R. Valiukaitė ir R. Cicėnas atskleidė, kodėl neketina tuoktis

Po vienu stogu gyvenantys aktoriai Rimantė Valiukaitė (45 m.) ir Ramūnas Cicėnas (35 m.) į filmavimo aikštelę neretai vyksta kartu. Režisieriai juos abu nori matyti savo filmuose. Naujoje kino juostoje „Patriotai“ Rimantė ir Ramūnas vaidina vyrą ir žmoną.

Žiūrovai įpratę R.Valiukaitę matyti įkūnijančią stiprias moteris, o R.Cicėną – naivius vyrus.<br>T.Bauro nuotr.
Žiūrovai įpratę R.Valiukaitę matyti įkūnijančią stiprias moteris, o R.Cicėną – naivius vyrus.<br>T.Bauro nuotr.
„Patriotuose“ R.Valiukaitės, R.Cicėno ir Arūno Sakalausko herojai patenka į neįprastas situacijas.<br>V.Venslovaičio nuotr.
„Patriotuose“ R.Valiukaitės, R.Cicėno ir Arūno Sakalausko herojai patenka į neįprastas situacijas.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Žiūrovai įpratę R.Valiukaitę matyti įkūnijančią stiprias moteris, o R.Cicėną – naivius vyrus.<br>I.Boiko nuotr.
Žiūrovai įpratę R.Valiukaitę matyti įkūnijančią stiprias moteris, o R.Cicėną – naivius vyrus.<br>I.Boiko nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Filmo „Patriotai“ scena.<br>V.Venslovaičio nuotr.
Aktorių šuo Boris taip pat yra filmavęsis.<br>„Facebook“ nuotr.
Aktorių šuo Boris taip pat yra filmavęsis.<br>„Facebook“ nuotr.
Aktorių šuo Boris taip pat yra filmavęsis.<br>„Facebook“ nuotr.
Aktorių šuo Boris taip pat yra filmavęsis.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

Jan 30, 2016, 6:02 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:16 PM

Įtikinamai sutuoktinių paveikslus filme kuriantys aktoriai beveik prieš dvejus metus dėl vieno internetinio pokšto buvo paskelbti vyru ir žmona, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Šio statuso jie negali nusikratyti iki šiol, tačiau teigia neketinantys įforminti santykių.

– 2014 metų kovo 5 dieną interneto portaluose pasirodė žinia apie jūsų vestuves.

Rimantė: Iki šiol tai labai juokinga. Feisbuke buvo paleista antis, nekaltas pakvailiojimas. Jis tris minutes sklandė socialinėje erdvėje.

Ramūnas juokais parašė, kad susituokėme. Aš pamačiau jo pokštą ir liepiau ištrinti.

Jau kitą dieną visur buvo paskelbta, kad mes susituokėme. Na, nepuolėme to neigti, nes būtų buvę dar kvailiau. Juk kiekvienam sveikinančiam neatrašysi ir nepaaiškinsi, kad tai tik nekaltas pokštas vienas kitam.

O dabar net „Vikipedijoje“ parašyta, kad mano sutuoktinis yra Ramūnas Cicėnas, o aš jo žmona.

– Gal pagalvojate ir apie tikras vestuves?

Rimantė: Ne. O kam? Na, ką šiais laikais tas statusas suteiks? Nematau prasmės. Jei būtume jauni ir apie vaikus galvotume, tuomet kas kita.

– Grįžkime prie jūsų įkūnijamų sutuoktinių komedijoje „Patriotai“. Ar lengviau šeiminius santykius vaidinti su artimu žmogumi, ar su svetimu?

Rimantė: Man lengviau su artimu. Šalia filmavimosi yra laisvalaikis – lauki scenos, ruošiesi. Laisvu metu smagu, kai esi su artimu žmogumi, draugais ar pažįstamais. Tačiau vos tik įsijungia kameros, atsiduodi darbui ir tuo metu neegzistuoja jokie ryšiai.

Ramūnas: Nepasakyčiau, kad yra didelis skirtumas. Jei su žmogumi susikalbi, tuomet vienas malonumas kartu dirbti, nekyla jokių problemų.

– Patrioto Napaleono vaidmenį atliekančiam Ramūnui ant plikos galvos buvo priklijuota ir ant šono užglostyta plaukų sruoga, kurią vėjas komiškai taršo į visas puses. Berniukų choro vadovę Liubą vaidinanti Rimantė filmavimo aikštelėje buvo užsidėjusi senamadišką, pečius siekiantį rudų plaukų peruką ir priminė rūpestingą pedagogę. Vien žiūrint į jus ekrane norėjosi šypsotis. Ar toks įvaizdis padėjo įsijausti į vaidmenis?

Rimantė: Čia stilistas Kęstas Rimdžius, kuris yra filmo dailininkas, viską sugalvojo.

Ramūnas: Tiesą sakant, net nežiūrėjau, kaip atrodau. Nesu iš tų, kurie mėgsta save stebėti iš šalies. Žinau, kad atrodžiau negražiai. Ir viskas.

– Ar nežeidžia, kad jūsų herojui klijuoja naivaus, kvailoko, nelabai išvaizdaus vyro etiketę?

Ramūnas: Nepasakyčiau, kad patriotas Napaleonas kvailokas. O šiaip tokios etiketės manęs nežeidžia ir kodėl turėtų? Aš visiškai netrokštu būti iščiustytas gražuolis.

Rimantė: Manau, aktoriui daug įdomiau įsikūnyti į negražų, baisoką herojų. Aš nesusidūriau su aktoriumi, kuris norėtų būti tik gražus.

– Kai vaidinate kartu, jums, Ramūnai, dažniau tenka apgauto, naivoko vyro vaidmuo, o Rimantės herojės būna valdingos, gudrios, kišenėje neieškančios žodžio.

Rimantė: Gal dėl šių klišių mus ir kviečia kartu filmuotis. Pavyzdžiui, juokinga vien tai, kad aš už Ramūną aukštesnė. Vis dėlto „Patriotuose“ Liuba nėra iš tų, kuri vadovauja Napaleonui. Aš jos suktybių stengiausi neakcentuoti. Norėjau parodyti Liubą kaip per daug atsidavusią motiną. Kartais dėl tokios perdėtos meilės tokios motinos atrodo nenormalios.

– Ar kuriant filmą pavykdavo neparsinešti vaidmens į namus?

Rimantė: Vos baigdavome filmuotis, iškart grįždavome į realybę.

Ramūnas: Yra laikas darbui, o paskui – kiti užsiėmimai. Jei kildavo kokia mintis ar idėja, ją atsargiai išsakydavau aikštelėje.

Rimantė: Išsakyti pastabas ir pageidavimus stengiamės subtiliai, nes vienas į situaciją žiūri vienaip, kitas kitaip. Savo pasiūlymais gali ir pakenkti. Dažniausiai samprotavimus pasilaikome sau. O jei ir išsakome nuomonę, tai su humoru.

– Ar niekada nepavargstate vienas nuo kito emociškai? Juk kartu esate ir darbe, ir namuose.

Rimantė: Gal ir susidaro įspūdis, kad mes visą laiką kartu, bet taip nėra. Šiuo metu Ramūnas daug repetuoja teatre, sausio 30 dieną įvyks jo režisuojamos muzikinės komedijos „Angliškas detektyvas“ premjera. Mes tik viename spektaklyje vaidiname kartu. Kol kas nėra noro vienam nuo kito pabėgti. Laisvalaikį leidžiame kartu.

Ramūnas: „Patriotuose“ mes kartu tik kokias keturias pamainas filmavomės.

– Rimante, žiūrint į jūsų nuotraukas feisbuke galima pamanyti, kad esate ne aktorė, o kinologė arba gyvūnų prieglaudos darbuotoja. Ten nėra nuotraukų iš spektaklių, filmų, tačiau daugybė fotografijų su keturkojais.

Rimantė: Turime du šunis. Parodinis Lietuvos jaunimo čempionas Boris ir prieglaudinis Zavisulas.

Aš labai myliu gyvūnus. Boris yra Cane Corso veislės. Zavisulą iš „Grindos“ gyvybės vagonėlio pasiėmė mano duktė Morta.

Paskui jis apsigyveno pas mane. Aš patenkinta, labai mielas šuo. Skatinu visus paimti augintinį iš prieglaudos ir taip išsaugoti gyvybę. Socialiniuose tinkluose dalijuosi informacija apie namų ieškančius keturkojus. Gal kas nors ras savo būsimą draugą.

– Užsiminėte, kad filmuojant šunys galėjo būti su jumis.

Rimantė: Kai filmavomės „Patriotuose“, penktą ryto išvažiuodavome iš namų, o grįždavome naktį. Šunys negali tiek ilgai likti vieni. Todėl buvo nuostabu, kad galėjome ir juos įsisodinti į mašiną. Filmavimas vyko erdvioje sodyboje, keturkojai galėjo į valias lakstyti.

– Gal kuris nors augintinis gavo progą pavaidinti filme?

Rimantė: Ne, filme jie buvo nereikalingi.

Ramūnas: Boris filmavosi reklamoje, kuri bus rodoma užsienyje. Jis reklamavo lyg draudimą, lyg apsaugos tarnybą. Reklamai buvo ieškomas grėsmingas šuo. Režisierius pasakė, kad nežino, ar yra baisesnis šuo už mūsų Borį. Jis jo labai bijo.

Rimantė: Borio charakteris nuostabus. Tai mieliausias gyvūnas pasaulyje, tačiau nesuvokia, koks jis didelis. Šuo sveria 66 kilogramus, o bėgdamas skleidžia garsus, panašius į šerno. Jis raumeningas, juodas, didele galva. Vienu žodžiu, išoriškai baisus kaip šėtonas.

– Kurį iš jūsų labiau myli Boris?

Ramūnas: Jis prie Rimantės labiau prisirišęs. Ji į dresūros pamokas vedžioja ir šiaip daugiau leidžia laiko kartu. Taip pat daugiau nuolaidžiauja.

Rimantė: Boris šiek tiek prisibijo Ramūno, kartais atbėga pas mane kaip pas mamą pasiguosti, prisiglaudžia, kad apginčiau.

– Rūpinatės ne tik savo augintiniais. Turite dar vieną svarbią misiją – esate močiutė.

Rimantė: Po mėnesio būsiu dviguba močiutė. Mano duktė Morta laukiasi antro vaikelio. Galiu užtikrinti, kad jausmas būti močiute yra fantastiškas. Nesitikėjau, kad taip gali būti. Turiu nuostabų trimetį anūką Morkų.

– Ar skiriasi išgyvenimai prisimenant, kaip augo jūsų duktė, ir dabar matant, kaip stiebiasi anūkas?

Rimantė: Kad jau ir neprisimenu, kokia buvau jauna mama. Seniai tai buvo. Esminis skirtumas tas, kad dabar iš manęs reikalaujama mažiau atsakomybės, dukters šeima gyvena atskirai, kai turiu laiko, nuvažiuoju į svečius, padedu prižiūrėti Morkų. Iš manęs anūkui reikia tik meilės ir dėmesio.

– Jūsų duktė Morta – būsima dizainerė, tapusi jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ laureate. Šiuo metu ji rengia kolekciją „Mados infekcijai“. Gal dalijasi su jumis stiliaus patarimais ar rūpinasi įvaizdžiu?

Rimantė: Net nekalbame apie tai. Kaip kas nori, taip tas rengiasi.

– Kuris iš jūsų daugiau dėmesio skiriate buičiai, maisto ruošimui?

Rimantė: Ramūnas labiau tvarkosi, pastaruoju metu net valgį ruošia dažniau.

Ramūnas: Kas užsimano paruošti valgyti, tas ir ruošia. Jei niekas neužsimano, užsisakome maisto iš restorano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.