Televizija HBO įtūžusi – „Sostų karų“ autorius nebaigia knygos

Tuziną „Emmy“ statulėlių pernai susiglemžusio serialo „Sostų karai“ („Game of Thornes“) šeštasis sezonas startuos jau po kelių mėnesių, o knygos autorius George‘as Raymondas Richardas Martinas (67 m.) dar vis nepabaigia rašyti knygos, pagal kurią sukurtos naujojo sezono serijos. Jau aišku, kad serialas bus pradėtas rodyti anksčiau, nei bus išleista knyga.

Serialas „Sostų karai“.
Serialas „Sostų karai“.
Rašytojas Georgas R.R.Martinas.<br>ViDa Press/REX nuotr.
Rašytojas Georgas R.R.Martinas.<br>ViDa Press/REX nuotr.
Serialas „Sostų karai“.
Serialas „Sostų karai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 2:38 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:23 PM

Tokia situacija nėra patenkintas nei pats autorius, kurio knygomis remiantis kuriamas serialas, nei gerbėjai, nei serialo prodiuseriai Davidas Benioffas ir Danielis Brettas Weissas, nei jo transliuotoja amerikiečių kabelinė televizija HBO.

Pabaigti šeštają knygą „Žiemos vėjai“ („The Winds of Winter“) autorius buvo įsipareigojęs iki praėjusių metų spalio 31 dienos. Tačiau pamatę, jog autorius nespės, knygos redaktoriai ir leidėjai terminą pratesė dar kelis mėnesius. Bet jau atėjo nauji metai, o knygos kaip nėra taip nėra.

„Patikėkite manimi, man nėra lengva rašyti šiuos žodžius. Jūs esate nusivylę. Ir jūs ne vieni tokie. Mano redaktoriai ir leidėjai nusivylę, televizija HBO nusivylusi, mano agentai ir užsienio leidėjai bei vertėjai nusivylę… bet niekas nėra labiau nuliūdęs už mane. Pastaruosius mėnesius nieko labiau nenorėjau, kaip tik pranešti jums, jog pagaliau baigiau knygą, bet nudžiuginti jūsų negaliu“, – savo tinklaraštyje rašė G.R.R.Martinas.

Autorius teisinosi, jog pastaraisiais metais jis turėjo daug veiklos, kuri jį blaškė ir atitraukdavo nuo rašymo. Kadangi knygos ir serialas susilaukė didžiulės sėkmės, G.R.R.Martinui reikia nuolat dalinti interviu, jis kviečiamas keliauti.

„Staiga mane pakviečia vykti į Pietų Afriką arba į Dubajų. Kas gali praleisti nemokamą kelionę į Dubajų? Be to, aš nerašau griežtai pagal grafiką. Prie knygos prisėdu iš ryto ir pirmiausia perskaitau, ką iki tol buvau parašęs. Tada pridedu keletą momentų. Kartais man nepatinka, ką buvau parašęs prieš tai, tad tenka visos praėjusios dienos ar keleto dienų darbą perrašyti“, – aiškino rašytojas. Jis niekuomet nerašo keliaudamas, viešbučio kambariuose, lėktuvuose. „Didžiąją mano gyvenimo dalį niekas manęs netrukdė, o pastaruoju metu taip būna kone kasdien. Netgi turiu asistentus, kurie rūpinasi, jog manęs niekas netrukdytų tuomet, kai rašau“, – sakė G.R.R.Martinas.

Nuo 2011 metų kuriamas serialas įsibėgėjo kur kas greičiau nei jo autoriai įsivaizdavo. Penktoji knyga „Ledo ir ugnies daina“ („A Song of Ice and Fire“) buvo išleista 2011 metais, iškart po serialo pirmojo sezono pabaigos. Pasaulį pavergusiuose „Sostų karuose“ kilmingos šeimos kovoja dėl mistinių Vesteros žemių. Jų karas paženklintas dramatiškais įvykiais, nuožmiais kraujo praliejimais, kupinas politinių ir seksualinių intrigų.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.