Kokia vyriausios Seimo narės sveikatos paslaptis?

Vyriausiai Seimo narei Vidai Marijai Čigriejienei – 79 metai, tačiau moteris jaučiasi sveika, kiekvieną dieną sportuoja ir sveikai maitinasi. Seimo narė sakė, kad jai 4 metus teko praleisti tremtyje – Altajaus krašte, kur buvo ištremta kartu su savo mama ir sese.

79-erių Vidos Marijos Čigriejienės sveikatos paslaptis – sportas kiekvieną dieną ir sveikas maistas.<br>Lryto archyvo nuotr.
79-erių Vidos Marijos Čigriejienės sveikatos paslaptis – sportas kiekvieną dieną ir sveikas maistas.<br>Lryto archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 10:52 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:58 PM

„Prisimenu, mama turėjo auksinį laikroduką, daugiau nieko neturėjo ir tą laikroduką ji pardavė rusei ir už tai gavo kibirą bulvių, kurias mes pasisodinome. Ir mūsų visas maistas per dieną buvo 2–3 bulvės, daugiau nieko. Mes gyvenome taigoje, ten uogų parinkdavome, man dabar keista, kad rizikingos šeimos neturi įgūdžių – paimti lopetą ir susikasti. Pažiūrėkite, kaip atrodo jų namai, ūkiai, daržo aš niekur nemačiau“, – kalbėjo V.M.Čigriejienė.

Vida gali būti pavyzdys ne vienam jaunam žmogui, nors moteriai greit aštuoniasdešimt, bet ji kiekvieną dieną sportuoja: „Sportinę formą palaikau, truputį palakstau laiptais Seime, ne liftais. Visur einu pėsčiomis. Į visas parduotuves nevažiuoju automobiliu, stengiuosi kur galima eiti pėsčiomis. Tai yra sveikas gyvenimo būdas.“

Kitas Vidos sveikatos šaltinis – maistas. Moteris valgo daug daržovių ir žuvį: „Nepiktnaudžiauju, nerūkau, negeriu. Negaliu sakyti, kad esu abstinentė, išgeriu šampano taurę ar raudono vyno. O valgau daržovių daug, mėsą neypatingai, nelabai mėgstu mėsos patiekalų. Nevalgau didelių porcijų ir po 18 valandos taip pat nevalgau“.

Daug kas nežino, tačiau Seimo narė V.M.Čigriejienė, dirbdama ginekologe, šį pasaulį išvysti padėjo ne vienam šimtui mažylių, o už tai gydytoja senais laikais sulaukdavo net pačių keisčiausių dovanų, moterys net siūlydavo nupirksiančios karvę.

„Žinot, atsidėkodavo, atsidėkodavo visam skyriui, tai saldainių dėžutė ar kavos pakelis, tai reiškia visam kolektyvui pagarba. Aš čia nemanau, kad yra koks nors nusižengimas nei šiais laikais, nei kitais. Atnešdavo ir gėlių puokštę“, – apie darbą pasakojo Seimo narė.

Vida prisimena, kad žmonių dovanotus saldainius, dešras ir kitas gėrybes veždavo į Maskvą, kad gautų finansavimą ligoninės gimdymo skyriui.

„Tada mūsų akušerijos ginekologijos klinika buvo pirmaujanti tuometinėje Tarybų Sąjungoje. Ir Europoje mes neatsilikom naujais prietaisais, ir naujais tyrimo metodais. Ne paslaptis, kad į Maskva važiuodavome su „čemodanais“ ir viską pasiekdavome, ką norėdavome“, – laidoje KK2 kalbėjo V.M.Čigriejienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.