Beatos Nicholson įkandimai bankininkei seseriai

Seserys Beata Nicholson (36 m.) ir Odeta Bložienė (34 m.) net ir ištekėjusios ir susilaukusios vaikų viena be kitos ilgai išbūti negali, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Jos kartu keliauja, dirba, ruošia maistą ir vaikščioja po parduotuves. Bankininke tapusi Odeta buvo tas žmogus, kuris pirmą kartą į Lietuvą atkeliavusiam būsimam sesers vyrui Tomui surengė tikrą lietuvišką išbandymą.

Seserys B.Nicholson (dešinėje) ir O.Bložienė vaikystėje pykosi ir net kandžiojosi, o dabar yra kaip dvi vienos asmenybės pusės: emocijų kamuolys ir blaivus protas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seserys B.Nicholson (dešinėje) ir O.Bložienė vaikystėje pykosi ir net kandžiojosi, o dabar yra kaip dvi vienos asmenybės pusės: emocijų kamuolys ir blaivus protas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 24, 2016, 1:39 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:55 AM

Beveik prieš 15 metų LNK televizijos ekrane atsirado naujas veidas – B.Nicholson. Tuo metu žiūrovai ją pažino kaip Beatą Čičkauskaitę. Ji vedė šeimoms skirtą pramoginę laidą.

Beata išgarsėjo žaibiškai ir tapo viena populiariausių kulinarių Lietuvoje.

Tą patį galima pasakyti apie jos seserį O.Bložienę, kuri tapo garsia finansų specialiste. Pradėjusi nuo paprastos klientų aptarnavimo specialistės, dabar Odeta gali pasigirti vadovaujanti Asmeninių finansų institutui. Savo srityje pasiekusios aukštumas – taip galima apibūdinti visuomet linksmas seseris.

„Taip, mes visada buvome artimos, tik niekada nemaniau, kad sesė yra mano geriausia draugė, kad be jos negaliu gyventi. Kai buvome vaikai, mušdavomės ir kandžiodavomės, pagalvėmis apsimėtydavome. Tėvai nerimaudavo – nuo įkandimų atsirasdavo mėlynių. Ir niekas nežino, dėl ko pešdavomės. Atsimenu, grieždavau dantimis: „Aš jai niekada neatleisiu, niekada, niekada, niekada.“ Nebūdavo taip, kad kviesdavau: „Odetėle, eime į diskoteką“, – LNK laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo B.Nicholson.

Kol Beata siekė žurnalistės ir kulinarės karjeros, Odeta darbavosi banke. Seserys ir dabar juokauja, kad Odeta yra proto balsas, kuris niekada neleidžia Beatai per daug išlaidauti. Metų pabaigoje Beata buvo išvykusi į užsienį, norėjo atnaujinti garderobą, bet vienai to padaryti nepavyko, tad iš nevilties parašė Odetai žinutę: „Košmaras, nieko nėra, jau dvi valandas vaikščioju, man tavęs labai trūksta.“

Odeta atsakė: „Taip, tu nieko nerandi, nes su tavimi nėra tavo stilistės.“

„Kai būname kartu, įsigyjame geriausius pirkinius“, – laidoje „Nuo... Iki...“ paaiškino O.Bložienė.

Ar Odeta nesako Beatai: tai per brangu, šito nepirk – penkis tokius turi? „Taip, ji pasako, tad labai gerai turėti tokį sargą, stilistę, patarėją. Ūkvedę. Ji yra proto balsas“, – gyrė seserį Beata.

B.Nicholson tvirtino, kad sesuo lygiai taip pat sėkmingai sukasi ir virtuvėje. Jos mėgsta kartu ruošti patiekalus, be to, Odeta atsakinga už naujų sesers receptų išbandymą. Mat kai Beata leidžia naują receptų knygą, patiekalai turi patikti ne tik jai, bet ir kam nors kitam. Pirmasis žmogus, kuris viską ragauja, – sesuo Odeta. Ji ruošia patiekalus pagal Beatos receptus ir ragauja, ar patiekalas pavykęs.

Odetos ir Beatos skirtumai išryškėja kone visose gyvenimo srityse. Beata nesupranta finansų, nesigilina į mokesčių sistemą, sportas nėra jos mieliausias pomėgis, o Odetai visa tai labai prie širdies.

„Odeta jau kelerius metus kelis kartus per savaitę sportuoja su asmenine trenere. Kartą septintą ryto nuvažiavau į sporto klubą ir aš. Pasportavau ir savo tinklarašyje parašiau: „Dabar supratau, kad Odeta yra geležinė lapė, o aš – poliarinė meška.“ Ji kaskart mane kviečia pusę septynių pasportuoti, bet aš atsakau: „Negaliu“, – prisipažino B.Nicholson.

Odeta buvo tas žmogus, kurį Beata pirmiausia pristatė būsimam vyrui Tomui, kai jis pirmąkart atvyko į Lietuvą. Prieš 12 metų merginos Beatos vaikinui surengė tikrą šou, kuriame netrūko ir pažinties su Lietuvos kultūra, ir ekstremalių pramogų.

„Pirmas dalykas, kurį padarėme, – išmetėme tą anglą iš seno lėktuvo su beveik kiauru parašiutu. Jis nepabūgo. Tuomet važiavome į Kėdainius, valgėme balandėlius – jų irgi nepabūgo. Lietuva jam taip patiko, kad galiausiai net atsikraustė čia gyventi, – pasakojo Odeta ir pridūrė: – Seseriai niekada nenurodinėjau, kaip gyventi, su kuo draugauti, ar man tai patinka, ar ne.“

Beatos manymu, geriausia dovana, kokią tėvai gali padovanoti savo vaikui, yra broliai ir seserys.

„Tai geriau už daiktus, gerą išsilavinimą ar papildomus būrelius. Geriausia dovana, kokią gali turėti, – augti ne vienas šeimoje. Kai augome, galvodavome: kaip būtų šaunu turėti dar ir brolį. Kai turi partnerį, draugą, palaikymą, ką nors, su kuo gali pasitarti, esi stiprus ir galingas. Dėkoju Odetai, kad ji yra mano protas. Kai pasiduodu emocijoms, Odeta išsprendžia visas mano problemas“, – apibendrino B.Nicholson.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.