„Auksinis protas“: kūdikis studijoje miega, mama žaidžia

Jei nori žaisti „Auksinime prote“ netrukdo nei šeima, nei vaikai. Kūdikis tėvo glėbyje ramiai miega, o mama sau linksmai žaidžia. Juk čia gali žaisti visi!

„Auksinis protas“: kūdikis studijoje miega, mama žaidžia.
„Auksinis protas“: kūdikis studijoje miega, mama žaidžia.
„Auksinis protas“: kūdikis studijoje miega, mama žaidžia.
„Auksinis protas“: kūdikis studijoje miega, mama žaidžia.
„Auksinis protas“: kūdikis studijoje miega, mama žaidžia.
„Auksinis protas“: kūdikis studijoje miega, mama žaidžia.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-02-23 16:19, atnaujinta 2017-06-06 21:21

Iš Plungės į intelektinį žaidimą „Auksinis protas“ atvykusi 33 metų namų šeimininkė Laima Šedvytienė juokauja esanti vaikų ir vyro gyvenimo būdo koordinatorė. Į LRT studiją Laima atkeliavo su visa šeima – vyru Tomu ir metukų sūnumi Karoliu. Iš pradžių mažylis smalsiai stebėjo, kaip mama žaidžia, o po kurio laiko ramiai užmigo tėčiui ant rankų.

„Jei pradės verkti ir trukdyti, stabdykite filmavimą“, – juokėsi Laima. Tačiau žaidimo stabdyti neprireikė – mažasis Karolis studijoje elgėsi labai pavyzdingai. Tuo tarpu mamytė apsuko galvas ne tik kolegoms žaidėjams, bet ir žaidimo vedėjams Andriui Tapinui ir Arūnui Valinskui. „Jūs ne pirmas, kolega, kurį apgauna moteris“, – žinovo intonacija Andriui paaiškino Arūnas Valinskas.

Jauniausia šio žaidimo dalyvė – aštuoniolikmetė Antano Smetonos gimnazijos moksleivė iš Ukmergės Rūta Girnytė. „Esu savanorė jaunimo laisvalaikio centre, taip pat jūrų skautė, bet skautavimas ir savanorystė tai labiau gyvenimo būdas nei pomėgis“, – apie save pasakojo nuolat besišypsanti mergina. – Daug keliauju, domiuosi jaunimo politika, bei aktyviai dalyvauju jaunimo nevyriausybinių organizacijų veiklose“.

Rūta dar baigė ir muzikos mokyklą, ir yra Ukmergės jaunimo reikalų tarybos pirmininkė. „Aukojimasis kitiems yra bene esminė laimingiausių pasaulio žmonių savybė“, – įsitikinusi mergina. Žavioms damoms šįkart kompaniją palaikys keturi rimti vyrai. Trijų dukrų tėvas – 54 metų inžinierius iš Kaišiadorių Artūras Gribačiauskas mėgsta sportą, baidares, gerą pirtį ir intelektinius žaidimus.

Gražus ir Artūro gyvenimo šūkis: „Maitink savo tikėjimą, o visos abejonės tegu numiršta iš bado.“ Rymantas Kučinskas protų mūšius žaidžia vienoje iš Birštono komandų. 62 metų gydytojas mėgsta keliauti, jį domina įvairiausios pasaulio monetos. „Dalyvauk, kol kviečia“, – šypsosi Rymantas. 30 metų miškininkas iš Kauno Gabrielius Pilkauskas „Auksiniame prote“ jau antrą kartą. Jei šįkart laimės „Auksinį protą“ ir pateks į finalą, Gabrielius pažadėjo padaryti kūlverstį ore. „Aš žiūrėčiau ir žiūrėčiau, jūs tik padarykit“, – juokėsi žaidimo vedėjas Andrius Tapinas.

Trisdešimtmetis renginių vedėjas Ernestas Pliuška žaidimo vedėjus iškart perspėjo: „Nors aš dabar gyvenu Vilniuje, būtinai paminėkite, kad esu kilęs iš Molėtų, nes molėtiškiai apmėtys akmenimis ir moliu, jei taip neprisistatysiu.“ Ernestas pats veda gyvus „Auksinio proto“ žaidimus Riešėje, o be intelektinių pramogų dar mėgsta krepšinį, sportinį pokerį, aktyvų laisvalaikį – keliauti, važiuoti, minti, bėgti, kopti, čiuožti, plaukti, irkluoti, turistauti...

„Vienas iš mano pasiekimų – įveikta kalno viršūnė nė karto nenukritus nuo keltuvo“, – juokėsi Ernestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.