Dainininkei Raimondai Masiulytei meilė ištirpdė 44 kilogramus

Dainininkė Raimonda Masiulytė-Ramchurn (29 m.) ypač laukia gamtos pabudimo. Labiausiai dėl to, kad pirmą kartą gyvenime galės pasipuošti 10 dydžių mažesnėmis suknelėmis, o pajūryje nesivaržydama apsitempti dailiu maudymosi kostiumėliu, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

R.Masiulytė 2010-aisiais ir dabar.<br>V.Balkūno ir R.Danisevičiaus nuotr.
R.Masiulytė 2010-aisiais ir dabar.<br>V.Balkūno ir R.Danisevičiaus nuotr.
Po kelerių metų pertraukos R.Masiulytės-Ramchurn koncerte apsilankę klausytojai gali sutrikti – nepasikeitė tik atlikėjos balsas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Po kelerių metų pertraukos R.Masiulytės-Ramchurn koncerte apsilankę klausytojai gali sutrikti – nepasikeitė tik atlikėjos balsas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Po kelerių metų pertraukos R.Masiulytės-Ramchurn koncerte apsilankę klausytojai gali sutrikti – nepasikeitė tik atlikėjos balsas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Po kelerių metų pertraukos R.Masiulytės-Ramchurn koncerte apsilankę klausytojai gali sutrikti – nepasikeitė tik atlikėjos balsas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Masiulytė-Ramchurn su vyru Vimaliu.<br>M.Ruckaitės nuotr.
R.Masiulytė-Ramchurn su vyru Vimaliu.<br>M.Ruckaitės nuotr.
R.Masiulytė-Ramchurn su vyru Vimaliu.<br>M.Ruckaitės ir R.Danisevičiaus nuotr.
R.Masiulytė-Ramchurn su vyru Vimaliu.<br>M.Ruckaitės ir R.Danisevičiaus nuotr.
2010-aisiais R.Masiulytė dalyvavo nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.<br>V.Balkūno nuotr.
2010-aisiais R.Masiulytė dalyvavo nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Raimonda su Vimaliu 2012 metais. Moteris prisipažino, kad atsikratyti antsvorio jai padėjo ir vyras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Raimonda su Vimaliu 2012 metais. Moteris prisipažino, kad atsikratyti antsvorio jai padėjo ir vyras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

Mar 13, 2016, 2:58 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 8:55 PM

Anksčiau 106 kilogramus svėrusi R.Masiulytė-Ramchurn yra atsikračiusi net 44 kilogramų.

„Ką man suteikė pasikeitusios kūno formos? Gražiau atrodau nuoga ir man tai labai patinka“, – džiaugėsi su antruoju sutuoktiniu Vimaliu Ramchurnu (29 m.) šeiminę laimę Airijoje radusi atlikėja.

Kadaise nuo patyčių dėl per didelio svorio, nenusisekusių santykių ir vienatvės iš Lietuvos bėgusi atlikėja nekeikia likimo už skaudžius išbandymus, nes išgyvena pakilimo laikotarpį – sėkmingai koncertuoja, džiaugiasi nuosava dainavimo studija, keliauja po pasaulį.

Už atrastos laimės receptą lietuvė dėkinga iš Mauricijaus salos kilusiam vyrui Vimaliui, už kurio ištekėjo prieš dvejus metus. Tai dėl jo meilės moteris ryžosi drąsiems pokyčiams.

Nors praėjusių metų pabaigoje Raimonda buvo paskelbusi, kad skiriasi, praėjus vos mėnesiui nuo verksmingo pranešimo pora susitaikė, atsiėmė skyrybų dokumentus ir toliau kursto šeimos židinį.

Dubline virėju restorane dirbantis Vimalis žavisi žmonos gimtine, tad sutuoktiniai kas kelis mėnesius porai dienų atvyksta į Lietuvą.

Į Airiją emigravusią dainininkę gerbėjai prisimena iš televizijos konkurso „Dangus II“. Atlikėja taip pat du kartus bandė laimę nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Dabar dauguma gerbėjų, ko gero, Raimondą pažintų tik iš balso, mat išvaizda pasikeitusi neatpažįstamai.

– Akivaizdu, kad pasikeitus kūno formoms reikia keisti drabužių stilių, siluetus, spalvas. Ar jau visą garderobą atnaujinote?

– Mano figūra visuomet buvo moteriška, todėl drastiškai aprangos stiliaus nekeičiau. Man patinka prigludusios ir iškilumus išryškinančios sukneles, bet taip pat gerai jaučiuosi mūvėdama rokenrolo stiliaus džinsus ir avėdama sportinius batus.

Beveik nenaudoju dekoratyvinės kosmetikos, todėl ir drabužius renkuosi paprastus, patogius, bet pabrėžiančius moteriškumą.

Nesu paklaikusi dėl naujų pirkinių, bet labai mėgstu nedideles originalių daiktų parduotuvėles. Be to, žvilgsnis mieliau krypsta į papuošalus, įvairius aksesuarus, batus, o ne į drabužius.

Turiu tris seseris, jos man dažnai išrenka sceninius drabužius. Todėl parduotuvėms skirtą laiką mieliau leidžiu su gera knyga ar važinėdamasi su vyru Airijos jūros pakrante.

– O kur padėjote savo ankstesnius drabužius?

– Atidaviau labdarai. Tikiuosi, kam nors pravers.

– Kaip jaučiatės atsikračiusi 44 kilogramų?

– Pati jau nepastebiu drastiškų pokyčių, tik aplinkinių malonus dėmesys primena, kokie išties jie dideli.

– Kas geriausiai tirpdo svorį?

– Sureguliuota mityba, sportas ir motyvacija.

– Jūsų vyras yra virėjas. Gal kokios nors jo kulinarinės gudrybės daro įtaką jūsų grožiui?

– Taip, mano vyras yra profesionalus ir savo darbui atsidavęs kulinaras. Draugės dažnai juokauja, kad man labai pasisekė, nes virtuvėje galiu būti retas svečias.

Vis dėlto tai ne visai tiesa. Jei turiu laiko, įsijungiu mėgstamą muziką ir su džiaugsmu pasisukioju prie viryklės. Bėda ta, kad dėl koncertinės veiklos kulinarinių dienų mano gyvenime nėra daug.

Mano vyro mama yra vegetarė. Ji man puikus pavyzdys, kaip ir kuo reikia maitintis tiems, kuriems atrodo, kad, be mėsos, nėra ką valgyti.

Labai mėgstu egzotinius prieskonius – jų mūsų namuose visuomet apstu. Metant svorį vyras man padėjo tiek morališkai, tiek fiziškai. Esu jam be galo dėkinga už kantrybę, nes įveikti save nebuvo lengva.

– Gal jis sudarė specialų valgiaraštį?

– Vimalis visuomet duoda puikių patarimų. Jis mane supažindino su daugybe naujų skonių, egzotinių vaisių salotomis, sojų produktais, nors pats yra visavalgis.

Planuoti specialų meniu yra viena iš mano vyro darbo sričių.

– Ką įprastai valgote?

– Anksčiau niekuomet nevalgydavau pusryčių. Dabar dieną pradedu stikline vandens su citrina, tuomet įsiklausau į organizmą ir valgau tai, ką noriu. Dažniausiai tai būna nedidelė lėkštė avižinės košės su medumi, jogurtas (sojų ar įprastas) su uogomis, vaisiai.

Vartoju daug skysčių. Pietus dažniausiai ruošiu pati arba pasitikiu vyru.

Jeigu norite būti sveiki ir gauti pakankamai vitaminų, laikykitės vienos taisyklės – kuo rečiau valgykite viešojo maitinimo įstaigose. Tik pats ruošdamas maistą žinai, kokius produktus valgai.

Vakarienei renkuosi ką nors lengvo ir sotaus, tačiau nevalgau vėliau nei 3–4 valandos iki miego.

– Ko griežtai negalima daryti norint numesti svorio?

– Negalima valgyti esant blogos nuotaikos, tai yra valgyti savo emocijų. Metant svorį taip pat nereikia tikėtis itin greitų rezultatų. Viską reikia daryti po truputį.

– Kokių produktų buvo sunkiausiai atsisakyti?

– Kai išmečiau iš valgiaraščio tam tikrus produktus pasijutau taip, lyg laimėjusi aukso puodą.

Atsisveikinau su įvairiais traškučiais, riebaluose mirkstančiais mėsos kukuliais, fabrikiniais sausainiais, besaikiu alkoholio vartojimu.

Kai vietoj bulvių traškučių pradėjau kramsnoti šviežias slyvas, pagražėjo oda, pagerėjo nuotaika ir miegas.

– Ar nebijote, kad svoris gali grįžti?

– Natūralu, kad svoris nuolatos šiek tiek kinta. Skaičiai manęs negąsdina, nes, tiesą sakant, patikau sau ir būdama didesnė. Šiuo metu tiesiog noriu būti sveika ir energinga, tad stengiuosi sveikai gyventi.

– Kai kurių daug svorio numetusių žmonių oda sukrinta, suglemba.

– Jeigu man būtų 78-eri, o ne 29-eri, gal ir atsirastų tokių problemų. O jauna ir elastinga oda susitraukia, keičiasi.

– Kokia pastaruoju metu jūsų muzikinė veikla, karjera?

– Daug koncertuoju ir įrašinėju muzikos albumą su „Raimonda Jazz Quartet“. Šį kolektyvą subūriau mokydamasi Dubline.

Europoje rengdami nedideles gastroles ketiname apsilankyti ir Lietuvoje.

Taip pat dirbu su Dublino gospelo choru. Šiam chorui jau teko bendradarbiauti su tokiais atlikėjais kaip Johnas Legendas, Stevie Wonderis.

Nepamirštu ir mūsiškių emigrantų, esu aktyvi lietuvių bendruomenės Airijoje narė, noriai dalyvauju lietuviškuose koncertuose, per šventes visi sukuriame mažytę Lietuvą.

– Su vyru Vimaliu esate skirtingų kultūrų žmonės. Kaip pratinotės vienas prie kito?

– Abu esame kilę iš liberalių, paprastų, draugiškų šeimų. Mūsų artimieji atviri naujovėms ir kiekvieną gerą žmogų priima kaip šeimos narį.

Kasdienybėje kultūrų skirtumų nejaučiame. Nors kartais juokais pasišaipome vienas iš kito tradicijų, puoselėjame abipusę pagarbą ir nekreipiame dėmesio į mažmožius. Dažniau vietoj skirtumų ieškome panašumų.

Abu turime panašių pomėgių, esame tiesiog apsėsti savo darbo, mūsų temperamentas taip pat panašus.

Mauricijus, iš kur kilęs Vimalis, yra daugiakultūrė sala. Ten gyvena skirtingų religijų ir tautybių žmonės. Ten neapsakomo grožio gamta, ošia Indijos vandenynas.

Kaip galėčiau atsispirti kulinarui iš rojaus kampelio, kurio akys dega, kai mato mane laimingą?

– Kokie santykiai su vyro šeima? Kaip jūsų artimieji bendrauja su Vimaliu?

– Gyvename Dubline, bendraujame pasitelkdami šiuolaikines technologijas. Be to, dažnai skraidome į Lietuvą – tiek dėl mano darbo, tiek norėdami pakeisti aplinką ir pailsėti.

Mauricijų stengiamės aplankyti kartą per metus. Vyro šeima, kaip ir daugelis Mauricijaus gyventojų, laisvai kalba bent keliomis kalbomis, tad susikalbame. Vyro šeimoje jaučiuosi sava ir labai mylima.

Kai atvykstame į svečius, mano kambarys visuomet pilnas šviežių gėlių ir vaisių. Vimalio mama žino, kad mėgstu gėles ir mangus.

Tiek Žemaitijoje, iš kur esu kilusi, tiek Kaune, kur gyvena mano sesuo su šeima, Vimalis jaučiasi labai laukiamas.

– Dabartinė meilė ištirpdė kilogramus. Kokią dar įtaką ji padarė?

– Jei nebūčiau sutikusi Vimalio, gal mano gyvenime ir toliau būtų siautusios audros, nes esu aistringa moteris ir gyvybingumu, meile gyvenimui traukiu priešingos lyties atstovus.

Nesitikėjau sutikti žmogaus, į kurį pirmą kartą pažvelgusi pasijusiu taip, tarsi pažinočiau visą gyvenimą, o gal net ilgiau. Pradėjau kitaip vertinti tiek šeimą, tiek save. Jis mane skatina dainuoti, kurti.

– Esate jautri, impulsyvi. Praėjusių metų pabaigoje patyrėte santuokos krizę. Dabar vėl esate kartu. Kas labiausiai trukdo santykiams?

– O taip! Aš tikra dramos karalienė! Esu iš tų moterų, kurios vieną minutę gali verkti, o kitą kvatotis ir meiliai apsivyti vyro kaklą.

Manau, šeiminiame gyvenime labiausiai reikia kantrybės ir vidinės brandos, taip pat gebėti išgirsti artimą žmogų.

– Kaip vienas kitą palepinate? Koks vakaras jums yra romantiškas?

– Mes vis dar aistringai mylime vienas kitą, todėl stengiamės mėgautis buvimu kartu, kaip ir kiekviena normali pora. Laisvalaikiu mėgstame pažiūrėti patinkantį filmą, paragauti naujų desertų, išsikalbėti.

Mums taip pat labai patinka trumpos spontaniškos atostogos. Turime keletą romantiškų vietelių Europoje, į kurias kartais sugrįžtame.

– Ar Vimalis dažnai sako komplimentus? Ar nepavyduliauja?

– Jis puikiai žino, kad mėgstu nuoširdžius ir tikrus komplimentus. Todėl sako tai, ką vertinu. Jis manimi pasitiki, didžiuojasi, o ne pavyduliauja. Kiekvienam vyrui malonu, kai jo moteris graži, gyvybinga, seksuali. Negalėčiau būti su silpnu vyru.

– Ar vis dar dirbate plius dydžio drabužių modeliu, ar jau esate per liekna?

– Jeigu dar šiek tiek sulieknėsiu, jau negalėsiu būti vadinama plius dydžio manekene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.