N. Bunkė apie santykius su seserim: „Buvo tiek visko prikalbėta“

Esame ne kartą girdėję posakių, pašiepiančių giminaičių santykius: „Gyvenkit kaip broliai, muškitės kaip sesės“ arba „Tolimi giminės – didelė meilė, artimi giminės – dideli barniai“. LNK laida „Nuo... Iki...“ nutarė akyliau pažvelgti į garsių Lietuvos seserų santykius ir išvydo spalvingą vaizdelį: metus nekalbėjimo, netikėjimą svajone, paskutinį jaunikio išbandymą, bet galiausiai išgirdo prisipažinimą: „Turiu tik vieną seserį ir ją reikia branginti.“

Nuo vaikystės kartu per ugnį ir vandenį ėjusios seserys dainininkės N.Bunkė (kairėje) ir K.Ivanova susipyko ir metus nesikalbėjo dėl pinigų, uždirbtų iš grupės YVA veiklos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo vaikystės kartu per ugnį ir vandenį ėjusios seserys dainininkės N.Bunkė (kairėje) ir K.Ivanova susipyko ir metus nesikalbėjo dėl pinigų, uždirbtų iš grupės YVA veiklos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 24, 2016, 9:48 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:14 AM

Seserų meilė gali greitai virsti įnirtingu konfliktu. Taip nutiko dainininkei Natalijai Bunkei ir jos seseriai Kristinai Ivanovai, kurių nesantaika truko ištisus metus, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Populiarių grupių YVA ir „Pop Ladies“ įkūrėją N.Bunkę (32 m.) ir jos seserį K.Ivanovą skiria ketveri metai. Pabendravus su jomis vos keletą minučių skirtumas akivaizdus: Natalija energinga, drąsi ir dažnai tiesmuka, o Kristina kur kas ramesnė ir atsargesnė.

Jos užaugo Kaune, pirmuosius gyvenimo metus praleido nedideliame bendrabučio kambaryje. Šeima gyveno kukliai, tačiau Natalijos ir Kristinos tėvai sugalvodavo, kaip papildomai užsidirbti.

Seserys taip pat nebuvo lepinamos ir puikiai žinojo pinigų vertę. Pavyzdžiui, tėvai ėmėsi trikotažo gaminių mezgimo veiklos. Mezgimo mašinos stovėjo namuose ir dukterims reikėdavo tikrinti, netgi naktį, ar jos nemezga broko. Be to, vyresniosios Natalijos užduotis buvo trikotažo gaminius padabinti pynute, kurią reikėjo siuvinėti ranka.

„Teko skaičiuoti, taupyti, galvoti, kokiu verslu verstis. Tikrai buvo sunku, manau, kaip ir kiekvienai šeimai“, – laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo Kristina.

Jos mintį tęsė sesuo Natalija: „Aš džiaugiuosi, kad nebuvome iš auksinio jaunimo mergaičių. Mums teko dirbti ir užsidirbti pačioms, gal todėl dabar esame tokios veiklios, neprašinėjame pinigų nei tėvų, nei vyrų, viską padarome pačios, prireikus dar ir kitiems padedame.“

Seserų N.ir K.Ivanovų tėvai prekiavo turguje, o dukterys padėdavo – taip užsidirbdavo pinigų trokštamiems daiktams, kelionėms, kosmetikai. Nors abi laidoje tvirtino, kad darbo nebijojo, jų nuomonė apie tą gyvenimo etapą išsiskyrė.

„Kai buvau paauglė, man buvo gėda, – prisipažino Natalija. – Turguje prekiaudavome vasarą. Rugsėjį ateini į mokyklą ir mokytoja sako: „Va, Ivanova, nesimokysi, tai ir dirbsi visą gyvenimą turguje.“

O štai Kristina neprisimena nemalonių akimirkų. Bendraklasės žinojo, kad ji prekiauja, tiek jos, tiek mokytojos ateidavo apsipirkti į tą patį turgų. Prieš rugsėjį kaip tik reikėdavo ypač suktis, nes būdavo pats pirkimo įkarštis.

Natalija net ir dirbdama turguje norėjo tapti dainininke. Ji visada buvo energinga ir pramogų pasaulyje atsidūrė, nes griovė sienas galva tikrąja to žodžio prasme.

Kai atsirado grupė YVA, Kristinai buvo vos šešiolika metų. Gerai besimokančiai moksleivei nerūpėjo scena, seksualūs koncertiniai drabužiai ir gerbėjų dėmesys.

Natalija juokėsi, kad seserį į grupę įtraukė verčiama aplinkybių – tiesiog nebuvo kam dainuoti. Grupei YVA pasiekti populiarumo viršūnę padėjo kompozitorius ir dainų aranžuotojas Deivydas Zvonkus – tai pripažino ir Natalija, ir Kristina. Vargu ar be jo merginų grupę būtų taip greitai pastebėję muzikos laidų prodiuseriai.

„Be abejo, Deivydas buvo aukso luitas mano gyvenime“, – neslėpė Natalija.

Po dešimties YVA gyvavimo metų tarp seserų prasidėjo trintis. Pykčiai ypač paaštrėjo, kai prie grupės prisidėjo ketvirta narė – anapilin iškeliavusio Vytauto Šapranausko širdies draugė Ieva Stasiulevičiūtė.

Konfliktas viršūnę pasiekė, kai Natalija laukėsi pirmagimio ir paliko grupę koncertuoti trise, o pagimdžiusi nutarė, kad seksualių katyčių įvaizdis netinka jaunai mamai, ir apskritai nutraukė savo koncertinę veiklą.

Kristina sesers sprendimu nebuvo patenkinta, juolab kad grupėje nedainuojančiai Natalijai vis tiek tekdavo dalis uždarbio. Įsiplieskė ginčas dėl YVA dainų autorių teisių, pinigų, o viskas baigėsi tylos siena, kuri stūksojo net metus.

Ypač sunku buvo tėvams. Dukterys, kurios daugiau kaip dešimtmetį gyveno, koncertavo ir laiką leido kartu, staiga nebegalėjo viena kitos matyti ir kalbėtis.

„Tuo metu man patarinėjo daug kas: ir D.Zvonkus, ir antrasis vyras. Aš ir pati supratau, jog tai kvaila, bet buvo tiek daug visko prikalbėta, kad reikėjo tą pyktį išgyventi“, – atviravo N.Bunkė.

Rietenos ir nesutarimai – jau praeitis, seserys vėl bendrauja. Tai, kas įvyko tuomet, atrodo kvaila. Grupėje „Pop Ladies“ dainuojanti N.Bunkė sakė neskubanti trečią kartą tekėti. Neskubėti ji patarė ir jaunėlei seseriai, kuri jau susižadėjo su mylimuoju verslininku Audriumi Broku.

„Pati esate du kartus ištekėjusi, du kartus išsiskyrusi, patirties meilės reikaluose tikrai turite. Ką patartumėte jaunesniajai seseriai – juk ji dar nė karto netekėjo?“ – pasiteiravo N.Bunkės laidos vedėja.

„Ir teisingai daro – nėra čia kur skubėti“, – truktelėjo pečiais Natalija. Tačiau pati, jei galėtų atsukti laiką, viską kartotų lygiai taip pat, nieko nekeistų, tekėtų jauna. „Gyvenu laimingą gyvenimą“, – užtikrino N.Bunkė.

Kristina buvo ir sesers santuokos liudytoja, jos kartu ilgai gyveno. Ar sesuo jai yra patikimiausias žmogus? „Turiu tik vieną seserį ir ją reikia branginti, mylėti“, – ištarė Kristina.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.