Lazdijų gyventojams – mero draudimas apsipirkinėti Lenkijoje

Lazdijų meras Artūras Margelis ragina vietinius gyventojus nevažiuoti apsipirkti į Lenkiją pigesnių prekių, o savivaldybės darbuotojams tą daryti net galimai uždraudė.

Lazdijų meras nenori, kad žmonės važiuotų į Lenkiją apsipirkti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Lazdijų meras nenori, kad žmonės važiuotų į Lenkiją apsipirkti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Lazdijų meras nenori, kad žmonės važiuotų į Lenkiją apsipirkti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Lazdijų meras nenori, kad žmonės važiuotų į Lenkiją apsipirkti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-22 10:55, atnaujinta 2017-06-07 03:01

Tačiau žmonės keliauja į Lenkiją ne iš gero gyvenimo, ypač, kad kaimyninėje šalyje maisto produktai vos ne du kartus pigesni. KK2 žurnalistai išsiaiškino, kad viščiukas Lenkijoje kainuoja 1 eurą 64 centus, tuo metu Lietuvoje – 3 eurus 18 centų. Duona Lenkijoje – 39 euro centai, Lietuvoje – 72 euro centai. Cukrus – 23 euro centai, o Lietuvoje kaina vos ne keturis kartus brangesnė.

Vietiniai pasipiktinę sako, kad lai meras pakelia pensijas, tada žmonės ir apsipirkinės Lietuvoje.

„Tai tegu duoda didesnes pensijas, nevažiuosim. Argi galima apsipirkti Lietuvoje už 220 eurų? Ir dar nupirkti vaistų...“, – apie tai Lazdijų gyventoja J.Pauliukonienė – pirmadienio vakarą LNK laidoje KK2.

Kita savivaldybės gyventoja teigė, kad Lietuvoje už 30 eurų apsipirkti negalima, o tuo metu Lenkijoje galima prisikrauti pilnus maišus: „Kaip važiavau, taip ir važiuosiu. Aš ten už 30 eurų tiek prisiperku, kad nepanešu, man reikia stumti vežimėlį, krauti į mašiną. O čia už 30 eurų panešti gali“.

Pats Lazdijų meras A.Margelis sakė, kad ir toliau agituos už lietuviškus produktus: „Aš ir toliau agituosiu, kad pirktų Lietuvos produkciją ir maisto produktus, neišvengiamai agituosiu“.

KK2 žiniomis, apie Lazdijų mero draudimą reportažą parengė net ir Lenkijos televizija.

Kalbama, kad labiausiai šis draudimas išgąsdino Lazdijų savivaldybės darbuotojus. Jiems neva pagrasinta sumažinti atlyginimus, jeigu jie apsipirkinės Lenkijoje.

Ypač šiuo draudimu patenkintas Lazdijų administracijos direktorius Andrius Klėjus: „Reikia džiaugtis, kad meras, kuris rūpinasi ekonomika, kuris skatina patriotizmą Lietuvoje vien tam, kad neišvažiuotų mūsų pinigai, nes mes gyvename pasienyje, mes jaučiam, mes matom tuos srautus.

Tai yra savotiškas patriotizmo skatinimas. Ir, beje, jis skatina ir tai, kad pagrindinis principas yra taip, kad mes pirktume iš savo gamintojų, savų ūkininkų, savą produkciją, kad tie pinigėliai suktųsi pas mus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.