Antrininkai A. Unikauskas ir S. Žirgulis panašūs ne tik išvaizda

Tokie patys pomėgiai ir svajonės. Antrininkais aplinkinių vadinami žmonės dažnai būna panašūs ne vien išvaizda, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Gydytoją A.Unikauską (kairėje) ir skulptorių S.Žirgulį supainioti nesunku.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gydytoją A.Unikauską (kairėje) ir skulptorių S.Žirgulį supainioti nesunku.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Unikauskas (kairėje) ir S.Žirgulis daugybę metų gyvena Kaune ir vienas apie kitą nemažai girdėjo.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Unikauskas (kairėje) ir S.Žirgulis daugybę metų gyvena Kaune ir vienas apie kitą nemažai girdėjo.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Unikauskas (kairėje) nustebo sužinojęs, kad S.Žirgulis už jį vyresnis daugiau nei dešimtmečiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Unikauskas (kairėje) nustebo sužinojęs, kad S.Žirgulis už jį vyresnis daugiau nei dešimtmečiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Unikauskas (kairėje) ir S.Žirgulis – profesoriai.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Unikauskas (kairėje) ir S.Žirgulis – profesoriai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2016-02-15 16:58, atnaujinta 2017-06-07 23:56

Laidos „Klauskite daktaro“ (LRT televizija) vienas vedėjų gydytojas Alvydas Unikauskas (59 m.) ir stulbinamai į jį panašus skulptorius Stasys Žirgulis (72 m.) – profesoriai.

Kadaise abu laisvalaikiu žaidė šachmatais. Be to, S.Žirgulis jaunystėje svajojo tapti mediku.

Gydytoją A.Unikauską ir skulptorių S.Žirgulį supainioti nesunku. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius ir Vilniaus dailės akademijos profesorius stebėtinai panašūs: beveik to paties ūgio, tvirto kūno sudėjimo, žilstelėjusių trumpų plaukų, abu nešioja akinius. Jų balso tembras ir kalbėjimo maniera taip pat panašūs.

Abu vyrai daugybę metų gyvena Kaune ir vienas apie kitą nemažai girdėjo, tačiau iki šiol nebuvo susitikę.

Juos supažindinau, kai prieš kelias dienas su menininku nuvykome į vieną iš Kauno ligoninių, kur dirba iš televizijos ekranų puikiai pažįstamas medikas. Tarp antrininkų netruko užsimegzti nuotaikingas pokalbis.

„Apie skulptorių S.Žirgulį, žinoma, žinojau. Dėl panašumo buvau keletą kartų juo palaikytas. Ne taip seniai prieš pat laidos „Klauskite daktaro“ filmavimą studijoje prie manęs priėjo nepažįstamas vyras ir puolė sveikintis. Kai pasakiau, kad mane su kažkuo supainiojo, paklausė, ar nesu S.Žirgulis“, – pasakojo A.Unikauskas.

Skulptorius teigė, kad jo panašumą su mediku pirmoji prieš porą metų įžvelgė žmona Birutė – tuomet A.Unikausko ir Justino Jankevičiaus vedama laida kiek kitokiu pavadinimu – „Kvieskite daktarą“ buvo rodoma per TV3. Ilgainiui apie panašumą garsiai pradėjo kalbėti ir bičiuliai.

„Jiems sakiau, kad ekrane vienas dalykas, o gyva natūra – kitas. Vis dėlto pamatęs jus kaip skulptorius galiu pasakyti, kad mūsų panaši akių ir veido forma. Žinoma, jūs esate jaunesnis ir gražesnis, nosis – intelektualesnė, man žandenas užsiauginti reikėtų“, – juokdamasis kalbėjo skulptorius.

A.Unikauskas nustebo sužinojęs, kad S.Žirgulis už jį vyresnis daugiau nei dešimtmečiu, ir atsakė ne mažiau šmaikščiai: „Nemanau, kad aš taip atrodysiu, jeigu tiek sulauksiu.“

S.Žirgulis neslėpė jaunystėje svajojęs tapti mediku arba chemiku. Skulptorius puikiai išmano anatomiją, šią discipliną daugybę metų dėstė meno studentams.

Per šį susitikimą vyrai išsiaiškino, kad jaunystėje abu itin mėgo sportą ir laisvalaikiu žaidė šachmatais. Jie vienas kitam papasakojo ir apie savo šeimą.

S.Žirgulis minėjo, kad turi sūnų ir keturis anūkus. Tris atžalas išauginęs A.Unikauskas pasidžiaugė, kad netrukus pasaulį išvys aštuntas jo anūkas.

Pratęsti pažinties S.Žirgulis pakvietė A.Unikauską į savo studiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?