Gintarę Gurevičiūtę šokiravo abortų istorijos

Jeigu galėtų atsukti laikrodį, būtų pasidariusi abortą. Tokia vieša motinos mintis sukėlė šoką.

Gintarę Gurevičiūtę šokiravo studijoje išgirstos istorijos, kurias pasakojo abortus pasidariusios moterys.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Gintarę Gurevičiūtę šokiravo studijoje išgirstos istorijos, kurias pasakojo abortus pasidariusios moterys.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Laidos akimirkos.
Laidos akimirkos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 10:40 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:18 PM

Televizijos laidos dalyvė Loreta įsitikinusi, kad vaikas jai sutrukdė siekti gyvenimo tikslų.

Išgirdusi moters prisipažinimą, modelis ir televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė paklausė mamos: „Ir jums apsiverčia liežuvis turint vaikų šitaip pasakyti?“ 

Moteris energingai linktelėjo galvą.

Kita laidos dalyvė Eglė yra pasidariusi du abortus. Pirmąjį abortą pasidarė po to, kai po pirmojo vaikelio gimimo nutarė grįžti į darbą, bet sužinojo, kad vėl laukiasi. Antrojo vaikelio nenorėjo nei vyras, nei tėvai, kurie net grasino nebepadėsiantys jaunai šeimai.

Praėjus metams moteris išsiskyrė su vyru – negalėjo atleisti, kad jis privertė ją pasidaryti abortą.

Antrąjį abortą moteris pasidarė po mylimojo išdavystės. Eglė draugavo su vyriškiu ir paskambinusi jam pasakyti, kad laukiasi, išgirdo svetimos moters balsą. Sprendimą darytis abortą Eglė priėmė pati. Po metų sutiko buvusį mylimąjį ir jam atskleidė, ką padariusi.

Eglė sakė, kad net gydytoja, pas kurią ėjo darytis aborto, ją palaikė: „Šaunuolė, kad atėjai, susitvarkysi. Nėra vyro, kam tos problemos.“ 

Dabar Eglė gailisi dėl savo poelgių, vietoj trijų vaikų turi tik vieną.

Laidoje dalyvavęs kunigas Audrius Mikutiukas įsitikinęs, kad abortas – žmogžudystė.

„Jei neturėčiau sąžinės, atsineščiau į studiją ir sudaužyčiau kiaušinį su embrionu – gyvu viščiuku. Arba šuniuką nuskandinčiau vandens kibire. Ar tai normalu? Medžiotojas įsidėjo į savo „Facebook“ paskyrą tris lapes, kurias sumedžiojo. Didžiuojasi nužudęs. Moteris žudo savo vaiką, tai yra žmogžudystė, – kalbėjo kunigas. – Kiekvienas vyras, kiekvienas žmogus turi ginti silpnesnį už save.“ 

Ginekologė Violeta Mačiulaitienė atsisako daryti abortus, nes tos pačios rankos, kurios priima gyvybę, negali jos atimti. Lietuvoje yra įteisintas abortas iki 12 nėštumo savaitės, tuo metu mažytis vaikelis jau gali tilpti delne.

Violetai besimokant medicinos teko atlikti kelis abortus. Moteris pasakojo, kad procedūra kraupi: „Atveriamas gimdos kaklelis, įvedami įrankiai, kurie išima iš ten vaisių. Tu girdi, kaip traška kauliukai. Tai nepamirštama.“ 

Laida „Yra, kaip yra“ – trečiadienio pavakarę per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.