Ne paslaptis – įvairiausi makaronai labai mėgstami ant lietuvių stalo, juolab, juos dažniausiai noriai valgo vaikai. Tačiau ką iš tiesų apie juos žinome? Kuo iš tiesų skiriasi įvairių formų makaronai, kokie trys padažai visiškai naujai atskleidžia įprastų makaronų skonį ir kokias klaidas daro kone visi lietuviai juos virdami – visa tai Gian Luca pasakoja šio šeštadienio LNK laidoje „Beatos virtuvė“: „Mes valgome makaronus „al dente“. Jei makaronai verda per ilgai – tokiu atveju valgome krakmolą, jei žinai, kaip išvirti makaronus, kad jie liktų „al dente“, tuomet jie ilgam suteikia sotumo ir angliavandenių organizmui“.
Pats italas kietagrūdžių miltų makaronus savo šeimai gamina pats! Kaip tai padaryti, pamatysite savaitgalį laidoje, beje, joje dalyvauja ir aktorius bei humoristas Mantas Stonkus. Du mažus vaikus su žmona auginantis Mantas prisipažįsta, kone visą laisvą laiką skiriantis... namų ruošai ir virtuvės eksperimentams.