Seimo nariai ir toliau moka tūkstančius už automobilių nuomą

2015 metais 141 Seimo nariui buvo skirtas vienas milijonas ir du šimtai tūkstančių eurų kanceliarinėms išlaidoms. Laidos KK2 žurnalistai aiškinosi, kaip Lietuvos parlamentarai išleido jiems mokesčių mokėtojų skirtas lėšas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 9:32 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:28 PM

Vidutinis Seimo nario atlyginimas „į rankas“ – 2500 eurų, taip pat kiekvienam Seimo nariui per mėnesį skiriama apie 700 eurų parlamentinėms išlaidoms, per metus ši suma siekia 8513 eurų. Už šiuos pinigus galima nuomotis prabangius automobilius, pirkti rašiklius ir įvairius suvenyrus.

Štai Seimo narė Kristina Miškinienė per metus gėlėms ir suvenyrams išleido 3237 eurus. Neoficialiomis žiniomis, Lazdijų rajone moteris vadinama „šakočių karaliene“, nes kai tik organizuojamas koks renginys, moteris pasirodo su dideliu šakočiu.

Seimo narė Birutė Vėsaitė vien automobilio nuomai per metus išleido 6794 eurus. Pati Seimo narė žurnalistams negalėjo pasakyti, koks tai automobilis. Laidos žurnalistai suskaičiavo, kad per mėnesį automobilio nuomai socialdemokratė skiria 566 eurus, tuo metu prabangaus BMW automobilio kaina perkant lizingu – 405 eurai per mėnesį.

Darbo partijos atstovas Gediminas Jakavonis už automobilį „Toyota RAV 4“ per metus sumokėjo 6387 eurus. Ilgametis Seimo narys Bronius Bradauskas automobilio nenuomoja, tačiau per metus už „Toyota Land Cruiser“ automobilio remonto darbus sumokėjo įspūdingą sumą – 5508 eurus.

Tačiau yra Seime parlamentarų, kurie už mokesčių mokėtojų pinigus nevažinėja prabangiais automobiliais, vienas tokių – Domas Petrulis. Politikas sako, kad iki tapdamas Seimo nariu važinėjo su 1990 metų Opel Vectra, o dabar vairuoja neprabangų Hyundai. Be to, D.Petrulis nė vieno cento neišleido nei dovanoms, nei gėlėms ar suvenyrams, nors į susitikimus su rinkėjais atkeliauja su dovanomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.