Garsus medikas R. Kėvalas pratrūko: „Tėvai vaikus muša mirtinai“

„Siaubą kelią tai, kad visuomenė tampa abejinga smurtui, baisioms istorijoms. Net žiniasklaida nebereaguoja į sumuštus vaikus. Reikia vis siaubingesnio vaizdo, kad reaguotų“, – įsitikinęs Kauno vaikų ligų klinikų vadovas Rimantas Kėvalas.

Rimantas Kėvalas – KMUK Vaikų ligų klinikos ir Intensyviosios terapijos skyriaus vadovas.<br>Lryto archyvo nuotr.
Rimantas Kėvalas – KMUK Vaikų ligų klinikos ir Intensyviosios terapijos skyriaus vadovas.<br>Lryto archyvo nuotr.
Garsus medikas pratrūko dėl smurto prieš vaikus.<br>Organizatorių nuotr.
Garsus medikas pratrūko dėl smurto prieš vaikus.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 10:20 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:25 AM

Laidoje „Valanda su Rūta“ garsus medikas sunkiai tvardė emocijas. Gydytojas studijoje pademonstravo kraupias paties darytas nuotraukas, kuriose – tėvų sumušti vaikai.

„Vieną kūdikį tėvai sumušė taip, kad visas kūnelis buvo nusėtas mėlynėmis... Kitą pas mus pateko leisgyvis... Tąkart išgydėme, tačiau jis buvo grąžintas į šeimą. Po pusės metų jį vėl sumušė, tik, deja, padėti jau buvo neįmanoma. Vaikas mirė...“ – pasakojo R.Kėvalas. Kauno vaikų ligų klinikų vadovas prisiminė ir atvejį, kai mama savo mažylę žalojo specialiai.

„Kartais tėvai taip elgiasi siekdami sužaloti vaiką taip, kad vėliau gautų vaiko invalidumo išmoką...“ – pasakojo medikas.

Tokių ir dar sunkiau biologinių tėvų sužalotų vaikų, mediko skaičiavimais, vien į jo įstaigą per metus patenka apie 10.

„Galime tik įsivaizduoti, kiek tokių atvejų būna kitose įstaigose, o kiek sumuštų vaikų apskritai nepatenka pas medikus...“ – teigė R.Kėvalas.

Gydytojas teigė pasidomėjęs, kuo pasibaigė net 16-os sumuštų ir į jo rankas patekusių vaikų istorijos.

„Visi vaikai grįžo pas tėvus, kurie juos sumušė, sužalojo, o dauguma tėvų taip ir liko nenubausti...“ – pasakojo R.Kėvalas.

Ne mažiau nustebino ir kita laidos dalyvė, renginių organizavimo įmonės „Menai ir renginiai“ vadovė Erika Purauskytė. Moteris papasakos vaikystėje kentusi ne tik dviejų patėvių, bet ir mamos smurtą.

„Patėvis nėščią mano mamą daužydavo taip, kad ji skraidydavo po visą butą. Buvau mušama ir aš – ne kartą mane suspardė, tampė už plaukų per visą butą...“ – pasakojo E.Purauskytė.

Laidoje mergina kreipėsi į visas motinas, auginančias vaikus ir gyvenančias su smurtautojais.

„Moterys, kurios gyvena su smurtautoju ir leidžia mušti savo vaikus, yra bendrininkės. Jos ne mažiau kaltos nei smurtautojas ir taip pat turėtų būti baudžiamos...“ – įsitikinusi E.Purauskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.