Cirko artistų Agnės ir Mykolo Zobovų šeimoje – naujos dramos

„Mes tris kartus skyrėmės ir vis nesėkmingai. Dar daugiau kartų pykomės, bet vis tiek susitaikėme. Supratome, kad mus išskirti gali tiktai mirtis“, – sakė audringais skandalais ir net devyniomis teismo bylomis vienas kitam išgarsėję cirko artistai Agnė (35 m.) ir Mykolas (63 m.) Zobovai.

Šiurpiais kaltinimais švaistęsi A. ir M. Zobovai vienas kitam nuoskaudų nebejaučia.<br>P.Mantauto nuotr.
Šiurpiais kaltinimais švaistęsi A. ir M. Zobovai vienas kitam nuoskaudų nebejaučia.<br>P.Mantauto nuotr.
Žmonai dažnai šiurkštus M.Zobovas savo augintiniams negaili švelnumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žmonai dažnai šiurkštus M.Zobovas savo augintiniams negaili švelnumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Zobovienė teigė geriau už vyrą išmananti, kaip prižiūrėti gyvūnus.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Zobovienė teigė geriau už vyrą išmananti, kaip prižiūrėti gyvūnus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žmonai dažnai šiurkštus M.Zobovas savo augintiniams negaili švelnumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žmonai dažnai šiurkštus M.Zobovas savo augintiniams negaili švelnumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
A. ir M. Zobovai.<br>P.Mantauto nuotr.
A. ir M. Zobovai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 25, 2016, 5:30 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:14 AM

Vargu ar Lietuvoje rastume dar vieną garsią porą, daugybę sykių viešai besidrabsčiusią purvais, kaltinimais neištikimybe, vagystėmis, muštynėmis, šmeižtu, kitomis bjaurastimis, o galiausiai susitaikiusią, kartu gyvenančią ir svajojančią, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Susipykti, išsirėkti ir išsidraskyti gali daugelis, bet retas sugeba susitaikyti, palikti pykčius praeityje, nejausti nuoskaudų ir kartu gyventi toliau. Dabar, jeigu ir dėl ko nors susikivirčijame, trenkti durimis ir pasukti skirtingais keliais neskubame.

Turime šeimą – 12-metę dukrą Mariją ir 16 metų sūnų Luką, gyvūnų, su Mykolu kuriame naują gyvenimą dvare. Juk mes dabar dvarininkai“, – kalbėjo A.Zobovienė.

Pora naujas šeimos dramas atskleidė TV3 laidoje „Tėtis namuose“.

Cirko artistai vis rečiau būna Kaune, Žaliakalnyje, esančiame name, kuriame gyvena A.Zobovienės motina ir čia pat mokyklą lankantys poros vaikai. Sutuoktiniai pasirinko apleistą dvarą Rokiškio rajone, Kraštų kaime.

Prieš 22 metus susipažinusi pora pasirengusi atgaivinti XIX amžiaus statinį. Aplink dvarą esančiuose laukuose, tarp griovių ir medžių, sutuoktiniai ketina įkurti kraują stingdantį žvėrių safarį, kuris esą vilios būrius smalsuolių.

Girdint apie grandiozinius sutuoktinių planus ir matant, kaip jie meiliai kalbasi, glaustosi, sunku patikėti, kad prieš kelerius metus Agnė vyrą buvo išvadinusi pedofilu, o šis ją – barakuda. Dėl to teismas porai skyrė pinigines baudas.

Už žmonos terorizavimą ir persekiojimą M.Zobovas net buvo nuteistas kalėti, bausmės vykdymą atidedant.

Nors skyrybų dramos įkarštyje vyras A.Zobovienę kaltino neištikimybe, susitaikius pasitikėjimas grįžo.

Tuo buvo galima įsitikinti žiūrint laidą „Tėtis namuose“, kai moteris viena savaitei išvyko atostogų ir suteikė Mykolui galimybę atsidurti jos kailyje.

Nereikšdamas priekaištų vyras liko namuose Kaune. Jam teko rūpintis buitimi, vaikais ir gyvūnais.

Prieš kelionę A.Zobovienė neslėpė laikanti visus keturis namų kampus, besirūpinanti ir atžalomis, ir augintiniais. Jai daugiausia padeda duktė Marija. M.Zobovui šie rūpesčiai tolimi.

„Rūpintis namais ir dar gyvūnais jam bus neįveikiama užduotis. Jis net nežino visų gyvūnų vardų, nežino, kaip su jais elgtis. Tikiuosi, nepamirš pagirdyti, pašerti ir nesupainios ėdalo, nes visi šeriami skirtingai“, – prieš atostogas vylėsi moteris.

Prieš filmavimo kameras M.Zobovas gyrėsi, kad susitvarkyti vienam bus vieni juokai.

„Dėl maisto ruošos problemų nėra – aš moku gaminti. Bet grindis plaunu ir siurbiu rečiau“, – kalbėjo cirko artistas.

Ėmęsis darbų M.Zobovas suprato klydęs. Retai buities prietaisais besinaudojantis vyras ne tik sunkiai įjungė skalbyklę, bet ir plaudamas laiptus apvertė siurblį ir išliejo vandenį. Namai atrodė lyg po potvynio, tad teko pasiraitoti rankoves ir skubiai šluostyti balas.

„Kaip neišprotėti? Ir kaip tos moterys viską suspėja?“ – prieš kameras stebėjosi cirko artistas. Jis sakė dabar suprantantis, kokia jo žmona stipri.

Buities darbų išvargintas M.Zobovas atžaloms iškepė kiaušinienės, o paskui sėdo drauge ruošti namų darbų – padėjo rengtis rusų kalbos, geografijos ir kitoms pamokoms.

Vyrui šis darbas nepasirodė lengvas. Marija ir Lukas neslėpė, kad tėvas tai darė turbūt pirmąkart gyvenime.

Ar atžalos paruošė namų darbus, griežtai nekontroliuoja ir A.Zobovienė. Vaikai neretai jos patys prašo paaiškinti, ko nesupranta, ir visuomet sulaukia pagalbos.

Laidos „Tėtis namuose“ įrašą sutuoktiniai žiūrėjo drauge ir daug juokėsi. Cirko artistė nė kiek nenustebo, kad vyrui buities darbai sukėlė daugybę sunkumų. Ji šypsojosi matydama, kaip M.Zobovas mokėsi susidraugauti su buities prietaisais.

„Mykolas veiklus ir organizuotas, jo galvoje kirba daugybė idėjų, jis gali lengvai ir greitai sutvarkyti daugybę įvairių reikalų, bet namuose, kaip visi pamatė laidoje, tvarkytis nemoka. Dėl to greičiausiai aš kalta, nes jį išlepinau. Visada viskas padaryta, sutvarkyta, paduota“, – kalbėjo A.Zobovienė.

Kad M.Zobovas namuose be žmonos jaučiasi kaip be rankų, paaiškėjo ir visai neseniai. Moteris iš dvaro porai dienų išvažiavo į Kauną, o vienas namuose likęs vyras neužkūrė krosnies.

Kadangi lauke buvo minusinė temperatūra, užšalo ir sugedo vandentiekio sistema. Vyrui teko paplušėti, kol ji buvo sutaisyta.

„Mykolas sakė, kad jam namuose nebuvo šalta, todėl nematė reikalo kurti krosnies. Įprastai krosnį namuose užkuriu aš“, – pasakojo A.Zobovienė.

Moteris prisipažino dar vaikystėje išmokusi ne tik ruošti valgį ir atlikti įvairius darbus, kuriuos jos sutuoktinis vadina moteriškais.

Negana to, ji sugeba pakeisti automobilio padangą, o kartą pataisė generatorių. Nors moteris kartais garsiai pabamba, kad visa buitis tenka jai, didelių permainų nesitiki. Agnei kur kas svarbiau, kad tarp jųdviejų būtų santarvė. Dėl to laimingi jaučiasi ne tik sutuoktiniai, bet ir jų vaikai.

Laidoje išaiškėjo ne tik tai, kad A.Zobovienei vienai tenka rūpintis buitimi. Moteriai stinga ir romantikos.

Vyras tikino, kad mylimoji dėmesio ir staigmenų sulaukia su kaupu, bet laidos vedėjo Vitalijaus Cololo paprašytas prisiminti, kokia dovana ir kada nustebino žmoną, sutriko ir prisipažino neprisimenantis.

A.Zobovienė neslėpė taip pat neprisimenanti, kada pastarąjį kartą nuo Mykolo gavo gėlių.

„Mūsų šeimoje yra bendras biudžetas, viską perkame pasitarę. Nesu lepinama, negaunu dovanų. Jeigu perkame skalbyklę, naudojamą visos šeimos reikmėms, vadinasi, tai dovana man.

Kaip ir kiekviena moteris, norėčiau sulaukti daugiau dėmesio. Nebūtina pirkti ką nors brangaus, bet kai dovana asmeninė, apima malonus jausmas, kurio jau seniai nejutau“, – viešai prisipažino cirko artistė.

Įtarimai – lyg iš siaubo filmo

A. ir M.Zobovų šeimos drama garsiausiai nuskambėjo 2010 metais. Tuomet teko įsikišti ir teisėsaugai.

Vyras 28 metais jaunesnę žmoną apkaltino neištikimybe, kontroliavo, kur ji lankosi, ką ir su kuo veikia. Jis kas keliolika minučių jai skambindavo.

Buvo įtariama, kad M.Zobovas ieško žmogaus, kuris galėtų nužudyti žmoną ir suluošinti įsivaizduojamą jos meilužį.

M.Zobovas buvo sulaikytas ir kurį laiką praleido Kauno policijos areštinėje. Galiausiai paaiškėjo, kad jokio žudiko cirko artistas neieškojo, tik siekė pagąsdinti sutuoktinę.

Vyras į žmonos automobilį buvo sumontavęs sekimo įrenginį, savo kompiuteryje stebėdavo, kur ir ką ji veikia.

M.Zobovas buvo apkaltintas terorizavimu ir neteisėtu informacijos apie kito asmens privatų gyvenimą rinkimu.

Teismas M.Zobovą pripažino kaltu ir skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams ir 6 mėnesiams.

Vyrą teismas taip pat įpareigojo atsiprašyti sutuoktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas