Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?

„Eurovizija“ yra vienas populiariausių konkursų Lietuvoje ir kasmet sukelia didžiulę diskusijų bangą. Ko reikia, kad Lietuva pagaliau galėtų laimėti šį konkursą? Ar raktas į pergalę yra gera daina, o galbūt viską lemia geras įvaizdis? Kokios intrigos verda šio konkurso užkulisiuose? Ar tiesa, kad visą konkursą į savo rankas paėmęs laiko visiems gerai žinomas prodiuseris ir žmonių nuomonė nieko nelemia?

Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Ar Lietuva turi šansų laimėti „Euroviziją“?
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 10:44 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:36 PM

Ar dirbtinai sukuriami skandalai bei kaltinimai plagiatu gali nulemti nugalėtoją? Laidoje „Ginčas“ trečiadienio vakarą , 21.30 val. konkurso atrankų dalyviai, nugalėtojai ir komisijos nariai papasakojo apie gandais apaugusius konkurso užkulisius.

Bene didžiausias „Eurovizijos“ skandalas Lietuvoje vyko 2002 metais, kai atranką laimėjo grupė „B‘Avarija“ su daina „We All“. Tais metais visa šalis džiaugėsi savo atstovais, buvo žmonių, kurie net prognozavo jiems pergalę, tačiau Europos transliuotojų sąjungą pasiekė anoniminis pranešimas, kad lietuviška šio kūrinio versija paskelbta anksčiau, nei leidžia konkurso taisyklės. Grupės narys atlikėjas Juozas Liesis sako žinantis, kas buvo šio skandalo iniciatorius.

„Mes buvome išrinkti su daina „We All“, tačiau kilo skandalas ir į konkursą išvažiavo Aivaras Stepukonis. Mes išleidome albumą su lietuviška šios dainos versija, nors pagal konkurso taisykles daina negali būti viešinama iki tam tikro laiko. Šis skandalas tapo tarptautinis. Jo iniciatorius yra anoniminis, bet visi gali patvirtinti, kad to žmogaus inicialai yra G. D. Tai yra Aivaro Stepukonio prodiuseris Gytis Daugėla.

Tačiau jis manęs atsiprašė“, – apie „Eurovizijos“ užkulisius pasakojo J. Liesis. – „Euroviziją iš esmės prodiusuoja asociacija M. A. M. A., kurios prezidentas yra Martynas Tyla. Kalbant apie praėjusių metų atranką, tai reikia dėkoti Dievui, kad tas duetas (M. Linkytės ir V. Baumilos – red.) įvyko. Tačiau jis įvyko ne M. Tylos galvoje.“

„Eurovizijoje“ dalyvavęs ir Lietuvai su grupe „LT United“ aukščiausią 6-ąją vietą iškovojęs A. Lukošius atskleidė, kaip įtemptai ruošėsi šiam konkursui: „Mes tą kvailą labai nedainingą skanduotę repetavome po keturis kartus per dieną ištisus keturis mėnesius. Ir kiekvieną repeticiją filmavome, ieškodami kiekvieno niuanso. Mes atmetėme viską, ką galbūt galėtumėme padaryti negerai. Tai yra idėjos generavimas. Galbūt mes galėtume pasiekti daugiau su tuo, ko iš mūsų nesitiki? Tas pokštas buvo pateiktas labai apgalvotai. Buvo apgalvoti net kamerų kampai.“

Apie šlovę po „Eurovizijos“ pasakojo ir grupės „4Fun“ vokalistė Julija Ritčik, konkurse dalyvavusi 2007-aisiais: „Tiek mano, tiek grupės „4Fun“ žinomumas perėjo į kitą lygį. Tam tikrą laiką iš to buvo galima gauti ir piniginės naudos.

Bet kad visa tai išlaikytum ir toliau, turi nesustodamas dirbti.“Jau ketvirtą kartą „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavusi Neringa Šiaudikytė teigė, kad mieliau dalyvauti užsienio konkursuose, nes čia jai koją kiša „Olialia“ įvaizdis: „Šiuo metu daug dėmesio skiriu konkursams. Nuo keturiolikos metų dalyvaudavau tarptautiniuose konkursuose, bet buvau tai šiek tiek apleidusi, nes buvo daug projektų ir koncertų Lietuvoje.

Labai gera, kai užsienyje tavęs nepažįsta ir nesieja su tam tikrom sąsajom. Nors mano reputacija yra gana gera, tačiau užsienyje nesusiduriu su tam tikru įvaizdžiu. Todėl ten mane vertina truputėlį kitaip.“

Diskusijoje dalyvavo „Eurovizijos“ atrankų komisijos narys Ramūnas Zilnys, atlikėjai Arvydas Martinėnas-Vudis, Mindaugas Mickevičius-Mino, Neringa Šiaudikytė, buvęs grupės „B‘Avarija“ narys Juozas Liesis, grupės „4Fun“ vokalistė Julija Ritčik, grupės „LT United“ narys Arnoldas Lukošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.