Rūtą Mikelkevičiūtę sujaudino kraupi 15-metės istorija

„Visi Lietuvos tėvai – už visus Lietuvos vaikus“ – šį penktadienį su tokiu šūkiu žinomi Lietuvos žmonės ragins aukoti likimo nuskriaustiems vaikams. Ši pagalba turės įtakos tam, kad vaikai nepatektų į globos namus.

Rūta Mikelkevičiūtė aktyviai kviečia žmones padėti vaikams.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė aktyviai kviečia žmones padėti vaikams.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė aktyviai kviečia žmones padėti vaikams.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė aktyviai kviečia žmones padėti vaikams.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė aktyviai kviečia žmones padėti vaikams.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė aktyviai kviečia žmones padėti vaikams.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė ir Žygimantas Stakėnas.<br>LNK nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė ir Žygimantas Stakėnas.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 8:13 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 9:46 PM

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ kviečia 19.30 val. įsijungti LNK televiziją ir tiesiogiai stebėti paramos Lietuvos vaikams koncertą, kurio globėja yra Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Gelbėkit vaikus“ direktorė Rasa Dičpetrienė sakė, kad Lietuvos žmonės linkę aukoti, tačiau dažniau tai daro tuomet, kai pamato, kad šalia gyvena šeimos, kurioms kasdienis galvos skausmas – kaip pamaitinti vaikus ir kuo aprengti juos žvarbią dieną.

„Mūsų organizacijai jau 25 metai, ketvirtį amžiaus dirbame, kad kuo daugiau Lietuvos vaikų būtų laimingi. Daugiausia paramos surenkame per TV laidas, kai parodome iš arti šeimas, kurioms būtina pagalba, nes kitaip vaikai tiesiog atsidurtų globos namuose“, – pasakojo R.Dičpetrienė.

Penktą kartą rengiamas koncertas pritraukė daug ir žinomų žmonių. Renginyje, kurį daugiau kaip keturias valandas ves Rūta Mikelkevičiūtė, Daiva Tamošiūnaitė, Žygimantas Stakėnas ir Giedrius Leškevičius, dalyvaus ir savo istorijas pasakos vaikystėje be tėvų augę dainininkas Radži, Simona ir Jonas Nainiai, grupės „Pop Ladies“ narės ir daugelis kitų žinomų atlikėjų.

Kaip visada, žmonių ir įmonių paaukoti pinigai bus skirti 33 vaikų dienos centrams, kuriuos lanko apie tūkstantį vaikų iš rizikingų ar valstybės remiamų šeimų. Už surinktus pinigus būtinoji pagalba teikiama ir šeimoms, kurių vaikai lanko šiuos dienos centrus.

„Dažnai dienos centrai yra paskutinis laiptelis, apsaugantis vaikus nuo gyvenimo globos namuose. Kartais tiek nedaug reikia, kad šeima atsitiestų ir kibtų į gyvenimą vardan vaikų. Tai mūsų didžiausias darbas – padėti šeimoms, kad jos pačios galėtų deramai pasirūpinti ir padaryti laimingais savo vaikus, o tam reikia visuomenės pagalbos ir supratimo“, – įsitikinusi R.Dičpetrienė.

Renginio vedėja R.Mikelkevičiūtė negali pamiršti išgirstos istorijos.

„Susipažinau su penkiolikmete, kuriai likimas buvo toks negailestingas, kad šis posakis tam net per silpnas: ji pateko į vaikų globos namus, kai jos mama mirė nuo vėžio. O būdama trylikos pati susirgo vėžiu. Žinot, kas jai skaudžiausia? Tai, kad sirgdama neturėjo ko apkabinti, šalia nebuvo artimo žmogaus. Paklausta, kodėl jos nelankė tėvas, mergina nieko neatsakė, tik verkė. Aš visų prašau: jei jūsų širdyje daug meilės, atsakomybės, rūpesčio, pasidalinkite su tais, kuriems to reikia kaip oro ir vandens. Nueikite į vaikų globos namus, aplankykite, parodykite kitokį pasaulį. Aš esu tikra, kad nėra jokio kito kelio užaugti stipriu, pasitikinčiu savimi žmogumi, be šeimos, mylimų, saugančių žmonių“.

Aukoti bus galima skambinant 1416 (auka 1 Eur) ir 1418 (auka 3 Eur.)

Pernai paramos koncerto metu buvo surinkta 135 000 eurų.

Su Lietuvos gyventojų paaukotais pinigais per pastaruosius koncertus „Gelbėkit vaikus“ organizacija jau pasirūpino:

27 šeimomis ir 145 juose augančiais vaikais, – pastarieji nepateko į globos namus. Taip pat pakeisti seni langai, gyvenamieji būstai, iškasti šuliniai, pataisytos krosnys, pašiltintos sienas, nupirkti baldai, kompiuteriai. Kai kurių šeimų būstai suremontuoti, vaikai buvo papildomai maitinami, vežami į vasaros stovyklas, daugelis vaikų pirmą kartą turėjo galimybę pamatyti jūrą. 

Taip pat pasirūpinta 33 vaikų dienos centrus lankančiais 700 vaikų visoje Lietuvoje – vaikai centruose galėjo valgyti sveikesnį ir sotesnį maistą, vasarą nuvykti į stovyklas. Taip pat remontuoti vaikų dienos centrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.