Su vėžiu kovojančiam D. Chvorostovskiui – daugybė rūpesčių

Operos dainininką Dmitrijų Chvorostovskį (53 m.) persekioja nelaimės – pernai vasarą jam buvo nustatytas smegenų auglys, o po kelių mėnesių mirė jo buvusi žmona Svetlana.

D.Chvorostovskis rūpinasi su Svetlana augusiais savo vaikais Aleksandra ir Danila, taip pat jos vyresniąja dukterimi Marija (viduryje).
D.Chvorostovskis rūpinasi su Svetlana augusiais savo vaikais Aleksandra ir Danila, taip pat jos vyresniąja dukterimi Marija (viduryje).
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 22, 2016, 4:43 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 12:25 AM

Žinia, kad 56 metų buvusi D.Chvorostovskio žmona mirė paskutinę praėjusių metų dieną, pranešta tik šią savaitę.

Svetlana, buvusi Krasnojarsko operos ir baleto teatro balerina, sužinojusi apie Dmitrijaus ligą, po ilgos pertraukos pirmą kartą susisiekė su juo telefonu pernai rudenį.

Tai buvo paskutinis jų pokalbis: metų pabaigoje Svetlana susirgo meningitu, liga komplikavosi į kraujo užkrėtimą ir po kelių dienų moteris mirė.

Svetlana ir Dmitrijus susipažino Krasnojarsko operos ir baleto teatre 1986 metais. Kartu jie gyveno 10 metų ir išsiskyrė, pasak D.Chvorostovskio draugo Pavelo Antonovo, dėl moters neištikimybės. Nuo to laiko jie bendravo tik per advokatus.

Prieš šešerius metus teismas nusprendė, kad Dmitrijus privalo buvusiai žmonai kasmet mokėti daugiau kaip 17 mln. rublių (apie 200 tūkst. eurų).

„Dima visą gyvenimą ją materialiai rėmė: paliko namą elitiniame Londono kvartale Islingtone, mokėjo alimentus bendriems vaikams – dvyniams Danilui ir Aleksandrai, kuriems dabar 19 metų.

Buvusių sutuoktinių santykiai buvo pašliję. Svetlana stengėsi nuteikti sūnų ir dukterį prieš tėvą, neleido su juo susitikti. Žinoma, dabar Dima su jais ir niekada jų nepaliks, kaip ir Mašos – Svetos duktės iš ankstesnės santuokos“, – pasakojo P.Antonovas.

D.Chvorostovskis atkakliai grumiasi su galvos smegenų vėžiu: baigė chemoterapijos kursą ir netgi pradėjo koncertuoti.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.