Iš pamokų – į „Auksinį protą“

„Pabėgau į filmavimą iš pamokų – svarbu, kad mane „Auksiniame prote“ per televiziją pamatytų mokytojai, tada gal nesupyks…“ – prisipažino į LRT studiją iš Anykščių atskubėjęs vienas jauniausių šio žaidimo dalyvių – penkiolikmetis gimnazistas Vainius Kalinauskas.

Šįkart žaidime – moksleiviai, studentai ir dėstytojai.
Šįkart žaidime – moksleiviai, studentai ir dėstytojai.
Šįkart žaidime – moksleiviai, studentai ir dėstytojai.
Šįkart žaidime – moksleiviai, studentai ir dėstytojai.
Šįkart žaidime – moksleiviai, studentai ir dėstytojai.
Šįkart žaidime – moksleiviai, studentai ir dėstytojai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 1:20 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:19 AM

Vis tik paaiškėjo, kad mokytojai aistringą intelektinių žaidimų mėgėją į sostinę išleido, pažadėję, jog visi būtinai žiūrės, kaip jam seksis žaisti „Auksiniame prote“ su Arūnu Valinsku ir Andriumi Tapinu.

„Stengiuosi išbandyti daug įvairių veiklų: lankau jaunųjų žurnalistų mokyklą, su savo gimnazijos komanda dalyvauju gyvuose „Auksinio proto“ žaidimuose, žaidžiu futbolą – esu komandos vartininkas, – pasakoja Vainius. – Dalyvauju įvairiose dalykinėse olimpiadose, o Nacionaliniame mokinių Česlovo Kudabos geografijos konkurse patekau į dešimtuką, esu mokyklinės premijos laureatas.“

V.Kalinauskas šįkart „Auksiniame prote“ – ne vienintelis moksleivis. Rūta Giniūnaitė – Alytaus rajono Simno gimnazijos abiturientė. A.Tapino paklausta, ar ruošiasi abitūros egzaminams, Rūta nusijuokė: „Oi, geriau nepriminkite!“

Rūtai patinka kūrybinis ir publicistinis rašymas, alternatyvus rokas, gera knyga prie puodelio arbatos, geri filmai, ilgi pasivaikščiojimai, mergina vertina laiką, praleistą su tikrais draugais. „Labiausiai didžiuojuosi laimėjimu projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vienuoliktokų pusfinalyje“, – pasiekimus vardijo abiturientė, kurios novelė buvo išspausdinta „Moksleivių kūrybos almanache 2015“, o straipsniai jau publikuoti regioniniame laikraštyje „Alytaus naujienos“.

Dvidešimtmetė Kotryna Čekuolytė – VU Mikrobiologijos ir biotechnologijos III kurso studentė. Merginai patinka itin kontrastingi dalykai – ji mėgsta varžybas „Formulė-1“ ir… siuvinėti kryželiu. Dvylika metų Kotryna dainavo chore „Liepaitės“, ji moka groti arfa ir… padeda moksleiviams mokytis matematikos, nes pati yra ne kartą dalyvavusi matematikos olimpiadose. „Vadinasi, trečiadieniais prie televizoriaus laiką leidžiate su „Auksiniu protu“, sekmadieniais – su „Formule-1“! – padarė išvadą A.Valinskas.

Šįkart žaidime yra ne tik moksleivių bei studentų, bet ir dėstytojų! Trečioji vakaro dama – 55 metų Vilniaus universiteto Užsienio kalbų instituto dėstytoja Daiva Janavičienė. Daiva praėjusiame „Auksinio proto“ sezone jau buvo išsiveržusi iki pat finalo, tačiau laimėti jai nepasisekė. „Kaip ledlaužis prasibrovėte iki finalo ir vos nelaimėjote kelionės aplink pasaulį! – juokėsi A.Valinskas. – Laukiau, kada sugrįšite, ir sugrįžote kaip Terminatorius: „I’ll be back!“

Moteris itin mėgsta žaisti protų kovose, fotografuoti – Daiva yra laimėjusi ne vieną mėgėjų fotokonkursą, jos literatūrinė kūryba spausdinta savaitraštyje „Literatūra ir menas“. Šiaulietis 37 metų pardavimų projektų vadovas Modestas Lingaitis – nemėgstantis apie save daug kalbėti žemaitis.

„Gyvenu pagal žmonos moto, – juokėsi paklaustas Modestas. – Kokį? Jei mirti, tai su muzika…“ „Ir seniai jūs kartu grojate?“ – pasidomėjo A.Tapinas. „Jau dvidešimt metų“, – prisipažino šiaulietis. „Mėgstu būti „mokslo pasaulyje“. 2016-aisiais mėginsiu gauti antrą magistro laipsnį, pirmasis – politikos mokslų srityje. Gaila, daktaro laipsnio už du magistrus neduoda…“ – apie save pasakoja šeštasis žaidimo dalyvis – 29 metų padėjėjas-referentas Vilniaus universitete, žurnalistas laisvalaikiu ir Analitinės žurnalistikos magistrantūros studentas Andrius Nenėnas. Iš Utenos kilęs ir sostinėje gyvenantis vyras baigia rašyti disertaciją ir netrukus ją apsigins. Tačiau Andrius nėra „sausuolis“ moksliukas – jam patinka futbolas, automobilių ralis, kinas, fotografija ir, žinoma, protų mūšiai.

Kompanija įvairi, rimta, tad žaidimas taip pat bus įdomus ir netikėtas. Kaip sako jauniausias žaidimo dalyvis Vainius: „Laimi tas, kuris pralaimėjęs atsistoja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.