20 iš koto verčiančių garsenybių nusikalbėjimų

„Žodis – ne žvirblis“, – byloja lietuvių išmintis, tad neapgalvotai nuskambėję žodžiai gali sukelti ne tik pasišaipymų laviną, bet ir rimtą visuomeninį skandalą bei kainuoti darbo vietą.

20 iš koto verčiančių garsenybių nusikalbėjimų.<br>Lryto archyvo nuotr.
20 iš koto verčiančių garsenybių nusikalbėjimų.<br>Lryto archyvo nuotr.
B.Vėsaitė tapo internautų pašaipų objektu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Vėsaitė tapo internautų pašaipų objektu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis leptelėjo, kad valstybės įmonėms už 5 tūkstančių litų atlyginimą gali vadovauti tik kvailiai arba vagys. .<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis leptelėjo, kad valstybės įmonėms už 5 tūkstančių litų atlyginimą gali vadovauti tik kvailiai arba vagys. .<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Princas Philipas garsėja savo sparnuotomis frazėmis.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Princas Philipas garsėja savo sparnuotomis frazėmis.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Pasaulis kvatoja ir iš princas Charleso posakių.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Pasaulis kvatoja ir iš princas Charleso posakių.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Rūta Peršonytė

Jan 28, 2016, 7:39 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:46 PM

Sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė ketvirtadienio rytą interviu Žinių radijui pripažino nelegaliai davusi pinigų medikams už operaciją.

„Atvirai sakant, prieš penkerius ar šešerius metus aš ir vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė daryti operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta“, – teigė ministrė.

Šiuo metu specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vertina situaciją dėl vokelį medikui prieš kelerius metus davusios R. Šalaševičiūtės, sakė įstaigos direktorius Saulius Urbanavičius.

„Dabar vertiname tiesiog situaciją, vertiname visus turimus duomenis ir priimsime sprendimą“, – ketvirtadienį žurnalistams Prezidentūroje sakė STT vadovas.

Neatmetama, kad Sveikatos ministrei viešas pareiškimas apie kyšį gali pridaryti daug žalos, net kainuoti postą.

Paguodai pasakysime, jog R.Šalaševičiūtė ne pirmoji ir ne vienintelė, kuri ištarė audringas aistras visuomenėje sukėlusią frazę.   Ta proga pateikiame 20 Lietuvos ir užsienio garsenybių nusikalbėjimų. 

Lietuvių leptelėjimai

1. Politikė Birutė Vėsaitė pareiškė apie „Norfos“ prekybos tinklo bankrotą, pasirėmusi pardavėjos žodžiais apie užsidarančią parduotuvę.

2. Seimo narys Eligijus Masiulis išsakė mintį, kad valstybės įmonėms už 5 tūkstančių litų atlyginimą gali vadovauti tik kvailiai arba vagys.

3. Socialdemokratas Bronius Bradauskas bandė samprotauti apie tai, kad Lietuvos žydus per Holokaustą gelbėjusiems žmonėms pensijas turi mokėti ne Lietuva, o Izraelis.

4. “Mes asmeniškai negeriam“, – frazė iš istorinio Lino Kleizos interviu TV3 televizijai po 2007 metų Europos krepšinio čempionato tapo kultiniu juokeliu visoje Lietuvoje. 

5. Dar tebesigardžiuojama Seimo narės Dalios Teišerskytės itin nepoetiškais ir jau visai neliberaliais prisiminimais apie kelionę orlaiviu tarp unitazo ir panašiai dvokiančio juodaodžio bendrakeleivio.

6. Vienašališkai neigiamu požiūriu į Rusiją Lietuvos žiniasklaidą apkaltinęs ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas užminė mįslę: jis tiesiog nusišnekėjo, smarkios Kremliaus propagandos paveiktas, ar ėmė ieškoti naujų savo karjeros galimybių?

„Pas mus žiniasklaida ganėtinai vienpusiškai pateikia poziciją Rusijos atžvilgiu. Labai daug neigiamos ir nepakankamai yra šiek tiek balansuotos objektyvios nuomonės, – kalbėjo ambasadorius, kartu bandydamas menkinti Rusijos vaidmenį užpuolant Ukrainą. – Trūksta daugiau informacijos, mano nuomone, apie tai, kas vyksta pačioje Ukrainoje. Antras dalykas yra tai, kad, su visa pagarba, mes negalime visko suversti pačiai Maskvai dėl konflikto Ukrainoje. Trečia, mums reikėtų geriau suprasti visas problemas ir visumą tų iššūkių, su kuriais susidurs pati Ukraina. Ketvirta, su visa pagarba Ukrainai, mes negalime idealizuoti tos šalies perspektyvų ES atžvilgiu.“

7. Buvęs Seimo etikos sergėtojas Algimantas Salamakinas Liną Karalių ir Andrių Šedžių pasiuntė originalia kryptimi: „Eikit jūs abu ir apsimyžkit!“

8. Nuo chuliganų nukentėjęs dainininkas Eugenijus Ostapenko: „Jei mane kas būtų prievartavę, tai vieną vietą būtų skaudėję. Bet man neskaudėjo.“

9. “Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė: „Visada galvoju, ką dedu į burną.“

10. Vadybininkė Aida Žiliūtė: „Turiu širdyje keletą kiaušinių, manęs taip lengvai nepastumsi.“

Užsieniečių leptelėjimai

1. Žurnalistas Markas Holperinas pamiršo, kad yra televizijos kanalo MSNBC tiesioginiame eteryje ir į klausimą, ką mano apie paskutinį JAV prezidento Baracko Obamos pasirodymą, atsakė gana nesuvaldomai:

„Vakar jis pasirodė kaip tikras „p******s“ („kind of a dick“)“,– tėškė M. Holperinas, pamiršęs, kad jį girdi visa šalis.

Tą akimirką visa studija užgniaužė kvapą. Pamatęs siaubą vedėjų veiduose, žurnalistas suprato, kad „susimovė“ ir pabandė viską nuleisti juokais. Galiausiai jis ėmė atsiprašinėti „iš visos širdies“.

Televizijos kanalo MSNBC liko nepatenkinta „eksperto“ elgesiu, pavadindama jo išsišokimą „absoliučiai neprideramu ir neleistinu“. Žurnalistas buvo nušalintas nuo darbo tiesioginiame eteryje neapibrėžtam laiko tarpui.

2. Mėlynas kraujas neapsaugo nuo skandalų. Ne išimtis ir britų karališkoji šeima. Jeigu būtų nusišnekėjimų pasaulio pirmenybės, 89 metų princas Philipas būtų vienas iš didžiausių favoritų. Nuo 1947 metų, kai jis vedė karalienę Elizabeth II, princas nuolat kritikuojamas už savo specifinį humorą.

Vokietijos kanclerio Helmuto Kohlio viešas pasveikinimas žodžiais „Laba diena, pone Reicho kancleri“ priklauso prie švelniausių jo pasakymų.

Kardife vaikams iš kurčiųjų asociacijos, stovėjusiems netoli Karibų būgnų muziką atliekančios grupės, filmuojant televizijos kameroms, princas pasakė: „Jūs taip arti šitos muzikos stovite, kad nenuostabu, jog esate kurti“.

Lankydamasis Kinijoje, britų studentus jis įspėjo: „Jeigu ilgiau čia liksite, jūsų akys susiaurės“.

Tėviškai rūpestingai princas reagavo ir į studentus, grįžusius iš Papua Naujosios Gvinėjos. „Jums pasisekė, kad jūsų nesuvalgė“, – susižavėjęs pasakė jis.

3. Savo tėvo Philipo pėdomis žengia ir princas Charlesas. Vykstant princo Charleso ir Dianos santuokos karui, buvo paviešinta nemažai intymių karališkosios šeimos smulkmenų. 1993 metais buvo paskelbtas Didžiosios Britanijos sosto įpėdinio ir jo tuomet dar meilužės Camillos Parker Bowles 1989 metų telefono pokalbis. Charlesas išsakė savo slapčiausią troškimą: jis norėtų būti Camillos tamponu.

4. Carlas Everettas (buvęs MLB beisbolininkas) mano, kad dinozaurai neegzistavo: „Dievas sukūrė saulę, žvaigždes, rojų ir žemę. Tuomet jis sukūrė Adomą ir Ievą. Biblijoje nerašoma apie dinozaurus. Negali sakyti, kad dinozaurai egzistuoja, jei niekas jų nematė, juk Adomą ir Ievą kažkas visgi matė.“

5. Buvęs futbolininkas Davidas Beckhamas taip kalbėjo apie sūnaus krikštynas: „Žinoma, noriu, kad Brooklynas būtų pakrikštytas. Tik dar nežinome, kokią religiją pasirinkti.“

6. Dennisas Rodmanas (buvęs NBA krepšininkas) Apie komandos „chemiją“: „Chemija – tai dalykas, kurį mokaisi mokykloje arba universitete. Ji padeda suprasti, kad du plius du yra dešimt ir panašiai.“

7. „Aš manau, jog homoseksualų santuokos turėtų būti tarp vyro ir moters“ – skėlė 67-erių metų aktorius, režisierius, kultūristas ir nemenką karjerą padaręs politikas Arnoldas Schwarzeneggeris. Frazė pasaulį ir supykdė, ir pralinksmino.

8.  “Aš niekada neturėjau noro aplankyti Japoniją. Vien todėl, kad nekenčiu žuvies. O aš žinau, jog tai labai populiaru Afrikoje“. Didžioji dalis garsiosios atlikėjos Britney Spears citatos turi prasmę, tačiau atskleidė, jog moteris visiškai nesigaudo geografijoje. Įdomu tik, kaip jai sekasi susigaudyti pasaulinių turų metu.

9. „Aš negaliu prisiminti visų klubų, kuriuose lankomės, pavadinimų“. Dabar ši citata atrodo visiškai nekvaila ir nejuokinga, tačiau garsus krepšininkas Shaquille’as O’Nea’las pateikė tokį atsakymą, kai žurnalistas paklausė, ar jis vizito Graikijoje metu lankėsi Panteone. Panašu, jog krepšininkas kelionės metu tikrai neturėjo laiko pasidomėti šalimi, kultūra ar jos istorija.

10. Jonathanas Bernieris (NHL vartininkas). Apie Pietų Afrikos Respublikos prezidentą Nelsoną Mandelą: „Jis vienas garsiausių visų laikų pasaulio sportininkų. Kiekvienas ledo ritulininkas jį žino. Nelsonas buvo pavyzdys visiems tiek ant ledo, tiek už jo ribų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.