„Auksinio proto“ mūšyje – karo veteranai

„Kare kaip kare“, – byloja posakis, o protų karas taip pat yra karas ir, jei jame dalyvauja nors vienas karys, mūšis tampa itin įdomus. Taip nutiko ir „Auksiniame prote“, kuriame į intelektinį mūšį stojo atsargos kapitonas.

„Auksinio proto“ mūšyje – karo veteranai.
„Auksinio proto“ mūšyje – karo veteranai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-02 11:19, atnaujinta 2017-06-09 12:38

„Esu atsargos kapitonas – Lietuvos kariuomenėje tarnavau 17 metų, nuo pat 1990-ųjų. Teko tarnauti ir taikos palaikymo misijoje Kosove“, – prisistatė Iš Akmenės į „Auksinį protą“ žaisti atvykęs Ventos regioninio parko direktorius Andrius Almanis.

Gimęs tolimame Altajaus krašte, kur gyveno ir dirbo jo tėvas – gamtininkas ir prozininkas Vytautas Almanis, Andrius taip pat baigė gamtos mokslus ir gyvenimą skyrė gamtai. A.Almanis yra parašęs apsakymų ir poezijos knygų, pjesių vaikams ir jaunimui.

Paskutinėje knygoje „Ventos legendos“ A.Almanis tyrinėja ir pristato Ventos regioniniame parke esančias vietoves, pasakoja legendas ir padavimus. Andrius – politikas, Akmenės rajono savivaldybės narys, aktyvus visuomenininkas – jis vaidina Akmenės mėgėjų teatre, aktyviai žaidžia protmūšius, domisi istorija, literatūra, teatru, tad į grėsmingą karį nė kiek nepanašus.

Beje, iš Ventos į „Auksinį protą“ atvyko net du žaidėjai. 31 metų verslininkas Martynas Nicius, kuris taip pat kaip ir A.Almanis dalyvauja politikoje – antrą kadenciją Martynas yra Akmenės rajono savivaldybės tarybos narys. Net ir pomėgiai abiejų vyrų panašūs – ne tik politika, bet ir istorija, kelionės ir, žinoma, protų kovos.

Mažuose miesteliuose „Auksinio proto“ komandų daugėja. Iš Žaslių į „Auksinį protą“ žaisti atvykusi 51 metų mokytoja Laimutė Dekienė teigia, kad viename mažiausių Lietuvos miestelių, kuriame yra vos 700 gyventojų, kas savaitę protų mūšiuose žaidžia 4 komandos. „Tikuosi, kad po šios laidos komandų tik daugės ir Žasliai bus tas miestelis, kurio daugiau kaip 10 proc. gyventojų žaidžia protmūšiuose!“ – palinkėjo LRT „Auksinio proto“ vedėjas Andrius Tapinas.

Lina Butkevičiūtė – taip pat ne iš didmiesčio. 26 metų mergina – bibliotekininkė iš Palangos. Anot Linos, kurorte dabar ilgus rudens ir žiemos vakarus smagiai leidžia ir intelektinėse kovose kaunasi apie 8–9 komandas.

51 metų buhalterė iš Panevėžio Rita Mikulskė mėgsta gamtą, grybauti, žvejoti. „Beveik visą laisvalaikį praleidžiu gamtoje, todėl ją saugoju ir tausoju, mes abu su vyru tai darome drauge“, – sako romantiška moteris, kartais kurianti eilėraščius.

Tarp visų „Auksinio proto“ debiutantų – dar vienas veteranas, tik šįkart ne karo, o protų mūšių. 34 metų gydytojas, Vilniaus universiteto dėstytojas Laurynas Rimševičius „Auksiniame prote“ – jau trečią kartą. „Ir kaip jums sekėsi pirmuosius du kartus?“ – pasidomėjo Arūnas Valinskas. „Stabiliai tvarkingai, – nusijuokė Laurynas. – Pirmą kartą iškritau po pirmojo etapo, antrąkart – po antrojo. Šįkart turiu vilties pasiekti trečiąjį etapą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.