Kam priklauso skandalingasis Vijūnėlės dvaras Druskininkuose?

Narpliojant skandalingojo „Vijūnėlės“ dvaro Druskininkuose dokumentus aiškėja daugiau intriguojančių detalių. Pasirodo, kad dvaras kažkada priklausė paprastam apsaugos darbuotojui iš Alytaus Romui Baranauskui.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 5:10 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:56 PM

Kaip paprastas žmogus sugebėjo tokius turtus susikrauti?

„Tada paaiškėjo, kad tas Romas yra kažkoks apsaugininkas. Natūralu, kad kyla klausimas, ar čia „Teleloto“ išlošė milijoną toks žmogus ir tiesiog investuoja, ar kaip čia yra? Tokį dvarą ne bet kas gali pradėti ir tuo labiau taip greitai statyti“, – pirmadienio vakarą LNK laidoje KK2 – žurnalistė kalbės žurnalistė Vilma Matusevičiūtė–Danauskienė .

Druskininkiečiai stebėjosi, iš kur atsirado toks eilinis apsauginis.

„Dalis tų savininkų, kurie pirkėjai–pardavėjai, galėjo neturėti lėšų arba negalėtų pagrįsti jų teisėto įsigijimo. Man kažkodėl atrodo, kad būtent apie poną Baranauską tai gali būti. Aš tikrai džiaugčiausi, kad ponas Baranauskas iš tiesų galėjo turėti ir iškilo tos statybos iš jo teisėtai įsigytų ir uždirbtų lėšų“, – teigė V.Danauskienė.

Tačiau vis labiau į viešumą kylant skandalui dėl nelegalių statybų, apsaugininkas Baranauskas „Vijūnėlės“ dvarą pardavė už 600 000 litų, o naujuoju dvaro šeimininku tapo verslininkas iš Kauno Žilvinas Povilonis.

„Aš net neabejoju, kad dabar tuos 600 000 litų, kuriuos jis gavo grynais, ponas Baranauskas be abejo turi deklaruoti ir juos parodyti, ir nuo jų sumokėti mokesčius. Jeigu darytume tokią prielaidą, kad tai buvo fiktyvus sandoris, tai nežinau, ar ponas Baranauskas sutiktų sumokėti mokesčius valstybei nuo gautų galimai 600 000 litų, nes tai nėra maži pinigai. Ir iš apsaugininko atlyginimo...“, – svarstė žurnalistė.

Tačiau toliau istorija rutuliojosi dar įdomiau – pasirodo, kad meras Ričardas Malinauskas mokėdavo statybininkams už darbus.

„Jeigu meras sako, kad jis mokėdavo darbininkams, kad jis mokėjo paprašytas pono Povilonio, tai reikia suprasti, kad jis mokėjo Povilonio pinigus. Džiugu, kad meras be visų tų pareigų, kurias jis tiesiogines turi kaip Druskininkų meras, kaip asociacijos savivaldybių prezidentas, kaip žmogus, kuris iš tiesų labai užimtas ir turintis ką veikti, dar randa laiko... Paplokime merui už tai, kad jisai draugiškas, paslaugus, tokį kaimyną norėčiau turėti“, – laidoje KK2 kalbės Druskininkų skandalų istorijas aprašinėjanti žurnalistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.