10 garsenybių, kurios buvo išspirtos iš filmavimo aikštelės

Net garsiems aktoriams tenka klausytis ne vien pagyrų ir aplodismentų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ne vienas jų patyrė pažeminimą, kai filmo režisierius kirto: „Atleistas!“

Charlie Sheenas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Charlie Sheenas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Megan Fox.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Megan Fox.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Harvey Keitelis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Harvey Keitelis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Christianas Bale’as<br>„ViDA Press“ nuotr.
Christianas Bale’as<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ericas Stoltzas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ericas Stoltzas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Sean Young.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Sean Young.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Samantha Morton.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Samantha Morton.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ryanas Goslingas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ryanas Goslingas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Shannen Doherty.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Shannen Doherty.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Robertas Downey jaunesnysis<br>„ViDA Press“ nuotr.
Robertas Downey jaunesnysis<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

„Lietuvos rytas“

Feb 21, 2016, 1:50 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:22 AM

Megan Fox

„Jis yra Adolfas Hitleris ir Napoleonas viename asmenyje“, – taip „Transformerių“ režisierių Michaelą Bay apibūdino M.Fox (29 m.). Po šio pareiškimo aktorė neteko darbo trečioje „Transformerių“ dalyje.

Režisierius nutylėjo, kai M.Fox viename interviu pavadino jį beviltiškai nerangiu. Jis nereagavo ir tuomet, kai gavo kūrybinės grupės narių laišką, kuriame aktorė buvo vadinama buka ir nemalonia.

„M.Fox yra tokia nemaloni asmenybė, kad net neįmanoma suvokti, – skundėsi režisieriui komandos nariai. – Jai visiškai nerūpi filmavimo grupė. Mes stengiamės, kad ji visais atžvilgiais gerai atrodytų, tačiau ji niekada nevertina niekieno sunkaus darbo.“

Kai M.Fox režisierių išvadino A.Hitleriu ir Napoleonu, šis neištvėrė ir ją išvijo.

Po kurio laiko jie susitaikė, tačiau trečioje „Transformerių“ dalyje vietoj M.Fox vaidino „Victoria’s Secret“ modelis Rosie Huntington-Whiteley.

Harvey Keitelis

Kapitono Bendžamino Vilardo vaidmuo karinėje dramoje „Šių dienų apokalipsė“ (1979 m.) ne iš karto atiteko Martinui Sheenui (75 m.). Juostos apie Vietnamo karą režisierius Francis Fordas Coppola iš pradžių šį vaidmenį buvo patikėjęs H.Keiteliui (76 m.), tuomet sublizgėjusiam juostose „Alisa čia nebegyvena“, „Mėlyna apykaklė“ ir „Taksistas“.

Tačiau po dviejų savaičių režisierius be jokių ceremonijų atleido aktorių. „Nesusitvarkai su vaidmeniu“, – trumpai paaiškino jis.

H.Keitelis tuomet manė, kad jo karjera žlugo. „Aš visuomet būsiu tas, kurį F.F.Coppola išvarė iš filmavimo aikštelės“, – ne kartą liūdnai kalbėjo aktorius.

Tokie nuogąstavimai nepasitvirtino – vėliau H.Keitelis sukūrė daugybę įsimintinų vaidmenų tokiuose filmuose kaip „Pasiutę šunys“ (1992 m.), „Bulvarinis skaitalas“ (1994 m.), „Nuo sutemų iki aušros“ (1996 m.). Jo profesionalumą ir neblėstančią energiją liudija ir naujausi vaidmenys komiškame detektyve „Viešbutis „Gran Budapest“ bei pernai pasirodžiusioje Paolo Sorrentino dramoje „Jaunystė“.

Christianas Bale’as

Vargu ar įmanoma labiau pažeminti aktorių, nei buvo pažemintas gražuolis Ch.Bale’as (42 m.). Gavęs pasiūlymą siaubo komedijoje „Amerikos psichopatas“ (2000 m.) įkūnyti žudiką maniaką Patriką Beitmeną, jaunas aktorius ėmė atsakingai rengtis darbui – naktimis studijavo psichologinę literatūrą.

Kai vieną dieną filmo scenarijus pateko į rankas „Titaniko“ (1997 m.) žvaigždei Leonardo DiCaprio, situacija staiga pasikeitė. Žiūrovų numylėtiniui pakako prasitarti, kad mielai sukurtų šį personažą, ir režisierė Mary Harron nudvejodama atsisakė Ch.Bale’o paslaugų.

Vis dėlto vaidmuo galiausiai atiteko Christianui – gerai pasvarstęs L.DiCaprio persigalvojo ir atsisakė kurti galantiško dabitos, naktimis virstančio negailestingu žudiku, personažą.

Ericas Stoltzas

Geriausiai iš mokslinės fantastikos trilerio „Drugio efektas“ pažįstamas aktorius E.Stoltzas (54 m.) turėjo progą išgarsėti dar devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kai penkias savaites filmavosi kultinėje Roberto Zemeckio nuotykių komedijoje „Atgal į ateitį“ (1985 m.). Aktorius kūrė pagrindinį Marčio Makflajaus, keliautojo laiku, vaidmenį.

Tačiau vieną dieną režisierius neištvėrė ir pareiškė: „Tau trūksta to, kas personažą padarytų juokingą ir įsimintiną.“ E.Stoltzą pakeitė Michaelas J.Foxas.

Sean Young

Gali atrodyti, kad nuotykių filmo „Betmenas“ (1989 m.) scenaristai žurnalistės Vikės Veil vaidmenį iš anksto buvo numatę aktorei Kim Basinger (62 m.), tačiau tai netiesa.

Ją įkūnyti turėjo 1982-aisiais pasirodžiusio mokslinės fantastikos trilerio „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ žvaigždė S.Young (56 m.). Aktorės kandidatūra jau buvo patvirtinta, tačiau planus sujaukė trauma – Sean nukrito nuo arklio ir susilaužė ranką.

Charlie Sheenas

Vaidmuo TV seriale „Du su puse vyro“ aktoriui Ch.Sheenui (50 m.) pelnė Auksinį gaublį ir pavertė jį daugiausia uždirbančiu amerikiečių TV aktoriumi – už kiekvieną seriją Charlie gaudavo 2 milijonus JAV dolerių.

Tačiau audringu charakteriu garsėjanti žvaigždė nuolat vėluodavo į repeticijas ir filmavimus, riejosi su prodiuseriais ir kitais aktoriais. Galiausiai 2011-aisiais Charlie buvo išvytas iš serialo, o filmavimo darbai sustabdyti. Vėliau Ch.Sheeno vietą užėmė aktorius Ashtonas Kutcheris.

Samantha Morton

Režisieriaus Spike’o Jonze’o dramoje „Ji“ (2013 m.), pasakojančioje apie rašytoją Teodorą, kuris įsimyli kompiuteriu sukurtą moterį, vardu Samanta, ją įgarsinti turėjo bendravardė aktorė Samantha Morton (38 m.).

Buvo nufilmuota beveik visa juosta, bet vieną dieną režisierius persigalvojo ir vietoj Samanthos pakvietė trims Auksiniams gaubliams nominuotą Scarlett Johansson (31 m.).

„Peržiūrėję filmą supratome, kad tai, ką padarėme su Samantha, netinka herojei. Tad teko ieškoti pamainos. Kai susitikau su Scarlett, ji pasakė, kad įgyvendinti mano sumanymą nebus lengva, bet ji pamėgins“, – prisiminė S.Jonze’as.

Ryanas Goslingas

Pasaulinę šlovę filmu „Užrašų knygutė“ pelnęs R.Goslingas (35 m.) turbūt nė nesapnavo, kad jo pastangos gali būti įvertintos spyriu į užpakalį. Režisierius Peteris Jacksonas buvo pakvietęs jį filmuotis dramoje „Numylėtieji kaulai“ (2009 m.).

Aktorius įsivaizdavo, kad jo herojus turėtų būti kur kas apkūnesnis, todėl ėmė be saiko valgyti ir iki filmavimo priaugo 27 kilogramus. Išvydęs pasikeitusį Ryaną režisierius griebėsi už galvos.

„Jis man pareiškė: „Atrodai tiesiog pasibjaurėtinai.“ Atšoviau: „Žinau. Stengiausi. Nejaugi nešaunu?“ „Ne, tikrai ne. Eik sportuoti.“

Taip likau be darbo“, – prisiminė aktorius R.Goslingas.

Shannen Doherty

Talentinga, tačiau siaubingo charakterio. Taip 1990–2000 metais kurto TV serialo „Beverli Hilsas 90210“ komanda apibūdino Sh.Doherty (44 m.).

Vieną pagrindinių vaidmenų kūrusi Shannen 1994 metais turėjo palikti serialą, nes susiriejo su kolegomis aktoriais ir prodiuseriais.

Buvęs jos bendradarbis Ianas Zieringas, atlikęs Stivo Sanderso vaidmenį, vėliau pasakojo, kaip buvę sunku dirbti. „Aš labai džiaugiuosi, kad jos nebėra. Man Shannen niekada nepatiko. Jos požiūris į darbą buvo neprofesionalus“, – sakė aktorius.

Robertas Downey jaunesnysis

R.Downey jaunesnysis (50 m.) buvo du kartus nominuotas „Oskarui“ (už antraplanį vaidmenį komedijoje „Griaustinis tropikuose“ ir už pagrindinį vaidmenį biografinėje dramoje „Čaplinas“), tačiau pastaraisiais metais dažniau garsėja skandalais nei laimėjimais kino pasaulyje.

Aktorius buvo priklausomas nuo alkoholio ir narkotikų, o už jų laikymą ir vartojimą beveik pusantrų metų yra praleidęs už grotų.

Dėl įžūlaus elgesio R.Downey jaunesn. net buvo išvytas iš komiškos dramos „Padėkos diena“ (1995 m.) filmavimo aikštelės, tačiau vėliau režisierė Judie Foster jo pasigailėjo.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.