizatorė ir pasakė, kad mano vardas yra nepageidaujamų žmonių sąraše. Tai mes paprastai gražiai ir išėjome. Niekas už rankos neišvedė.“

Metų skyrybos. Baigiantis metams oficialiai su žmona Lina bendru sutikimu išsiskyrė interneto įžymybė bei TV laidų vedėjas Andrius Užkalnis (44 m.). Skirtingais keliais pasukusi pora santuokoje gyveno daugiau kaip 20 metų, užaugino dvi dukras. Iki skyrybų Andrius ir Lina jau kurį laiką gyveno atskirai.

„Nieko neneigsiu, nes viskas tiesa. Tiesiog... Gyvenime taip būna“, – sakė A.Užkalnis.

Aštrialiežuvio žurnalisto, maisto vertintojo širdį yra užkariavusi kone perpus jaunesnė Vilniaus universiteto studentė Fausta Marija Leščiauskaitė. Komunikacijos fakultete mergina ketvirtus metus studijuoja leidybą. Pirmąkart viešumoje pora pasirodė šių metų pavasarį per A.Užkalnio fotografijų parodos „Asmeninis Jėzus“ atidarymą.

Parengė Rūta Peršonytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.