Televizijos vedėjai aiškinosi: kodėl neapginkluojami šauliai?

Ir toliau netyla kalbos apie Rusijos kėslus okupuoti Baltijos šalis. Rusijos gynybos sekretorius Valerijus Patruševas neseniai pareiškė, kad Lietuvos politiniam elitui atėjo metas drebėti ir nupūsti dulkes nuo partinių bilietų. Tačiau Lietuvos politikai vilkina ir kliudo Šaulių sąjungos, kuriai priklauso daugiau kaip septyni tūkstančiai narių, apginklavimą.

„KK2“ vedėjai narplios opią šalies gynybos problemą.
„KK2“ vedėjai narplios opią šalies gynybos problemą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2016, 10:11 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:09 AM

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto Seime pirmininkas Artūras Paulauskas KK2 žurnalistams sakė, kad tik Vilniuje šaulių apginklavimas – apgailėtinas: „Aš galiu pasakyti, kad Vilniaus rinktinėje yra 900 šaulių, o ginklų jie turi keliolika, neviršijant dvidešimties“.

Visą rudens sesiją Seime buvo svarstomas įstatymas, dėl leidimų Šaulių sąjungos nariams laikyti ginklus namuose. Tačiau sprendimas taip ir nepriimtas.

„Seime atsiranda tam tikrų dvejonių ir abejonių. Krašto apsaugos ministras išreiškė didelį susirūpinimą dėl šio įstatymo priėmimo. Mes padarėme dabar pertrauką ir manau, kad pavasario sesijoje mes grįšime prie šių klausimų“, – LNK laidoje sakys A.Paulauskas.

Buvęs prokuroras Algimantas Kliunka žurnalistams sakė, kad reikia tinkamai išnaudoti vis gausėjančią Šaulių sąjungą: „Po Ukrainos įvykių į Šaulių sąjungą atėjo apie tūkstantis subrendusių vyrų, ir neišnaudoti tokio pakilimo – nusikaltimas.

Tokia situacija itin pavojinga Lietuvai. Visas šauliams ir savanoriams skirtas ginklų arsenalas yra laikomas keliose saugyklose, todėl atėjus dienai, kai priešas įsiverš į mūsų šalies teritoriją, net ir keli šimtai žaliųjų žmogeliukų galėtų visiškai sunaikinti galimybę priešintis organizuotai, tai yra ginkluotu būdu.

„Mes turime suprasti, kad priešas irgi žino, kur yra saugomi ginklai. Tai šiuo atveju, jeigu mes norime, kad civiliai arba šauliai galėtų dalyvauti šalies gynyboje ir turėtų ginklą – jis turėtų jį laikyti namuose“, – laidoje KK2 kalbės A.Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024