Garsūs broliai pakeitė lytį ir tapo seserimis

Garsus Holivudo režisierius, filmo „Matrica“ vienas autorių Andy Wachowski (48 m.) po lyties keitimo operacijos tapo moterimi. Maždaug prieš dešimtmetį šį žingsnį žengė ir jo brolis Larry, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

A.Wachowski (kairėje) su lytį pakeitusiu broliu, tapusiu Lana, 2013 m.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
A.Wachowski (kairėje) su lytį pakeitusiu broliu, tapusiu Lana, 2013 m.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Tokią asmenukę socialiniuose tinkluose išplatino Lilly tapęs A.Wachowski.
Tokią asmenukę socialiniuose tinkluose išplatino Lilly tapęs A.Wachowski.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Mar 21, 2016, 3:31 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 1:51 AM

Amerikos leidiniui „The Windy City Times“ režisierius A.Wachowski prisipažino seniai galvojęs apie esmines permainas ir galiausiai joms ryžęsis.

„Sunku nuslėpti, kad esi transseksualas. Aš tiesiog norėjau palaukti, kol jausiuosi patogiai. Taip, aš pakeičiau lytį“, – pareiškė A.Wachowski, pasivadinęs Lilly.

Režisierius pridūrė, kad jo padėtis nėra paprasta: „Visą likusį gyvenimą teks susidurti su rūsčia tikrove ir aplinkinių atvirai demonstruojamu priešiškumu.

Aš – vienas laimingųjų. Mane palaikė šeima, aš turėjau pinigų visoms lyties keitimo procedūroms. Transseksualai, stokojantys paramos, lėšų ir privilegijų, neturi tokios galimybės. Daugelis jų neišgyvena.“

Holivudo metro gerbėjus tokia naujiena šokiravo. Dar neseniai Andy buvo pavyzdingas vyras – jo santuoka su Alisa Blasingame truko nuo 1991 metų. Bet staiga jis nutarė pasekti brolio, virtusio seserimi, pavyzdžiu.

Vyresnysis Andy, tapusio Lilly, brolis Larry viešai rodytis persirengęs moterimi pradėjo dar 2003-iaisiais, o po trejų metų žiniasklaida pranešė, kad jis pasikeitė lytį ir tapo Lana.

2012-aisiais Lana Wachowski atvirai papasakojo, su kokiais sunkumais teko susidurti pereinamuoju laikotarpiu.

Wachowski – žinomi amerikiečių režisieriai, kultinės trilogijos „Matrica“ autoriai. Jie taip pat sukūrė filmus „Debesų žemėlapis“, „Jupiterė. Pabudimas“, mokslo populiarinimo TV serialą „Aštuntasis pojūtis“.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.