Po sprendimo Darbo partijos byloje Seimo nariai gailisi nevogę

Po Lietuvos apeliacinio teismo sprendimo, kuris pakeitė realią laisvės atėmimo bausmę į menkas pinigines baudas Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui bei jo bendrapartiečius, Seimo nariai sakė, kad po tokios pabaigos darosi apmaudu, kad tiek metų gyventa skaidriai ir neliečiant biudžeto lėšų.

Naglis Puteikis (kairėje) ir Kęstutis Masiulis.<br>LR archyvo nuotr.
Naglis Puteikis (kairėje) ir Kęstutis Masiulis.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-08 11:24, atnaujinta 2017-06-08 20:25

Naglis Puteikis džiaugėsi, kad už bet kokius nusikaltimus Lietuvoje niekas stipriai nebaudžia: „Tai gal kartu padarom kokią partiją, panaudojam turtingą kelių partijų patirtį, prasukam porą gerų reikalų. Baudos nedidelės, į kalėjimą nesodina, o ir partijų neišvaiko, čia svarbiausia, kad partijos neišvaiko“.

N.Puteikis KK2 žurnalistams sakė išvengti atsakomybės tikrai nebūtų sunku: „Aš įkurčiau partiją PP – „Pensijų padidinimo“, jūs (žurnalistui) įkurtumėte kokią savo SMS – Seimo mažinimo sąjūdį. Būtų dvi partijos, mes darytume „makles“, o kai mus pagautų – mes susijungtume, nes kaip Apeliacinis teismas skelbia, kad jeigu partija pakeitė pavadinimą, tai vadinasi, ji išvengia atsakomybės. Tai mes pasinaudodami šiuo precedentu galėtume čia pakankamai plačiai prasieiti“.

„Aš irgi pradedu gailėtis, kad iki šiol nevogiau, nes atrodo, kad čia nėra absoliučiai jokio pavojaus“, – žurnalistams sakė Kęstutis Masiulis.

„Aš gavau tą juodąją buhalteriją, kurią turėjo teisėjai, kurią turėjo STT. Viena įmonė sumoka 5 proc. nuo kelių milijonų, kita įmonė sumoka 5 proc. nuo kelių milijonų, penkta, dešimta, dvidešimta įmonė... Viena įmonė sumokėjo, bet negavo valstybinio užsakymo, paramos, tai jai grąžinami pinigai. Viskas taip labai sąžiningai ir tvarkingai sudėliota. Tai aš stebiuosi, nes tokį žmogų tai tikrai reikia bausti ir labai stipriai bausti“, – apie matytus dokumentus kalbėjo Seimo narys.

Teismo metu nustatyta, kad iš viso juodojoje buhalterijoje neapskaityti buvo 24 milijonai litų, o už tai partijos įkūrėjas nubaustas 6800 eurų bauda, Vytautas Gapšys – 3600 eurų bauda, o Darbo partijos buhalterė – 5700 eurų bauda.

„Tai atrodo labai keista ir netgi juokinga, kai už tą pačią veiklą vienos instancijos teismas skiria 4 metus realaus laisvės atėmimo, o kitos instancijos teismas skiria 6500 eurų“, – apie teismo sprendimą sakė Andrius Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.