Ko dėl šviežumo leidžiama į vištieną ir kaip to atsikratyti

Suglebusi mėsa akimirksniu tampa iš pažiūros šviežia ir puikios išvaizdos. Mitybos specialistai sako, kad ši procedūra – cheminė intervencija, kurios tikslas – padaryti, kad produktas atrodytų tinkamas vartojimui.

„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-15 17:17, atnaujinta 2017-06-07 23:56

KK2 žurnalistai išsiaiškino, kad toks būdas – galimai legalus, kuris oficialiai naudojamas Amerikoje ir Europoje. Į parduodamas vištas purškiamas didelio druskingumo serumas iš vandens ir jūrinių žolių.

Skysčio leistinos normos – iki trijų gramų vienam vištienos kilogramui. Stebuklingas skystis suriša vandenis, kad prekystalyje gulinti višta neišdžiūtų.

Jungtinėse Amerikos Valstijose kilo diskusija, ar šį skystį galima naudoti maisto pramojėje, kadangi naujausi mokslininkų surinkti duomenys atskleidžia, kad jis gali pažeisti širdies veiklą.

Mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė sako, kad į vištas gali būti leidžiamos ir kenksmingesnės medžiagos siekiant padidinti pardavimus ir kad višta kuo ilgiau išliktų kaip šviežia ir galėtų gulėti prekybos centrų lentynose.

Ekspertai sako, kad nusipirkus tokią vištą, reikia per užpakalį nuleisti vandenį ir tinkamai išvirti.

Apie tai – pirmadienio vakarą per LNK KK2 laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.