Gintarė Valaitytė: „Varžybų aikštelėje verda tikros aistros“

Šventine laida su Lietuvos olimpiečiais bei „Lietuvos ryto“ TV žvaigždėmis prasidėjęs antrasis vaikų sporto varžybų „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ sezonas davė puikų startą ir užkrėtė moksleivius sportiniu azartu siekti dar geresnių rezultatų.

Varžybų aikštelėje verda tikros aistros.<br>Organizatorių nuotr.
Varžybų aikštelėje verda tikros aistros.<br>Organizatorių nuotr.
Varžybų aikštelėje verda tikros aistros.<br>Organizatorių nuotr.
Varžybų aikštelėje verda tikros aistros.<br>Organizatorių nuotr.
Varžybų aikštelėje verda tikros aistros.<br>Organizatorių nuotr.
Varžybų aikštelėje verda tikros aistros.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 9:18 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:03 PM

Antrojoje laidoje varžytis dėl geriausių šeštokų titulo susitiko Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos, Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos bei Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos komandos.

„Varžybų aikštelėje verda tikros aistros. Čia susirinko ir drąsūs, ir stiprūs, ir vikrūs. Tačiau užvis svarbiausia saugoti vieniems kitus ir save“, – laidos pradžioje dalyviams priminė laidos vedėja Gintarė Valaitytė.

Įveikę pirmąją rungtį „Aukščiau žemės“, kurią pristato laidos draugai „UNO parks“, moksleiviai atskleidė, kad, nors varžyboms buvo inirtingai ruoštąsi iš anksto, jaudulį nugalėti padėjo vieninga komandinė dvasia. „Laimėjome, nes draugiškai“, – sakė vienos iš komandų atstovas.

Net ir ne taip gerai, kaip norėtųsi, atlikę rungtį šeštokai tryško optimizmu ir noru garsinti savo mokyklos vardą. „Norėjom laimėti ir laimėsim – kovosim iki galo!“, – kovingo nusiteikimo neslėpė Kupiškio progimnazijos šeštokė.

Tuo tarpu azarto apimtiems moksleiviams teko pripažinti, kad skubėjimas ir noras būti greičiausiems ne visada yra tiesus kelias į sėkmę. Kartais geresnė išeitis – susikaupti ir atlikti rungtį teisingai, be baudos taškų. „Kiekviena klaida mums kainuoja sekundes“, – užduoties metu komandoje kilusią sumaištį komentavo dalyvė.

Tikru išbandymu dalyvių komandoms tapo Olimpines žiemos varžybas primenanti rungtis „Čiuožki čiuožki“, kurioje sėkmę komandoms atnešė ne vien fizinis pasirengimas, bet ir komandos tarpusavio susikalbėjimas.

„Nors atlikdami šią rungtį klydome, bet manau, kad viskas buvo gerai, nes mes stengėmės dirbome kartu, – šypsenos neslėpė Vilniaus mokyklos atstovė. – Rungtys įdomios ir neįprastos, visai kitokios nei per kūno kultūros mokykloje, todėl labai geros pasitreniruoti ir išbandyti save.“ Viso žaidimo metu nuo vaikų veidų nedingo šypsenos ir užsispyrimas, aidėjo palaikantys šūksniai, komandos draugiškai dalijosi įspūdžiais ir patarimais vienas kitam. Vaikai turėjo įveikti penkias fizines ir dvi logines rungtis, o nugalėjusi komanda užsitikrino sau vietą pusfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.