Į TV eterį grįžtanti Ona Kolobovaitė – meilės emigrantė Rygoje

„Gyvenu kaip užmiestyje, tik jis – už 300 kilometrų“, – nusijuokė Ona Kolobovaitė (30 m.). Į TV eterį po kelerių metų pertraukos grįžtanti dainininkė „TV antenai“ pasakojo apie gyvenimo pokyčius ir naują iššūkį.

Rygoje gyvenanti O.Kolobovaitė jau šiek tiek susikalba latviškai.<br>LRT televizijos nuotr.
Rygoje gyvenanti O.Kolobovaitė jau šiek tiek susikalba latviškai.<br>LRT televizijos nuotr.
„Dainų dainelę ves O.Kolobovaitė ir I.Andriukevičius.<br>LRT televizijos nuotr.
„Dainų dainelę ves O.Kolobovaitė ir I.Andriukevičius.<br>LRT televizijos nuotr.
„Dainų dainelę ves O.Kolobovaitė ir I.Andriukevičius.<br>LRT televizijos nuotr.
„Dainų dainelę ves O.Kolobovaitė ir I.Andriukevičius.<br>LRT televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Feb 19, 2016, 9:23 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:37 PM

Prieš septynerius metus gražiu balsu išsiskirianti O.Kolobovaitė laimėjo LRT televizijos konkursą „Triumfo arka“. Prasidėjo kelionė per įvairius TV projektus.

„Šok su manimi“, „Žvaigždžių duetai“, pasirodymai operos, dramos spektakliuose ir miuzikluose – Onos veidas eteryje porą metų šmėžavo nuolat.

O tada – tyla. Sklandė visokių kalbų: kad atlikėja turi problemų dėl balso, kad kategoriškai atsisako dalyvauti įvairiuose TV šou.

„Dėl balso bėdų tikrai nebuvo, tai tik gandas. O dėl televizijos laidų yra tiesos, aš sąmoningai atsitraukiau. Televizija reikalauja daug ištvermės ir jėgų.

Atėjo metas, kai tiesiog norėjosi ramybės. Be to, jaučiau, kad žiūrovams reikia leisti nuo manęs pailsėti.

Viskam yra ribos. Būna, kad dainininkai įsisuka į televiziją ir rodosi visose laidose iš eilės – dainos, šokiai, kulinarija, pokalbiai. Niekada nejaučiau tokio poreikio“, – pasakojo O.Kolobovaitė.

Dainininkės atostogos nuo TV kamerų šį mėnesį baigiasi. O.Kolobovaitė su radijo laidų vedėju Ignu Andriukevičiumi LRT televizijos eteryje veda populiarų konkursą „Dainų dainelė“.

Kameros negąsdina, bet šiek tiek neramu. Ona dar niekada nėra vedusi televizijos laidos.

„Daug galvoju apie kirčiavimą, intonaciją. Kita vertus, turėsiu patikimą, patirties turintį partnerį, dėl kurio esu visiškai rami.

Man tik reikės visko nesugadinti. Iki pirmojo filmavimo matėmės tik kartą, bet įspūdis geras“, – juokėsi O.Kolobovaitė.

Pagrindinė priežastis, dėl kurios ji priėmė kaip perkūnas iš giedro dangaus trenkusį pasiūlymą, – sentimentai konkursui „Dainų dainelė“.

Pati Ona jo laureate yra tapusi penkis kartus. Pirmą sykį konkurse pasirodė būdama dešimties, paskutinį – mokydamasi dvyliktoje klasėje.

„Pirmą sykį dainavau tokią liūdną dainą apie baltą pelėdą. Tarp kitko, gera mintis – galbūt reikės dabar ją prisiminti ir kurioje laidoje sudainuoti.

Tai nuostabi mokykla, neeilinis išbandymas tiek vaikams, tiek jų šeimoms ir mokytojams. „Dainų dainelei“ reikia disciplinos ir drąsos, tai lavina ištvermę ir valią.

Buvo laikas, kai visas mano gyvenimas sukosi apie šį konkursą. Manau, būtent jis padėjo suprasti, kad noriu dainuoti visą gyvenimą ir savo pomėgį paversti profesija“, – pasakojo O.Kolobovaitė.

Jauna moteris niekada nedingo iš koncertų salių, tačiau laikotarpiu, kai nesirodė televizijoje, spėjo ne kartą apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis.

Ne visi dainininkės gerbėjai žino, kad ji porą metų gyveno Londone.

„Ką ten veikiau? Nuvilsiu – būtų įdomu papasakoti pikantišką istoriją, bet iš tiesų gyvenau labai paprastai.

Į Angliją keliavau, nes norėjau tobulėti. Lankiau įvairius meistriškumo kursus, bendravau su muzikantais, dalyvavau operų, spektaklių atrankose.

Pakeisti aplinką, išeiti iš komforto zonos – visada į naudą. Taip, nepavyko ten rimtai prasimušti, užsikabinti, bet dėl to neliūdžiu. Ten milžiniška konkurencija, mažai kam pasiseka. Užtat patirties įgijau daug“, – pasakojo Ona.

Plauti indų restorane ar dirbti parduotuvėje jai neteko – pragyventi pavyko ir iki šiol pavyksta iš Lietuvoje rengiamų koncertų.

Ona prieš keletą metų iki skausmo gerai pažinojo Londono oro uostų laukiamąsias sales, dabar turbūt galėtų nesuklysdama išvardyti visas degalines kelyje iš Vilniaus į Rygą.

Jau porą metų ji gyvena Latvijos sostinėje, ir tai nutiko dėl gražių priežasčių.

„Kodėl Rygoje? Nes gyvenimas nenuspėjamas“, – juokėsi dainininkė.

Vis dėlto jokios paslapties nėra – į Latviją ją nuvedė meilė. Rygoje Ona gyvena su draugu, kuris irgi sukasi muzikos pasaulyje.

„Taip, jis – latvis. Mūsų muzikinės orbitos nesusikerta – aš neužsiimu muzikine veikla Latvijoje, bet nuolat koncertuoju Lietuvoje. Ar pasvajoju apie šeimą, vaikus? Žinoma. Prie altoriaus dar nenuėjau, bet tikrai manau, kad šeima – svarbiausia. Jos dėl karjeros neaukočiau“, – svarstė O.Kolobovaitė.

Atrodo, šiuo metu ji gali mėgautis dviem visiškai skirtingais gyvenimais.

Ona prisipažįsta dievinanti Rygos architektūrą, šio miesto atmosferą ir siūlomus pasirinkimus.

Ji jau šiek tiek susikalba latviškai, įtempusi ausis gali suprasti, apie ką šneka aplinkiniai, bet norėtų šią kalbą perprasti geriau.

„Nepasakyčiau, kad labai dažnai einu linksmintis, daugiau tiesiog ilsiuosi, mėgaujuosi pasivaikščiojimais, lankausi teatre.

Tiesa, neseniai buvau lietuvių Beissoul ir Einiaus koncerte Rygoje, nes tai tikrai išskirtiniai atlikėjai.

Šiaip aš Rygoje ilsiuosi, o Lietuvoje dirbu. Ir man tai labai patinka“, – nusijuokė O.Kolobovaitė.

Darbų netrūksta – kitą savaitę Vasario 16-osios proga O.Kolobovaitė dainuos Berlyne, pernai koncertavo Izraelyje, Lietuvoje pasirodo su pianistu Justu Šerveniku, gitaristu Aurelijumi Globiu, dainininkais Liudu Mikalausku, Egidijumi Bavikinu ir kitais bendraminčiais. Kartais į Lietuvą iš Rygos Ona keliauja net kelis sykius per savaitę.

Latvijos sostinėje ji gali niekieno nenužiūrinėjama važinėti viešuoju transportu, į gatvę eiti be makiažo ir nesirūpinti, kas ką pamanys.

Lietuvoje – kiek kitaip. Žinomi žmonės čia nuolat yra lyg po didinamuoju stiklu, bet Ona jau spėjo prie to priprasti.

„Lietuvos visada beprotiškai pasiilgstu, čia gyvena dauguma mano draugų.

O žinomumas neerzina – manau, tai mane padarė atsparesnę, įgijau daugiau stiprybės ir pasitikėjimo savo jėgomis.

Tikrai nekeisčiau nieko, ką esu padariusi. Šiuo metu mano gyvenimas puikus – turiu ir ramybę, ir manęs laukiančių klausytojų, o dabar – dar ir darbą televizijoje“, – nusijuokė O.Kolobovaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.